Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. március 4. 14:36

Korlátlan internet-hozzáférés közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek

2003. március 1-től harmincezer, korábbi pályázatokon nyertes pedagógus, köztisztviselő, bíró, valamint ügyész juthat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által támogatott internet-hozzáféréshez.

[HWSW] 2003. március 1-től harmincezer, korábbi pályázatokon nyertes pedagógus, köztisztviselő, bíró, valamint ügyész juthat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által támogatott internet-hozzáféréshez.

Az IHM 2002 novembere óta 11 ezer regisztrált pedagógus, köztisztviselő, bíró és ügyész számára biztosít hozzáférést, s március elejétől további tizenkilencezer közalkalmazott és köztisztviselő kapcsolódhat az internethez. A nyertesek számára ingyenes szolgáltatás az eredetileg tervezett 30 órás időkeret helyett a világháló időkorlátozás nélküli használatát teszi lehetővé.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az internet-előfizetéseket központosított közbeszerzés útján kiválasztott két szolgáltatótól, az Axelero Rt.-től, illetve a GTS-Datanet Kft.-től rendelte meg. Az IHM első ízben írt ki központosított közbeszerzést, ám szándéka, hogy az általa kiírt támogatási pályázatok részeként megnyert internet-előfizetéseket a jövőben is minden esetben ilyen módon szerezze be.

A nyertesek műszaki jellegű kérdéseikkel az értesítő levelükben megjelölt szolgáltatójukhoz, egyéb ügyekben pedig az IHM pályázati támogató központjához fordulhatnak. Ez utóbbi munkanapokon 7-21 óra között fogadja a hívásokat a helyi tarifáért hívható 06-40-200-454-es telefonszámon.

a címlapról