Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 19. 12:09

Ingyenes vírusirtó szoftvert adott ki a Computer Associates

A Computer Associates bejelentette, hogy a Microsoft által indított Protect your PC kampány keretén belül ingyenesen elérhetővé teszi otthoni felhasználóknak szánt eTrust EZ Armor vírusirtóját és személyi tűzfal szoftverét. A programhoz egy éves ingyenes előfizetés is jár, amelynek keretén belül a felhasználó frissítheti a vírusinformációs adatbázist.

A Computer Associates bejelentette, hogy a Microsoft által indított "Protect your PC" kampány keretén belül ingyenesen elérhetővé teszi otthoni felhasználóknak szánt eTrust EZ Armor vírusirtóját és személyi tűzfal szoftverét. A programhoz egy éves ingyenes "előfizetés" is jár, amelynek keretén belül a felhasználó frissítheti a vírusinformációs adatbázist.

Ian Hameroff, a CA biztonsági stratégiai szakértője szerint a vírusferőzések terjedése elsősorban a védtelen otthoni felhasználókra vezethető vissza, azonban a kártevők a vállalati hálózatok megfertőzésével okozzák a legnagyobb kárt. "A fókuszunk továbbra is a vállalatok biztomsága" -- mondta Hameroff. "Ma a kockázatok nem feltétlenül a vállalati rendszerekben jelentkeznek, azonban végső soron itt okozzák a legnagyobb károkat."

Sokan vádolják azzal a Computer Associatest, hogy ezzel a lépéssel elsősorban vetélytársait szeretné gyengíteni a személyi biztonsági szoftverek piacán, Hameroff szerint azonban ez nem igaz, hiszen a vállalat nincs jelen ezen a piacon. "Nem volt célunk, hogy a versenytársaink piaci részesedését csökkentsük. Ez csupán egy mellékhatás" -- mondta Hameroff. A CA bejelentése nyomán a Symantec, a személyi biztonsági szoftverek legnagyobb gyártójának részvényárfolyama mégis 6 százalékkal visszaesett.

A CA által ingyenesen elérhetővé tett eTrust EZ Armor szoftver mindössze 18 Mbyte helyet igényel. A vállalat ígérete szerint a vírusadatbázist egy éven át díjmentesen frissítik, így a felhasználó gépe maximálisan védett marad. Az eTrust EZ Armor nem csak a vírusok, hanem a férgek és trójai programok ellen is véd, emellett megakadályozza az internetes böngészési szokások nyomon követését is. A Windows operációs rendszereken futó program a CA weboldaláról tölthető le.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.