Szerző: Barna József

2003. március 12. 09:30

McAfee: vállalati vírusvédelem tíz megabájtban

[Szezám] A Network Associates nemrégiben bemutatta a McAfee VirusScan legújabb verzióját, a vállalati ügyfelek számára készült VirusScan Enterprise 7.0-t. A szoftver új, féregirtó (Worm Killer) funkciója vírusok, trójaiak, férgek után keres a memóriában szükség szerint vagy előre beállított időpontokban. Felkutatja és eltávolítja a memóriát önmaguk terjesztésre felhasználó kártevőket, amilyen például a CodeRed és a Slammer.

[Szezám] A Network Associates nemrégiben bemutatta a McAfee VirusScan legújabb verzióját, a vállalati ügyfelek számára készült VirusScan Enterprise 7.0-t. A szoftver új, "féregirtó" (Worm Killer) funkciója vírusok, trójaiak, férgek után keres a memóriában szükség szerint vagy előre beállított időpontokban. Felkutatja és eltávolítja a memóriát önmaguk terjesztésre felhasználó kártevőket, amilyen például a CodeRed és a Slammer.

A VirusScan Enterprise új verziójának jellemzője, hogy a mindössze tíz megabájtos szoftvercsomag gyorsan és költségtakarékosan letölthető és telepíthető. A fájlszerverek és az asztali gépek vírusvédelmét egyetlen megoldásban egyesítették. A mobil és kis sávszélességgel rendelkező felhasználók védettségét javítja, hogy az automatikus frissítés funkció kibővült a letöltés felfüggesztésének lehetőségével.

A VirusScan Enterprise 7.0 egy új, szabadalmazott kockázatfelmérő technológiára épül, amelynek segítségével a rendszeradminisztrátor meghatározhatja az egyes alkalmazások és folyamatok kockázati szintjét, és veszélyességi kategóriákba sorolhatja azokat. A kevésbé veszélyes, háttérben futó programok így nem esnek át fölöslegesen tüzetes vizsgálatokon, ami a tényleges veszélyforrások, például az e-mail, a böngészők és az irodai alkalmazások precízebb megfigyelését teszi lehetővé. Ezáltal javul a hálózat működésének hatékonysága, és a felhasználó processzoridőt is megtakarít. A VirusScan Enterprise támogatja az Intel Pentium 4 processzorok Hyper-Threading technológiáját, így a vírusvizsgálat hatékonyabban, a potenciális veszélyt jelentő email vagy irodai alkalmazásokkal párhuzamosan futhat.

A VirusScan legújabb verziójának AutoUpdate funkciója a legfrissebb vírusdefiníciók és frissítések gyors letöltését és egyszerű telepítését biztosítja. A frissítés igény szerint vagy a hálózat hibája miatt felfüggeszthető, és az AutoUpdate később folytatja a letöltést. A szoftver nemzetközi vállalatok részére készült, ezért tizenhárom nyelvet támogat, és az egyszerű telepítés érdekében együttműködik a Microsoft többnyelvű felhasználói interfészével (MUI) is.

"A régebbi vírusvédelmi szoftverek nem képesek megfelelni a napjainkban előforduló, egyre fejlettebb technológiákon alapuló fenyegetések kihívásainak. Elköteleztük magunkat az innovatív megoldások szállítása mellett, amelyek képesek proaktívan megvédeni a hálózatot az aktuális, gyakran percek alatt világszerte elterjedő veszélyektől" -- mondta Christopher Bolin, a Network Associates termékfejlesztésért felelős szenior elnökhelyettese. "A McAfee Desktop Firewall és az ePolicy Orchestrator együtt telepítve a VirusScan alkalmazással kiugróan hatékony védelmet nyújt a kombinált támadások megpróbáltatásai ellen."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról