Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megnéztük mi is: Nokia N-Gage

castor, 2003. november 13. 18:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nemrég került az üzletekbe a hatalmas reklámkampánnyal beharangozott, 3D-s megjelenítési képességgel rendelkező Nokia N-Gage, mely ötvözi a hordozható játékkonzolok, illetve a mobiltelefonok pozitív tulajdonságait, és emellett beleépítettek egy FM-rádiót, valamint egy MP3-lejátszót is.

A hordozható videojátékok piaca már a '80-as években is folyamatosan fejlődött a különböző kvarcjátékoknak köszönhetően, azonban az igazi fellendülést a Nintendo Game Boy Advance konzolja hozta meg néhány évvel ezelőtt. A konzol sikerhadjárata azóta is töretlen, néhány hónapja megjelent egy külsőleg átépített SP verzió, melyből a mai napig is havonta több ezer darabot adnak el a világon.

A Nintendo folyamatosan közölt pénzügyi adataiból kiderülhet, hogy a legendás japán cég bevételeinek nagy részét ennek a kis masinának köszönheti, mivel az utóbbi évek során szinte egyeduralkodóvá vált ezen a területen.

A dollármilliók láttán nyilván a többi szórakoztatóelektronikai cég vezetőinek is felcsillanhatott a szeme, így nem meglepő, hogy az utóbbi időben sorra jelentették be a Game Boy Advance ellenfelének szánt gépeket. Az elsőként lépő Nokiát később követte a Sony a kézi PlayStation Portable konzoljával, illetve a japán-svéd tulajdonú Sony-Ericsson a P900-as kódnevet viselő mobiltelefonjával.

Szinte az egész világon egyszerre, október 7-én került az üzletekbe a hatalmas reklámkampánnyal beharangozott, 3D-s megjelenítési képességgel rendelkező N-Gage, mely ötvözi a hordozható játékkonzolok, illetve a mobiltelefonok pozitív tulajdonságait. A 299 dolláros indulóáron kapható készülék már hazánkban is megvásárolható. Két mobilszolgáltató is meghirdette a saját akcióját, melynek keretében 80 000 Ft-ért juthatunk hozzá, míg a nagyobb áruházakban 90 000 Ft-os áron vásárolhatjuk meg a kártyafüggetlen változatot.

A Nokia Series 60 szoftverplatformra épülő N-Gage egy háromsávos mobiltelefont, egy FM-rádiót, egy MP3-lejátszót, valamint egy Java-alapú játékkonzolt rejt magában. A készülék lelke egy 100 MHz-es ARM9 mikroprocesszor.

A cikk több oldalból áll:
Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.