Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az AOL a Dolby audiokodekjeire tér át Radio@AOL szolgáltatásánál

Ady Krisztián, 2003. március 25. 17:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A News.com értesülései szerint az America Online (AOL) hamarosan bejelenti, hogy lecseréli netrádió szolgáltatását biztosító stream-technológiája kodekjeit és a RealNetworks megoldásáról a Dolbyéra tér át.

hirdetés
A News.com értesülései szerint az America Online (AOL) hamarosan bejelenti, hogy lecseréli netrádió szolgáltatását biztosító stream-technológiája kodekjeit és a RealNetworks megoldásáról a Dolbyéra tér át.

Az AOL a Dolby AAC-formátumát használja a keskeny sávszélességet használó Radio@AOL szolgáltatásánál, míg a szélessávú felhasználók számára a Dolby technológiájával kódolt MP3-állományokat kínálja meghallgatásra. A cégek együttműködéséből a jövő szoftvertermékei is profitálhatnak, az AOL Dolby kodekeket használó audio-rippelő és live-enkóder alkalmazásokat is kínál majd a felhasználóknak.

A cégekhez közelálló források szerint a hivatalos bejelentés két héten belül várható. A Dolby technológiájának implementálása ellenére az AOL továbbra is támogatja majd a RealNetworks kodekjeit az AOL egyéb szolgáltatási területein. Az AOL képviselője nem nyilatkozott az értesülésekkel kapcsolatban.

Az AOL döntése, miszerint nem használja tovább a RealNetworks technológiáját huszárvágás lehet a RealNetworks számára, mely hosszú távon számított az AOL "támogatására" a rivális Microsoft elleni harcban. A RealNetworks hosszú ideje harcol a piaci részesedésért a Microsoft Window Media formátumai ellenében.

Az AOL és a RealNetworks közösen indították el az online előfizetős zenei szolgáltatást, a MusicNetet, mely a RealNetworks stream és letöltési technológiáját használja. A RealNetworks szerint a Dolbyval kötött szerződés nem befolyásolja a cég további együttműködését az AOL-lal. Az AOL hamarosan további tartalomszolgáltatásokat szeretne bevezetni, melyek a cég 35 millió előfizetőjének nyújtanának további prémium tartalmat.

Az AOL a jövő héten mutatja be az AOL 8.0 továbbfejlesztett, Plus verzióját, melyet kifejezetten a szélessávú hozzáféréssel rendelkező broadband felhasználók számára készített.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!