Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 11. 10:23

Szövetségre lépett a Symantec és a PricewaterhouseCoopers

A Symantec, valamint a PricewaterhouseCoopers bejelentette, hogy összefognak a felhasználók teljes védelmi környezetének hatékony kezelést segítő megoldások és szolgáltatások világszerte történő nyújtására. Ez a szövetség a Symantec védelmi megoldásait és a PricewaterhouseCoopers védelmi szolgáltatásait egyesíti annak érdekében, hogy a felhasználók védelmi környezetüknek egy integrált védelmi műszerfalon keresztül történő hatékony kezelésével szolgáltatási és anyagi előnyt érhessenek el.

[HWSW] A Symantec, valamint a PricewaterhouseCoopers bejelentette, hogy összefognak a felhasználók teljes védelmi környezetének hatékony kezelést segítő megoldások és szolgáltatások világszerte történő nyújtására. Ez a szövetség a Symantec védelmi megoldásait és a PricewaterhouseCoopers védelmi szolgáltatásait egyesíti annak érdekében, hogy a felhasználók védelmi környezetüknek egy integrált védelmi "műszerfalon" keresztül történő hatékony kezelésével szolgáltatási és anyagi előnyt érhessenek el.

A PricewaterhouseCoopers Security and Privacy Practice nyújtotta szolgáltatás a vállalat védelmét és biztonságát fokozó, a vállalat teljes egészében ellenőrizhető és kezelhető átfogó, kiegyensúlyozott védelmi megoldás rendszerbe illesztését segíti. Ez a védelmi szolgáltatás az ügyfelek védelmi szintjének megismerését, kialakítását, elérését és fenntartását segítő, a PwC által kifejlesztett Enterprise Security Business Model (ESBM) szerves része. Az integrált védelmi műszerfalat a Symantec kiterjedt védelmi eljárásai és szolgáltatásai fogják támogatni. A felhasználóknak ezzel egy átfogó és kiegyensúlyozott védelmi megoldás áll majd rendelkezésére.

"A cégek manapság rákényszerülnek arra, hogy hálózataikat megnyissák ügyfeleik, partnereik és szállítóik felé, s ezáltal sebezhetőbbé válnak" -- mondta Allan Carey, az IDC programigazgatója. "Egy olyan eszközzel, mint a védelmi műszerfal, a cégek sokkal jobban átláthatják informatikai infrastruktúrájukat, és a veszélyeket megelőzve, jobb helyzetből védhetik meg javaikat. A megelőzést szolgáló folyamatos felügyelet csökkenti az üzletmenet valamely védelmi esemény következtében bekövetkező megzavarásának valószínűségét, valamint a rendszer sérülékenységeinek felismerésével és kivédésével kapcsolatos költségeket."

A műszerfalon keresztül a vállalat teljes védelmi környezetében található eszközök által szolgáltatott adatok egyesítve, összevetve és elemezve, egységes nézetben tekinthetők át. A védelmi műszerfal megvalósításában a PricewaterhouseCoopers a Symantec Security Management System alkalmazásán keresztül segíti a felhasználókat. A Symantec Security Management System a kezelő alkalmazások olyan átfogó együttese, amely a védelmi infrastruktúra megelőző jellegű felügyeletének biztosításával megnöveli az információvédelmi környezet hatékonyságát. A teljes védelmi csomagként együtt kínált szolgáltatások leegyszerűsítik a felhasználó védelmi rendszerének bonyolult kezelését.

"A PricewaterhouseCoopers és a Symantec régóta azonos módon gondolkodnak az átfogó védelmi megoldások kialakításának terén" -- mondta Joe Duffy, a PricewaterhouseCoopers Security and Privacy Practice egyik partnercégének vezetője. "Ez a közös gondolkodásmód kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy közös ügyfeleink könnyebben juthassanak igazi, teljes körű védelemhez."

Az átfogó kezelő-, felügyelő- és értékelő-képesség mellett a Symantec és a PricewaterhouseCoopers integrált, teljes körű védelmi megoldást és szolgáltatást is biztosít. A szövetség a PricewaterhouseCoopers professzionális védelmi képességein keresztül az ügyfeleket hozzájuttatja a védelmi és a bizalmasságot óvó megoldások hatékony rendszerbe állításához. Ezeket a szolgáltatásokat egészíti ki a Symantec védelmi kínálata, mely a korai riasztást és reagálást, a behatolás-érzékelést, a tűzfalat, a sérülékenységek kezelését, a tartalomszűrő megoldásokat és a felügyelt védelmi szolgáltatásokat öleli fel, és világszerte átfogó védelmi szaktudást nyújt a vállalatoknak.

"Manapság az egyik legnagyobb feladat, amellyel a vállalatok szembe nézni kényszerülnek, az összetett védelmi környezet kezelése és a hálózatszerte telepített érzékelők szállította, mindent elönteni képes adatáradat értelmezése" -- mondta John Schwarz, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "A PwC és a Symantec tapasztalatának, valamint erőforrásainak egyesítése a vállalatoknak a biztonságtechnikai befektetéseik maximális megtérüléséhez szükséges eszközöket adja, s így ők továbbra is az alapvető üzletmenetre tudnak összpontosítani."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról