Szerző: Ady Krisztián

2003. március 12. 15:19

A BenQ bemutatta Tajvan első Symbian operációs rendszert használó okostelefonját

[DigiTimes] A hannoveri CeBIT 2003 kiállításon is bemutatja a Tajvanon az év második felében piacra kerülő, Symbian operációs rendszert futtató okostelefonját a BenQ.

[DigiTimes] A hannoveri CeBIT 2003 kiállításon is bemutatja a Tajvanon az év második felében piacra kerülő, Symbian operációs rendszert futtató okostelefonját a BenQ.

A P30 típusjelzésű készülék képességeit a VGA felbontású, 640x480 pixeles képek készítését lehetővé tévő beépített kamera, GPRS- és Bluetooth-támogatás teszi teljessé. A BenQ első Symbian Smartphone készüléke emellett Java-alapú játékokat és MP3-lejátszást is támogat, valamint közvetlen USB-felülettel is rendelkezik a személyi számítógépekkel történő adatcseréhez.

Irwin Chen, a BenQ vezeték nélküli termékekért felelős részlegének elnöke szerint a Symbian platform jobb támogatással rendelkezik a többi mobil operációs rendszerhez viszonyítva. A mobilszolgáltatók számára közvetlenül is beszállító cég természetesen más vállalatok számára is vállalja a Symbian alapú gépek tervezését, gyártását. A BenQ nem zárkózik el a Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszerének használatától sem, 2004 előtt azonban nem valószínű, hogy ilyen modellt dobna piacra.

A tajvani High Tech Computer (HTC) a francia Orange számára készítette el az első Microsoft szoftvert futtató smartphone mobilkészüléket. A Compal Communications is elkészült már hasonló okotelefonjával, ezt azonban még egyik mobilszolgáltató sem vette fel kínálatába. Az Asustek Computer a második negyedévben dobja piacra a Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszerét futtató mobiltelefonját.

A Samsung Electronics, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója az egyetlen cég, mely mindkét szoftverfejlesztő operációs rendszerét licenceli. A Sendo, mint arról nemrég hírünkben is beszámoltunk, ejtette a Microsoft operációs rendszerre épülő készüléke kereskedelmi bevezetését és a Nokia Series 60 platformot licenceli új készülékéhez.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.