Szerző: Koi Tamás

2009. március 11. 12:44

Több telefonra és több országba viszi el zeneletöltő szolgáltatását a Nokia

Mától három új, zenehallgatásra optimalizált telefont kínál vásárlóinak a Nokia, mely a következő hetekben, hónapokban nem csak a készülékek választékát, hanem a Nokia Music Store és Comes With Music zeneletöltő szolgáltatások elérését is bővíti majd.

[HWSW] Mától három új, zenehallgatásra optimalizált telefont kínál vásárlóinak a Nokia, mely a következő hetekben, hónapokban nem csak a készülékek választékát, hanem a Nokia Music Store és Comes With Music zeneletöltő szolgáltatások elérését is bővíti majd.

A most bemutatott modellek közül a legnagyobb tudású, egyben legdrágább típus az XpressMusic 5730, mely a finn gyártó első szétcsúsztatható, QWERTY-billentyűzetes zenetelefonja lesz. Az elsősorban a közösségi hálókat kedvelő felhasználókat célzó készülék "Homescreen" nevű menüjén keresztül a zenelejátszó elérésén túl hozzáférést kínál az üzenetközponthoz, az N-Gage játékokhoz (ezekhez egy dedikált funkciógomb is lesz a telefonon), valamint a korábbinál részletesebb információkat közöl egyidejűleg maximum 20 ismerősről. Az XpressMusic 5730-ért nettó 280 eurót kérnek majd, a megjelenésre a harmadik negyedévben lehet számítani.


Balról jobbra az XpressMusic 5730, 5330 és az XpressRadio 5030

Szintén a harmadik negyedévben várható az XpressMusic 5330 érkezése -- ez a telefon is szétcsúsztatható felépítésű lesz, de nem kap teljes billentyűzetet, mint nagyobbik testvére. A Nokia cserébe a kijelző oldalánál elhelyezkedő érintőgombokat kínál, melyekkel egyszerűbbé válik a zenelejátszó használata, a gyártó emellett kiemeli, hogy a telefon különösen hosszú ideig, mintegy 26 órán át képes zenét lejátszani. Az XpressMusic 5330-ért 160 eurót kérnek majd cserébe.

A Nokia új kínálatával először dob piacra zenemobilt a belépőkategóriában, így a második negyedévben érkezhet az Nokia 5030, mely az olcsó készülékek szinte összes jellegzetességével rendelkezik majd. A gyártó által a beépített FM-rádió funkció után (melyhez ezúttal külső antenna sem kell) XpressRadio-nak keresztelt készülék elsősorban a fejlődő országok piacára készül, ahol 40 eurós árával hamar közkedveltté válhat.

A cég a három új mobilkészülékkel egy időben bejelentette, hogy hamarosan új országokban jelenik meg Nokia Music Store és Comes With Music zeneletöltő szolgáltatásaival. A klasszikus zeneáruháznak tekinthető Music Store immár Mexikóból is elérhető, néhány hónapon belül pedig Portugáliában, Norvégiában és Dél-Afrikában is megjelenik, míg az előfizetéses rendszerben dolgozó Comes With Music Nagy-Britannia és Szingapúr mellett a hónap végén Ausztráliában is rendelkezésre áll majd, a következő hónapokban pedig az olasz, a svéd és a mexikói zenekedvelők számíthatnak rá, hogy a szolgáltatást hazájukban is bevezetik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról