Szerző: roberto

2003. március 26. 09:24

Az Intel Centrinóra vonatkozó terveiben a Linux is szerepel

A CNET információi szerint az Intel a két

A CNET információi szerint az Intel a két hete bemutatott mobil technológiájához, a Centrinóhoz szánt linuxos driverekkel is foglalkozik, azonban azt még nem lehet tudni, hogy mikor és milyen módon teszik közzé meghajtóprogramokat. Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Centrino technológia három részből áll: a Pentium M (korábban Banias) processzorból, az i855 chipkészletből és a PRO/Wireless 2100 hálózati vezérlőből; a technológia az Intel tervei szerint alapvetően meg fogja határozni a hordozható számítógépek piacát.

Bár a hírek szerint a Centrino képességeit kihasználó linuxos szoftvereket az Intel már elkészítette, még nincsenek alaposan letesztelve. Scott McLaughlin, a vállalat szóvivője hétfőn elmondta, hogy a linuxos projekt befejezése nagyban függ a számítógépgyártók ütemezési terveitől.

A szabad szoftverek felhasználói számára a valódi kérdés persze az, hogy vajon milyen feltételekkel fogja az Intel kibocsátani a drivereket. Az igazi megoldást természetesen az jelentené, ha a Linux rendszerek egyéb kulcsfontosságú részeihez hasonlóan a következő generációs hordozható számítógépek működtetéséhez szükséges meghajtóprogramok is a GNU GPL licenc alatt jelennének meg.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.