Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 27. 12:27

Iránymutató honlap a biztonságos informatikáért

Biztostű néven oktató tananyag található az interneten, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.

[HWSW] Biztostű néven oktató tananyag található az interneten, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.

A weboldal önmeghatározása szerint olyan biztonsági szemlélet kialakítását segítő, időtálló tananyag összeállítása volt a cél, amely a jelenleg elérhető hasonló tartalmú oldalaktól eltérően kevésbé a termékfüggő konkrétumokra, hanem sokkal inkább a szemléletformálásra, a biztonsági látásmód kialakítására, ökölszabályok felismerésére és rögzítésére valamint ennek eredményeként a tudatosság, a biztonságérzet és a bizalom megerősítésére koncentrál.

Az oldal az egyetemi szintű szöveges anyagokon túl multimédiás tananyaggal és játékokkal is igyekszik továbbadni a biztonságos informatika szemléletét. Ritkaságszámba megy, de a honlap készítői igyekeztek a vakok számára is kezelhető felületet kialakítani.

A Biztostű a www.biztostu.hu címen érhető el.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.