Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Ügyfeleinek megtévesztésével gyanúsítja a Vodafone-t a Netért

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. március 04. 14:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Fogyasztók megtévesztésével és erőfölénnyel való visszaéléssel gyanúsítja a Vodafone -t az internetezők érdekeinek védelmére alakult Netért Egyesület . Az érdekvédők az alig egy hónapja bejelentett Vodafone üzletszabályzat-módosítás és a napokban arra hivatkozva korlátozott GPRS internet-hozzáférés ellen tiltakoznak.

[HWSW] Fogyasztók megtévesztésével és erőfölénnyel való visszaéléssel gyanúsítja a Vodafone-t az internetezők érdekeinek védelmére alakult Netért Egyesület. Az érdekvédők az alig egy hónapja bejelentett Vodafone üzletszabályzat-módosítás és a napokban arra hivatkozva korlátozott GPRS internet-hozzáférés ellen tiltakoznak.

Mint korábban hírt adtunk róla, a Vodafone március 15-tõl adatforgalmi limitet vezet be az előzőleg korlátlanként meghirdetett GPRS szolgáltatására. A szolgáltató havonta 1 gigabájtban (és hetente legfeljebb 400 megabájtban) szabja meg a GPRS használat felső határát.

A Netért érvelése szerint ezzel a korlátozással a hozzáférés -- a rendelkezésre álló sávszélesség miatt -- havonta legfeljebb 60-90 órányi internetezést tesz lehetővé. A Netért közleményében felszólította a Vodafone-t, hogy vonja vissza a korlátozást.

A februári üzletszabályzat-módosítást követően a Netért már panasszal fordult a Hírközlési Felügyelethez, azzal érvelve, hogy a szerződésmódosítás egyoldalú, és egy eredetileg korlátlanként meghirdetett szolgáltatásra vonatkozik. A korlátozás elvi lehetőségének a beépítése a vállalkozási feltételekbe, a Netért panasza szerint alkalmat nyújt arra is, hogy a Vodafone-nak felróható okokból előforduló szolgáltatáskimaradás esetén kibújjon a felelősség alól.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.