Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 28. 15:40

Vezetőségi változások a Sunnál

Fleischer Bálint
Fleischer Bálint
[CNET] Számos változás történt a Sun Microsystems adattárolási eszközökkel foglalkozó részlegénél. A vállalat bejelentette, hogy a korábban az EMC-nél alkalmazott Fidelma Russo lesz a minőségbiztosításért felelős vezető, Russo az EMC-nél a nagyteljesítményű tárolóeszközök fejlesztését felügyelte.

A Sun szerverek, processzorok és szoftverek marketingjéért felelős vezető, Andy Ingram ezentúl az adattárolási eszközökkel kapcsolatos marketing-tevékenységet is felügyeli. Az üzletág műszaki igazgatóját, a magyar származású Fleischer Bálintot a részleg alelnökévé nevezték ki. Az üzletág vezetője továbbra is Mark Canepa marad.

A Sun a második negyedévben az adattárolási eszközök piacán 7,7 százalékos részesedést szerzett -- állítja az IDC piackutató vállalat. Egy évvel korábban a cég még a piac 8,4 százalékát uralta. Ugyanezen idő alatt a versenytársak -- HP, IBM, Dell, Hitachi, Network Appliance -- piaci részesedést nyertek. A Sun tárolóeszköz-eladásai a második negyedévben 365 millió dollárt tettek ki, ez 12 százalékos csökkenést jelent.

Fleischer Bálint elmondta, hogy 2001 óta az adattárolási részleg jeletősen kiterjesztette termékkínálatát és vállalatok felvásárlásával bővítette technológiai portfolióját. "Az elmúlt három év során komoly előrelépéseket tettünk" -- mondta Fleischer. A Sun távlati stratégiájának központjában az N1 áll, amely egy következő generációs operátor-platform, amely virtualizációs és erőforráskiosztási szolgáltatásokat biztosít a tárolóeszközökhöz, szerverekhez és blade szerverekhez, valamint egyes alkalmazásokhoz.

A vállalat azt állítja, hogy az utóbbi időben egyre javul az adattárolási részleg teljesítménye, a második negyedéves forgalom 22 százalékkal múlta felül az első negyedéves szintet, eközben a teljes piac 2 százalékkal esett vissza -- áll az IDC által közzétett adatokban. A Sun állítása szerint a UNIX-szerverekhez szánt tárolóeszközök piacán piaci részesedést nyert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról