Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 4. 16:47

Nem az e-szavazásra

Nem kapta meg a parlamentben a kellő szavazatot az a törvénytervezet, amely először adott volna lehetőséget elektronikus szavazásra. Igaz, ez a javaslat még nem az otthoni számítógépes voksolást bevezetését jelentette volna, hanem a kijelölt helyszíneken egy szavazógépen keresztül leadott szavazás lehetőségét.

[HWSW] Nem kapta meg a parlamentben a kellő szavazatot az a törvénytervezet, amely először adott volna lehetőséget elektronikus szavazásra. Igaz, ez a javaslat még nem az otthoni számítógépes voksolást bevezetését jelentette volna, hanem a kijelölt helyszíneken egy szavazógépen keresztül leadott szavazás lehetőségét.

Az Európai Parlament tagjainak választásáról és jogállásáról szóló törvénytervezet hazánkban először adott volna lehetőséget az elektronikus szavazásra. Ezzel a lehetőséggel azonban -- a végül elvetett törvényjavaslat szerint -- egyelőre csak a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok élhettek volna. A tervezet szerint a nagykövetségeken, külképviseleteken elhelyezett szavazógépeken adhatták volna le voksaikat azok, akik jogosultak a választásra.

A törvénytervezet szerint mind a névjegyzékek, mind az elektronikus szavazólapok, majd magának a szavazásnak a végeredménye is minősített elektronikus aláírással hitelesített elektronikus okiratként jelent volna meg. Az Országos Választási Irodához küldött, vagy onnan érkező okiratokat is elektronikus aláírással ellátva továbbították volna.

A parlamentben tegnap szavazásra bocsátott törvénytervezet azonban 195 igen, 155 nem és 16 tartózkodó szavazattal elbukott: a javaslat elfogadásához ugyanis minősített többségre, vagyis a képviselők kétharmadának igenlő szavazatára lett volna szükség.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.