:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 17. 15:21

Logitech NetPlay: billentyűzettel egybeépített játékvezérlő PlayStation 2 konzolokhoz

A Logitech bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz a PlayStation 2 konzolhoz szánt NetPlay Controller, amely az internetes többjátékos élményt hivatott zökkenőmentessé tenni. Az eszköz 79,99 eurós javasolt fogyasztói áron kerül bevezetésre.

[HWSW] A Logitech bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz a PlayStation 2 konzolhoz szánt NetPlay Controller, amely az internetes többjátékos élményt hivatott zökkenőmentessé tenni. Az eszköz 79,99 eurós javasolt fogyasztói áron kerül bevezetésre.

"A hálózatos játékoknál -- különösen a PlayStation 2 játékkonzol esetében -- gyakran egyszerre van szükség a játékbeli figura mozgását irányító vezérlőeszközre és egy billentyűzetre, mellyel a játéknak szánt utasítások és az ellenfeleknek szánt üzenetek begépelhetők" -- mondta Fred Swan, a Logitech audió és interaktív szórakoztató üzletágának marketing igazgatója. "A NetPlay Controller egy olyan egyedülálló eszköz, melyben a hálózatos játékok szerelmesei mindkét problémára megoldást találnak: egyszerre tudnak játszani és gépelni anélkül, hogy két különálló perifériát kellene felváltva használniuk."

A testhezálló formatervezésű, Japánban már 2002. májusa óta kapható NetPlay Controller kényelmesen megül a játékosok ölében. Az eszköz egy vibrációs játékvezérlőt és egy leválasztható USB billentyűzetet ötvöz egyetlen elegánsan kidolgozott egységben.

A NetPlay Controller játékvezérlő funkciója digitális és analóg üzemmód között változtatható, míg a nyolcirányú nyomásérzékeny irányítókar, a négy tűzgomb és a négy analóg nyomásérzékeny gomb a játékosoknak már ismerős elrendezést mutat. Két motor segíti a vibrációs visszajelzéseket, és két további mini-botkormány használható analóg vezérlésre az arra alkalmas játékokban.

A levehető USB billentyűzet teljes méretű gombjaival még a leglehetetlenebb játékhelyzetben is kényelmes gépelést biztosít. Egy félrecsúsztatható patent elmozdításával lehet leválasztani a vezérlőről vagy visszatenni arra. A billentyűzet lapos felületre helyezve stabilan fekszik.

A NetPlay Controller két és fél méteres vezérlő- és USB kábelekkel, valamint könnyen használható vezetéktartó csipeszekkel érkezik, hogy a játékosok egy kényelmes fotelben hátradőlve is élvezhessék kedvenc játékaikat. A NetPlay Controller játékvezérlőt kezdetben az EverQuest Online Adventures és a Final Fantasy XI játékok tudják teljes mértékben kihasználni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.