:

Szerző: Bányai György

2009. március 31. 13:51

Megérkezett az Olympus új tükörreflexes gépe, az E-450

Az Olympus a belépőszintű kategóriás vázán frissített E-450 tükörreflexes fényképezőgépével, mely nem több mint a jelenlegi E-420-as modell kissé feljavított változata.

[HWSW] Az Olympus a belépőszintű kategóriás vázán frissített E-450 tükörreflexes fényképezőgépével, mely nem több mint a jelenlegi E-420-as modell kissé feljavított változata.

Jelentősebb változtatásokra számítottunk, miután az Olympus új belépőszintű fényképezőgépének modellszámát megláttuk, hiszen a modellszám -- hasonlóan a szoftverek verziószámához -- akkor szokott nagyot ugrani, ha az új modell sok területen felülmúlja az elődöt. Az Olympus E-450 azonban csak az E-420 kismértékben tuningolt változata, ezért ha a döntést ránk hagyták volna, mi az E-425 modellszámot javasoltuk volna, sőt, lehet, hogy előtte az E-421-en is hosszasan eltöprengünk.

Az Olympus szerint az új belépőszintű tükörreflexes fényképezőgépnek legnagyobb dobása, hogy a képek stílusát megváltoztató művészi filterek közé három újat (Pop Art, Soft Focus és Pin Hole) sikerült betolni, bár szerintünk a maradék, az új képfeldolgozó áramkör, a megemelt sorozatfelvételi képszám, valamint a világosabb kijelző azért többet nyom a latba. A fényképező TruePic III+ processzorral rendelkezik, ez a gyártó legfrissebb áramköre. A sorozatfelvételi üzemmód mostantól termetesebb pufferbe dolgozik, 6 helyett 8 tömörítetlen RAW-kép is készülhet egymás után. A 2,7 hüvelykes, 230 ezer képpontos kijelző az E-420-ban alkalmazott HyperCrystal II panelnél világosabb képet ad, ebből az élőkép üzemmódot előnyben részesítő felhasználók is hasznot húzhatnak.

Az E-450 további jellemzői megegyeznek az elődével, 10 megapixeles, négyharmados LiveMOS képérzékelő szenzor, ultrahangos portalanító, CF- és xD-kártyahely adják a gerincet. A fényképező lehetőséget ad expozíciós sorozat készítésére, az érzékenységet ISO 100 és ISO 1600 között állíthatjuk. A 129.5x91x53 milliméteres, 380 grammos váz áramellátásáról lítiumion akkumulátor gondoskodik. Az Olympus E-450 május elejétől várható, ára a 14-45 milliméteres és a 40-150 milliméteres optikákat tartalmazó készletben 700 dollár lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.