Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 19. 17:40

A Sun vezérigazgatója szerint a Microsoft .Net egy vicc

Scott McNealy
Scott McNealy
[CNET] Scott McNealy, a Sun Microsystems vezérigazgatója igen harcos kedvében van: a vállalatvezető ázsiai körútjának szingapúri állomásán egy sajtótájékoztató keretében igen keresetlen szavakkal illette a Microsoft .Net rendszerét.

"A világ két részre szakadt: az egyik a .Net, a másik a Sun ONE Java" -- mondta McNealy az egybegyűlteknek. "A fejlesztők számára a Java az elsőszámú platform. [...] A vírusok magától értetődőek a .Netben, de a Java beépített biztonságot tartalmaz (sic!). Elég nevetségesnek tartom, hogy a Windows XP alapbeállításokkal engedi az Office makrók futását, de tiltja a Javát. A Sun ONE minden rendszeren és processzoron fut, a .Net csak Windowson. Az egész emberiség a Microsoft ellen van. A .Net egy vicc." -- mondta a Sun vezérigazgatója.

Amint arról beszámoltunk, a Sun Microsystems 2002 márciusában indított antitröszt pert a Microsoft ellen, azzal vádolva a világ legnagyobb szoftvergyártóját, hogy arra használta fel monopolhelyzetét, hogy fékezze a Sun rivális Java programnyelvének és más termékeinek terjedését. A Sun szerint a Microsoft arra használja illegálisan fenntartott monopóliumát, hogy a .Net számára növelje a piaci részesedést. A .Net kezdeményezés körül építi fel a Microsoft szinte a teljes termékkínálatát, a .Net maga pedig vetélytársa a "Sun One" tervnek.

McNealy körútjának pekingi állomásán kritizálta a Microsoftot azért is, mert egyes országok vagy szervezetek számára lehetővé teszi, hogy betekintést nyerjenek a Windows operációs rendszer forráskódjába. McNealy szerint ez csak csali, a Microsoft a legfontosabb kódrészleteket nyilván titokként kezeli. Amint az ismert, a Microsoft januárban jelentette be, hogy a Government Security Program keretében 10 ország és szervezet ismerheti meg a Windows XP, 2000, Server 2003 és CE operációs rendszerek forráskódját. Ezen országok egyike Kína.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.