:

Szerző: Barna József

2003. március 26. 11:14

nForce2 chipkészletes alaplap az Albatrontól

Némileg lemaradva versenytársai mögött a tajvani Albatron Technology a héten jelentette be első, NVIDIA nForce2 lapkakészletre épülő alaplapját. A MicroATX formátumú KM18G Pro lapra a gyártó az integrált grafikus maggal rendelkező IGP chipet építette.

[HWSW] Némileg lemaradva versenytársai mögött a tajvani Albatron Technology a héten jelentette be első, NVIDIA nForce2 lapkakészletre épülő alaplapját. A MicroATX formátumú KM18G Pro lapra a gyártó az integrált grafikus maggal rendelkező IGP chipet építette.

Az Albatron új alaplapja az AMD Athlon és Duron processzorokat támogató nForce2 IGP és MCP chipekre épül, és 1 8x AGP, 3 PCI és 3 DDR DIMM foglalatot tartalmaz. Utóbbiakba összesen 3 Gbyte DDR266/333/400 memóriamodul helyezhető. Amint az ismert, az IGP integrált GeForce4 MX grafikus maggal rendelkezik. A lap az MCP chipnek köszönhetően képes ATA-133 perifériák és USB 2.0 eszközök kezelésére, valamint integrált AC'97 audiokodekkel és hálózati vezérlővel rendelkezik.

A KM18G Pro korlátozott mértékben alkalmas tuningra, a gyártó közleménye szerint BIOS-ból csupán a processzor órajele állítható, mégpedig 1 MHz-es lépésekben. A processzor védelméről az OTP (Over Temperature Protection) hővédelmi eljárás gondoskodik, amely bizonyos hőmérséklet túllépése esetén lekapcsolja a rendszert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.