Szerző: roberto

2003. november 17. 19:57

Megjelent a Mandrake Linux 9.2 szabadon letölthető, javított telepítőkészlete

Az elmúlt hét végén megjelent a Mandrake Linux 9.2 Download

Az elmúlt hét végén megjelent a Mandrake Linux 9.2 Download Edition változatának telepítőkészlete a Mandrake Linux tükörszervereken. A francia disztribútor korábban ugyan október végére ígérte nyilvános Mandrake Linux 9.2-es kiadását, ám a tényleges elérhetőséggel körülbelül két hetet csúsztak. Amint az ismert, a rendszerhez eredetileg csomagolt kernel firmware-problémákat okozott bizonyos LG CD-ROM-meghajtóknál, mert azok nem követték ATAPI szabvány előírásait. A MandrakeSoft ugyan kiadott külön javítást is a problémára, de az LG termékek tulajdonosainak mégis azt javasolják, hogy frissítsék a firmware-t meghajtójukban.

A Mandrake Linux 9.2 a 2.4.22-es Linux kernelre és a GNU C könyvtár 2.3.2-es verziójára épül, de fel van készítve a még bétatesztelés alatt álló 2.6-os kernel használatára is. Az XFree86 4.3-as verziójára épülő grafikus alaprendszeren kívül a disztribúció a KDE 3.1.3-as, GNOME 2.4.0-s munkakörnyezeteket tartalmazza, természetesen az olyan nélkülözhetetlen alkalmazásokkal együtt, mint az OpenOffice.org 1.1 irodai csomag, a Mozilla 1.4 böngészőprogram-csomag, a The GIMP 1.2.5 képszerkesztő program vagy az XMMS 1.2.7 audiolejátszó, illetve számos egyéb kliensoldali program és szerverszoftver. Az olyan technológiák mellett, mint az NTFS partíciók átméretezése, az ACPI energiagazdálkodás, vagy a korábbi verziókban bemutatkozott Zeroconf automatikus hálózatieszköz-detektálás és beállítás, számos vezeték nélküli hálózati eszköz kezelése, a rendszer a MandrakeSoft közleménye szerint még több nyomtató, szkenner és multifunkciós eszköz automatikus beállítására képes.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.