Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A Huawei tagadja a Cisco vádjait

Barna József, 2003. március 18. 11:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[WSJ] A Huawei Technologies tagadja, hogy eltulajdonította volna a Cisco Systems szellemi tulajdonát képező egyes technológiákat, és azt állítja, hogy az amerikai vállalat versenyellenes kampányt folytat dinamikusan növekvő riválisának rossz hírbe hozására. A kínai cég először tegnap válaszolt érdemben a Cisco januárban nyilvánosságra került vádjaira.

hirdetés
[WSJ] A Huawei Technologies tagadja, hogy eltulajdonította volna a Cisco Systems szellemi tulajdonát képező egyes technológiákat, és azt állítja, hogy az amerikai vállalat "versenyellenes kampányt" folytat dinamikusan növekvő riválisának rossz hírbe hozására. A kínai cég először tegnap válaszolt érdemben a Cisco januárban nyilvánosságra került vádjaira.

Amint az ismert, a Cisco Systems január végén indított pert a Huawei ellen. A hálózati berendezéseket gyártó egyesült államokbeli vállalat vádiratában azt állítja, hogy a Huawei jogsértő módon használta fel a Cisco szellemi tulajdonát és megsértette számos szabadalmát. A Cisco -- az okozott károk megtérítése mellett -- a kifogásolt Huawei Quidway routerek és switchek felhasználásának és forgalmazásának betiltását is el kívánja érni.

A kínai vállalat a per bejelentését követően hangsúlyozta, hogy mindig tiszteletben tartotta a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat, és maga is éves árbevételének 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre. Azonban részletesen addig nem kívánt megfelelni a vádakra, amíg jogászai át nem tekintették a vádiratot.

A marshalli (Texas) kerületi bírósághoz tegnap beadott válaszában a Huawei tagadta, hogy nemes egyszerűséggel lemásolta volna a Cisco IOS szoftverét és azt használná Quidway márkanév alatt forgalmazott routereiben. Ugyanakkor a kínai vállalat nem fogalmazott egyértelműen, és a szöveg nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy mérnökei hozzájutottak a vitatott szoftver egyes részeihez. A válaszban ugyanis csupán az szerepel, hogy a Huawei által használt szoftver "nagy része" nem azonos a Cisco szoftverével, és a cég nem használta fel a vitatott kód "egészét".

A Huaweit képviselő egyesült államokbeli ügyvéd elmondta, hogy a választ szándékosan fogalmazták így, ugyanis elképzelhető, hogy a vállalat által használt szoftverkód kisebb részei a Ciscótól származnak. Ennek vizsgálata jelenleg is folyik, és a Huawei a jövő héten bővebb információkkal szolgál. A vállalat egyben tagadta, hogy megsértett volna a vádiratban felsorolt öt Cisco-szabadalom bármelyikét, és azzal vádolta meg az amerikai vállalatot, hogy az tudatosan versenyellenes taktikákat alkalmaz riválisainak ellehetetlenítésére.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!