Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 27. 15:00

Olcsóbb a Matáv internet ajánlata, mint az ingyenes internetszolgáltatóké

Meglepő ajánlattal állt elő a Matáv, a telefonszámlájához mellékelt Hírmondóban: a távközlési szolgáltató saját internetszolgáltatása keretén belül december 31-ig délután 6 és éjfél, illetve hétvégén reggel 7 és éjfél között olcsóbban kínálja a modemes internetezőknek a hozzáférést, mint az ingyenes internetszolgáltatók.

[HWSW] Meglepő ajánlattal állt elő a Matáv, a telefonszámlájához mellékelt Hírmondóban: a távközlési szolgáltató saját internetszolgáltatása keretén belül december 31-ig délután 6 és éjfél, illetve hétvégén reggel 7 és éjfél között olcsóbban kínálja a modemes internetezőknek a hozzáférést, mint az ingyenes internetszolgáltatók.

Mint lapunkban korábban megírtuk: előzetes regisztráció, szerződéskötés és havidíj nélküli modemes internet-hozzáférést kínál a matáv idén június óta. A távközlési szolgáltató az ingyenes internetszolgáltatókhoz hasonlóan nem számlázott külön díjat a behívásért, ám eddig meglehetősen borsos áron számolta a távközlési költségeket: nappal 9, kedvezményes időben 6, éjszaka pedig 3 forintos percdíjat számlázott egy-egy hívás során.

A most meghirdetett akcióban a Matáv a kedvezményes időszakokban 3 forintot számláz, ami kevesebb, mint az ingyenes internetszolgáltatók hívásakor felszámolt 3,25 forintos percdíj. Pórffy András, a Freestart ügyvezetője lapunk kérdésére úgy reagált: az akciót etikátlannak tartja, hiszen így a távközlési óriás olcsóbban számláz a saját magának hasznot hozó ügyfeleknek, mint amennyiért a versenytársai -- melyek szintén a Matáv által meghatározott nagykereskedelmi árakkal kalkulálnak -- kínálni képesek a szolgáltatást.

Mint Pórffy jelezte: januártól az ilyen ajánlat más megítélés alá esik majd, mivel -- az ingyenes internetszolgáltató vezetője szerint -- ez kimeríti az árprés fogalmát. A Matáv nem kommentálta a Freestart vélekedését, mint mondták: egyszerűen egy kedves karácsonyi akcióról van szó.

Bárhogy is, most kivételesen az internetezők járnak jól -- még ha percenként csak 25 fillérrel is --, aki ugyanis átalánydíjas csomag nélkül internetezik, a kedvezményes időszakban a Matávot tárcsázva egy kicsit olcsóbban szörfölhet -- legalábbis december 31-ig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról