Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. március 5. 09:50

Leállt a szegedi kábeltévés internethálózat

Információink szerint ma reggel leállt a teljes szegedi kábeltévés internethálózat, az Axelero-Tiszanet egyetlen előfizetőnek sincs jelenleg internetkapcsolata. Az Axelero-Tiszanet szerint egy előre meghirdetett leállásról van szó, ám az előfizetők közül sokan nem értesültek erről.

[HWSW] Információink szerint ma reggel leállt a teljes szegedi kábeltévés internethálózat, az Axelero-Tiszanet egyetlen előfizetőnek sincs jelenleg internetkapcsolata. Az Axelero-Tiszanet szerint egy előre meghirdetett leállásról van szó, ám az előfizetők közül sokan nem értesültek erről.

Az Axelero-Tiszanet ügyfélszolgálati munkatársa szerint azok az előfizetők, akik korábban feliratkoztak a szolgáltató technikai hírlevelére, idejében -- még a múlt héten -- értesítést kaptak a várható leállásról. Akik azonban ezt elmulasztották, ma reggel meglepődve tapasztalhatták, hogy nincs internetkapcsolatuk. A szolgáltató honlapján sincs szó a leállásról, így aki a technikai hírlevélnek nem előfizetője, semmilyen lehetősége nem volt arra, hogy értesüljön az üzemszünetről.

A jóval több mint félezer előfizetőt érintő leállás oka egy fejállomás cseréje, melyet reggel végeztek a szolgáltató munkatársai. A fejállomás cseréjének idejére a teljes szegedi kábeltévés internethálózatot lekapcsolták. A cserét követi a hálózat újraszegmentálása, amitől a szolgáltató azt várja, hogy a hálózaton belül egyenletesebben elosztott előfizetők internetkapcsolatának minősége javul majd. Az újraszegmentált hálózaton belül a szolgáltató szerint nagyobb sávszélesség juthat az egyes előfizetőknek.

Az újraszegmentálás egészen délután négy óráig elhúzódhat, ezalatt folyamatosan kapcsolják vissza az ügyfeleket a hálózatba. Az ügyfélszolgálat szerint -- bár a leállás kivétel nélkül minden szegedi ügyfelüket érintette -- azért nem küldtek e-mailben értesítést valamennyi előfizetőnek, mert néhány korábbi értesítést a címzettek kéretlen levélnek ítéltek és tiltakoztak a szolgáltatónál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról