:

Szerző: Barna József

2003. március 13. 10:52

Oracle-kezdeményezés az egészséges munkahelyekért

[NetAktív] Az Oracle Hungary Kft. kezdeményezésére az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2002 novemberében hirdette meg Egészséges Munkahely Program-ját, amelynek tanúsítványát 2003. február 17-én a programhoz csatlakozó 42 vállalatnak Nancy Goodman Brinker, az Egyesül Államok magyarországi nagykövete, dr. Jakab Ferencné, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Közigazgatási államtitkára, valamint Hegedűs A. Péter, az AmCham elnöke adta át. Az AmCham Egészségügyi Bizottsága a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges kritériumrendszert az Oracle-nél már megvalósult alkalmazotti egészségügyi szolgáltatások és támogatások rendszere alapján dolgozta ki. A Program egyben az AmCham tagvállalatainak és szervezeteinek önkéntes csatlakozását jelenti az Egészségügyi Minisztérium által meghirdetett Az egészség évtizedének Johan Béla Nemzeti Programja című népegészségügyi kezdeményezéshez, amely a gyakorlatban megvalósítható ajánlásokat tartalmaz vállalatok számára.

[NetAktív] Az Oracle Hungary Kft. kezdeményezésére az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2002 novemberében hirdette meg "Egészséges Munkahely Program"-ját, amelynek tanúsítványát 2003. február 17-én a programhoz csatlakozó 42 vállalatnak Nancy Goodman Brinker, az Egyesül Államok magyarországi nagykövete, dr. Jakab Ferencné, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Közigazgatási államtitkára, valamint Hegedűs A. Péter, az AmCham elnöke adta át. Az AmCham Egészségügyi Bizottsága a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges kritériumrendszert az Oracle-nél már megvalósult alkalmazotti egészségügyi szolgáltatások és támogatások rendszere alapján dolgozta ki. A Program egyben az AmCham tagvállalatainak és szervezeteinek önkéntes csatlakozását jelenti az Egészségügyi Minisztérium által meghirdetett "Az egészség évtizedének Johan Béla Nemzeti Programja" című népegészségügyi kezdeményezéshez, amely a gyakorlatban megvalósítható ajánlásokat tartalmaz vállalatok számára.

Az Oracle javaslatára létrehozott Egészséges Munkahely Tanúsítványt az AmCham Egészségügyi Bizottsága által kidolgozott kritériumrendszer elvárásait teljesítő kamarai tagok kaphatják. A kritériumrendszer kidolgozását Dr. Makara Mihály, a Szent László Kórház főorvosa segítette. A első tanúsítványok ünnepélyes átadására 2003. február 17-én az "Egészséges Munkahely Program, a nemzet egészségéért" címmel megrendezett konferencián került sor. A tanúsítvány megszerzéséhez szükséges feltételeket nemcsak a jelentkezéskor, hanem félévente rendszeresen ellenőrzik, így a minőségbiztosítási rendszerekhez hasonlóan e kezdeményezés a jó munkakörülményeket megteremtésénél helyezi a folytonosságra a hangsúlyt. A tanúsítványt minden jelentkező AmCham tag megkaphatja, ha a kritériumokat megfelel.

Az Egészséges Munkahely Program elsődleges célja az AmCham tagvállalatainak segítése abban, hogy telephelyeiken, irodáikban és gyáregységeiknél minél szélesebb körben valósuljanak meg az egészséges munkahely feltételei, a dolgozók igénybe vegyék a foglalkozás-egészségügyi szolgálatokat, valamint ehhez kapcsolódóan a cégek minél több projektet valósítsanak meg. Az Egészségügyi Bizottság kritériumrendszere érinti a munkahelyi egészséggondozás, az egészséges táplálkozás és testmozgás, az ergonómia és a mentálhigiéné területeit.

Az Oracle menedzsmentje elkötelezetten hisz az alkalmazottaknak nyújtott egészségügyi szolgáltatások és az egészséges munkahely biztosításának fontosságában, valamint az alkalmazottakra gyakorolt pozitív hatásában. Az Oracle Hungary az Egészséges Munkahely Program alapítói és az első csatlakozó vállalatok között volt.

A kezdeményezéshez eddig az alábbi 42 vállalat csatlakozott: 3M Hungária Kft., AFL Hungary Kft., Agribrands Europe Hungary Rt., ALCOA-Köfém Kft., ALCOA Európai Keréktermékgyártó- és Kereskedelmi Kft., AmCham Hungary, American Clinics International, Axelero Rt., Boehringer Ingelheim Pharma Kereskedelmi Képviselet, Bristol-Myers Squibb Kft., Budapest Marriott Hotel, Colgate Palmolive Magyarország Kereskedelmi Kft., Deloitte & Touche Rt., Docu Guard Kft., DuPont Magyarország Ltd., Ernst & Young Kft., Flextronics International Kft., GlaxoSmithKline Kft., GE Hungary Consumer Products, GE Hungary Rt. -- GE Power Systems, Hilton Budapest WestEnd, IBM Magyaroszág Kft., Jabil Circuit Gyártó Kft., Janssen-Cilag Division of Johnson & Johnson Kft., Johnson & Johnson Kft., KPMG Hungária Kft., Kudos Magyaroszág Kft., Matáv Rt., Memolux Kft., MOL Rt., Monsanto Kereskedelmi Kft., NABI Autóbuszipari Rt., National Instruments Europe Kft., Novo Nordisk Hungária Ltd., Optik-Med -- Bársony Lézerklinika, Oracle Hungary, Pfizer Kft., Philips Morris Magyarorság Kft., Process Solutions Kft., Schering-Plough Central East AG, Tapasztó Optika és a Visteon Hungary Kft.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.