Szerző: roberto

2003. november 5. 09:29

Késnek a friss Linux-disztribúciók

Az általános célú Red Hat Linux disztribúció helyét átvevő, a

Az általános célú Red Hat Linux disztribúció helyét átvevő, a korábbi rendszernél nyíltabban, a Red Hat által kirányított közösségi projekt keretén belül fejlesztett Fedora OS-nek, amely gyakorlatilag a Red Hat Linux 10-es verziójának tekinthető, az előzetes tervek szerint a hét elején, hétfőn kellett volna megjelennie. A rendszer azonban a fedora.redhat.com-on olvasható szűkszavú bejelentés szerint néhány napot csúszni fog, a fejlesztői levelezőlistán közzétett nem hivatalos információk arra utalnak, hogy az első Fedora-kiadás még ezen héten meg fog jelenni, állítólag csütörtökön.

Az október végére ígért nyilvános Mandrake Linux 9.2-es kiadás szintén csúszik. Amint az ismert, a rendszerhez eredetileg csomagolt kernel firmware-problémákat okoz bizonyos LG CD-ROM-meghajtóknál, mert azok nem követik ATAPI szabvány előírásait. A MandrakeSoft ugyan kiadott javítást a problémára, de az LG termékek tulajdonosainak azt javasolják, hogy frissítsék a a firmware-t meghajtójukban.

A legújabb Mandrake Linux október közepén jelent meg, a szabadon letölthető Download Editionhöz azonban csak a Mandrake felhasználói klub tagjai férhetnek hozzá, az általános közzétételt az elmúlt hónap végére ígérte a cég. A Mandrake tegnapi közleménye szerint azonban még folyik a javított ISO lenyomatok összeállítása, így további néhány napos csúszásra számíthatnak a felhasználók.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.