Szerző: Barna József

2003. november 3. 18:56

Letölthető a legújabb nForce-driver

Az NVIDIA ma új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce, nForce2 és nForce3 alaplapi lapkakészleteihez. A 3.13 verziószámot viselő meghajtó az első olyan csomag, amely Microsoft Windows XP és 2000 operációs rendszerek alatt egyaránt használható. A pakkban ismét helyet kapott a korábban kompatibilitási problémák miatt mellőzött IDE-driver frissített változata. A meghajtó a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

[HWSW] Az NVIDIA ma új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce, nForce2 és nForce3 alaplapi lapkakészleteihez. A 3.13 verziószámot viselő meghajtó az első olyan csomag, amely Microsoft Windows XP és 2000 operációs rendszerek alatt egyaránt használható. A pakkban ismét helyet kapott a korábban kompatibilitási problémák miatt mellőzött IDE-driver frissített változata. A meghajtó a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:
  • általános kompatibilitási hibák javítása
  • Realtek ALC655 kodek támogatása
  • ASIO-támogatás 48 kHz-től eltérő mintavételezésű felvétel esetén
  • EAX-javítások

A vállalat közleménye szerint a Windows XP-hez készült verzió telepítéséhez szükséges a Windows XP Service Pack 1 megléte, különben nem működnek az USB 2.0-meghajtók. Továbbá az audiodriverek nem kerülnek telepítésre az nForce2 chipkészletes Chaintech 7NJS alaplapokon; ezek használata esetén az NVIDIA a lap mellé adott meghajtók telepítését javasolja. Amennyiben a korábbi verziót eltávolítjuk, a rendszer ismét felismeri az alaplapi hardverkomponenseket, emiatt akár több alkalommal is újra kell indítani, figyelmeztet a vállalat a mellékelt telepítési útmutatóban .

A 25,4 Mbyte méretű, nemzetközi nyelvi modullal ellátott meghajtó letölthető a HWSW szerveréről.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.