Szerző: roberto

2003. március 31. 11:49

Megjelent az OpenOffice 1.1 első bétája

[OpenOffice.org] Az elmúlt héten megjelent a

[OpenOffice.org] Az elmúlt héten megjelent a legteljesebb nyílt forráskódú irodai programcsomag következő verziójának első bétája. Az OpenOffice.org 1.1beta a szoftver csaknem egy éve kiadott első verziójának megjelenése utáni fejlesztéseket tartalmazza, többek közt lokalizációs fejlesztéseket, a felhasználói interfész frissítéseit, PDF-konvertert (csak exportálás). Bekerült a csomagba a linuxos dokumentációk hagyományosnak számító SGML/DocBook formátumának, továbbá az XHTML-nek, az XML-nek, valamint a Macromedia Flash formátumának a támogatása.

A magyar felhasználókat ugyan kevésbé érinti, de a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő az új verzióban képes a vertikális írásra, a legtöbbünk számára azonban a valódi újdonság az OpenOffice 1.0.x-ből nagyon hiányzó makrórögzítő megjelenése. A forráskód és a Windowsra (Intel), Linuxra (Intel) és a Solarisra (Intel, Sparc) fordított bináris csomagok a www.openoffice.org-ról kiindulva tölthetőek le.

A többplatformos programcsomag fejlődésének irányáról további érdekességeket olvashatunk a linux.hu-n, ahol a másfél hete Hamburgban megrendezett első OpenOffice.org-konferencia egyik magyar résztvevője számol be a rendezvény legfontosabb eseményeiről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról