Szerző: Barna József

2003. november 3. 18:56

Letölthető a legújabb nForce-driver

Az NVIDIA ma új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce, nForce2 és nForce3 alaplapi lapkakészleteihez. A 3.13 verziószámot viselő meghajtó az első olyan csomag, amely Microsoft Windows XP és 2000 operációs rendszerek alatt egyaránt használható. A pakkban ismét helyet kapott a korábban kompatibilitási problémák miatt mellőzött IDE-driver frissített változata. A meghajtó a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

[HWSW] Az NVIDIA ma új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce, nForce2 és nForce3 alaplapi lapkakészleteihez. A 3.13 verziószámot viselő meghajtó az első olyan csomag, amely Microsoft Windows XP és 2000 operációs rendszerek alatt egyaránt használható. A pakkban ismét helyet kapott a korábban kompatibilitási problémák miatt mellőzött IDE-driver frissített változata. A meghajtó a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:
  • általános kompatibilitási hibák javítása
  • Realtek ALC655 kodek támogatása
  • ASIO-támogatás 48 kHz-től eltérő mintavételezésű felvétel esetén
  • EAX-javítások

A vállalat közleménye szerint a Windows XP-hez készült verzió telepítéséhez szükséges a Windows XP Service Pack 1 megléte, különben nem működnek az USB 2.0-meghajtók. Továbbá az audiodriverek nem kerülnek telepítésre az nForce2 chipkészletes Chaintech 7NJS alaplapokon; ezek használata esetén az NVIDIA a lap mellé adott meghajtók telepítését javasolja. Amennyiben a korábbi verziót eltávolítjuk, a rendszer ismét felismeri az alaplapi hardverkomponenseket, emiatt akár több alkalommal is újra kell indítani, figyelmeztet a vállalat a mellékelt telepítési útmutatóban .

A 25,4 Mbyte méretű, nemzetközi nyelvi modullal ellátott meghajtó letölthető a HWSW szerveréről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról