Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 27. 12:27:16

Iránymutató honlap a biztonságos informatikáért

Biztostű néven oktató tananyag található az interneten, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.

[HWSW] Biztostű néven oktató tananyag található az interneten, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.

A weboldal önmeghatározása szerint olyan biztonsági szemlélet kialakítását segítő, időtálló tananyag összeállítása volt a cél, amely a jelenleg elérhető hasonló tartalmú oldalaktól eltérően kevésbé a termékfüggő konkrétumokra, hanem sokkal inkább a szemléletformálásra, a biztonsági látásmód kialakítására, ökölszabályok felismerésére és rögzítésére valamint ennek eredményeként a tudatosság, a biztonságérzet és a bizalom megerősítésére koncentrál.

Az oldal az egyetemi szintű szöveges anyagokon túl multimédiás tananyaggal és játékokkal is igyekszik továbbadni a biztonságos informatika szemléletét. Ritkaságszámba megy, de a honlap készítői igyekeztek a vakok számára is kezelhető felületet kialakítani.

A Biztostű a www.biztostu.hu címen érhető el.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 15:05

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.