Szerző: Ady Krisztián

2003. november 6. 19:11

Hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz a NOD32 antivírus alkalmazás

Hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz a kitűnő teljesítménnyel és kifogástalan teszteredményekkel rendelkező NOD32 antivírus alkalmazás. A SICONTACT Kft. által magyarított, és forgalmazott, itthon is megvásárolható alkalmazás kitűnően szerepel az elismert Virus Bulletin teszteken, a forgalmazó honlapján található információk szerint a program 1998 májusa óta egyetlen szabadon élő vírust sem engedett át.

Hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz a kitűnő teljesítménnyel és kifogástalan teszteredményekkel rendelkező NOD32 antivírus alkalmazás. A SICONTACT Kft. által magyarított, és forgalmazott, itthon is megvásárolható alkalmazás kitűnően szerepel az elismert Virus Bulletin teszteken, a forgalmazó honlapján található információk szerint a program 1998 májusa óta egyetlen "szabadon élő" vírust sem engedett át.

A Virus Bulletin novemberi számában a Windows 2003 Server operációs rendszer alatt végzett tesztek részletes leírása lesz olvasható, melyen az ESET NOD32 vírusirtó alkalmazás -- mondhatni a hagyományoknak megfelelően -- huszonnegyedik 100% Virus Bulletin díját gyűjtötte be.

A NOD32 nem csak a létező összes Windows-os operációs rendszerre vásárolható meg, hanem továbbra is nyújt DOS-os támogatást, valamint detektálja és írtja az Unix/Linux rendszerek, Novell, Microsoft Exchange és IBM Lotus Domino alatt futó vírusokat, számos trójait alkalmazást is.

A NOD32 a következő szolgáltatásokat nyújtja beépített moduljai segítségével:

 • eddig ismeretlen vírusok heurisztikán alapuló felismerése
 • integrált virtuális emulátor a legösszetettebb polimorf és metamorf vírusok kiszűrésére
 • víruskeresés tömörített (pl. Pklite, Lzexe, Diet, Exepack, CPAV, UPX, AsPack) végrehajtható fájlokban
 • számos tömörítő-eljárás támogatása (pl. ZIP, RAR, ARJ, LZH, LHA)
 • intelligens karantén a fertőzött fájlok tárolására
 • nagyon alacsony rendszererőforrás-igény

A NOD32 vírusirtó alkalmazás moduljai:

 • AMON (Antivirus MONitor)
  állandó védelmet biztosít munka közben, a memóriarezidens víruskeresést teszi lehetővé ("on-access" víruskeresés)
 • IMON (Internet MONitor)
  az e-maileken keresztül érkező vírusok kiszűrésére, vagyis a levelezés védelmére szolgál, Winsock szinten fut, technikai beállításokra gyakorlatilag nincs szükség
 • EMON (Email MONitor)
  a MAPI-kompatibilis levelezőprogramokat védi (pl. Microsoft Outlook, Microsoft Exchange)
 • NOD32
  kézzel indítható kereső biztosítja az "on-demand" víruskeresést egyszerű, áttekinthető grafikus kezelői felületen, alternatív parancssori végrehajtási lehetőséggel.

A NOD32 beépül a Windows Explorer jobb egérgombbal elérhető menüjébe, így közvetlen vizsgálatra is lehetőséget nyújt. A program keresőmotorja időzíthető. A különböző komponenseket a NOD32 Control Center-en keresztül lehet menedzselni. Ez a modul tartalmazza az automatikus frissítések vezérlését, valamint az események naplózását is.

A NOD32 mindenkori licencdíjából jelentős, 50 százalékos kedvezményt kapnak a diákok és a nonprofit, kultúrális, valamint egészségügyi szervezetek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.