Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. március 24. 10:56

Meglepetés az Opera böngésző barátainak

Meglepő kiadással kedveskedett az Opera Software a norvég böngésző kedvelőinek: a 7-es sorozat frissítése mellett kiadták a 6.06-os (windowsos) verziót is. A több publikus béta verzió után januárban megjelent véglegesek szánt -- ám a felhasználók tapasztalatai alapján még meglehetősen instabil -- 7.0-ás után már a sorozat harmadik változatát adta ki egy hete az Opera, s ezzel párhuzamosan jelent meg a korábbi 6-os sorozat egy új darabja is.

Opera Software[HWSW] Meglepő kiadással kedveskedett az Opera Software a norvég böngésző kedvelőinek: a 7-es sorozat frissítése mellett kiadták a 6.06-os (windowsos) verziót is. A több publikus béta verzió után januárban megjelent véglegesek szánt -- ám a felhasználók tapasztalatai alapján még meglehetősen instabil -- 7.0-ás után már a sorozat harmadik változatát adta ki egy hete az Opera, s ezzel párhuzamosan jelent meg a korábbi 6-os sorozat egy új darabja is.

A két böngészőverzió kevés újdonságot tartalmaz: mind a 7.03-as, mind a 6.06-os kiadására ugyanannak a Macromedia Flash Playernek a frissítése késztette az Opera Software-t. Stabilizálták továbbá mindkét sorozatban a bannert, ami a regisztrálatlan böngészőverziókban jelenik meg. A 6.06-os megjelenését egyébként biztonsági frissítésként jellemezte a fejlesztőcég, a 7.03-ashoz ugyanakkor néhány nyelvi fájlt is kiadtak.

Karacs László, az Opera 6 magyar fordítója korábbi érdeklődésünkre úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a böngésző nyelvi fájlját jelentősen átalakították a fejlesztők, kifejezetten kérve a fordítókat, hogy egyelőre ne is kezdjenek bele a 7-es verzió honosításába. A 7.03-as verzió megjelenésével együtt azonban megjelent a böngésző német és japán nyelvi fájlja is, így bizonyára hamarosan kiadják -- valamennyi platformhoz -- a magyar verziót is.

Utoljára hasonló meglepetést (korábbi verzió frissítését) a Netscape okozott felhasználóinak, mikor tavaly augusztusban megjelentette a már szinte elfeledettnek hitt 4-es sorozat 8-as verzióját. Az Opera újdonságai a cég honlapjáról tölthetők le: a 6.06-os ide, míg a 7-03-ast ide kattintva lehet letölteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról