:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 28. 14:23

Nem volt együttműködő az Invitel

Nem volt együttműködő az Invitel -- derül ki a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatából, melyet az Enternet és a -- korábbi nevén -- Vivendi közti ügyben hozott meg a testület még novemberben. A két szolgáltató közti vita miatt több mint száz leendő ADSL előfizető látta a kárát, sokuk ugyanis hónapokig várt arra, hogy az Invitel területén bekössék a szélessávú internetet.

[HWSW] Nem volt együttműködő az Invitel -- derül ki a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatából, melyet az Enternet és a -- korábbi nevén -- Vivendi közti ügyben hozott meg a testület még novemberben. A két szolgáltató közti vita miatt több mint száz leendő ADSL előfizető látta a kárát, sokuk ugyanis hónapokig várt arra, hogy az Invitel területén bekössék a szélessávú internetet.

Korábban már hírt adtunk több mint száz enternetes előfizető kálváriájáról, akik az Invitel területén laktak és enternetes ADSL-re fizettek volna elő, ám fél évig semmi nem történt a bekötésük érdekében. Az Invitel egy elszámolási vitára hivatkozva halogatta az Enternettel való szerződéskötést, az Enternet azonban rámutatott: a szerződést az Invitel (még Vivendiként) ajánlotta, és ők alá is írták, ám a szignózott szerződés tavasz óta nem került vissza hozzájuk.

Az Enternet a Hírközlési Döntőbizottsághoz fordult az ügy rendezése érdekében, aminek hatására az Invitel végül mégis aláírta a szerződést (az Enternet szerint maga az ajánlattétel is csak annak volt köszönhető, hogy tavasszal a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a szolgáltató). A végül mégis aláírt szerződés ellenére a HDb lefolytatta vizsgálatát, melynek során megállapította: az Invitel a Hírközlési Törvény előírása ellenére nem volt együttműködő. A bizottság ugyanakkor nem látta alátámasztottnak az Enternet érvelését, miszerint diszkriminatív lett volna az Invitel magatartása az internetszolgáltatóval szemben.

A két szolgáltató közti vita akkor kezdődött, mikor az Invitel idén év elején egy olyan akciót hirdetett, melyben olcsóbban kínálta az ADSL csomagokat, mint amennyiért partnerének -- nagykereskedelmi áron -- adta. Az egyre elmérgesedő -- bár idén ősszel végül megoldódó -- vita ideje alatt az Invitel egyetlen enternetes ADSL megrendelést sem teljesített, így az ügyfelek nem egy esetben fél éves várakozásra kényszerültek. Az Enternet ügyvezetőjének tájékoztatása szerint ugyan már jó hónapja aláírta az Invitel az ominózus szerződést, ám még mindig van olyan ügyfél, akit nem kötött be a távközlési szolgáltató.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.