:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 24. 13:52

IBM programozói verseny egyetemisták, főiskolások számára

Az IBM Magyarországi Kft. szoftver csoportja programozási bajnokságot hirdet a magyarországi egyetemek, főiskolák diákjai számára. A 2003-as verseny helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kara. A megmérettetés 2003. április 25-én 14 órakor kezdődik és pontosan 48 órán át, egészen április 27-én 14 óráig tart.

Az IBM Magyarországi Kft. szoftver csoportja programozási bajnokságot hirdet a magyarországi egyetemek, főiskolák diákjai számára. A 2003-as verseny helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kara. A megmérettetés 2003. április 25-én 14 órakor kezdődik és pontosan 48 órán át, egészen április 27-én 14 óráig tart.

A verseny két korcsoportban kerül megrendezésre. Az első korcsoportba tartoznak azok a diákok, akik az adott évben maximum a harmadik évfolyamon tanulnak, a második korcsoportba azok, akik az adott évben már legalább a negyedik évfolyamon folytatják tanulmányaikat. A diákok mindkét korcsoportban 3 fős csapatokban indulhatnak.

A versenyen használható operációs rendszer a SuSE 8.1. A használható adatbáziskezelő az IBM DB2 8.1 verzió, a fejlesztő környezet pedig WebSphere Application Server V5, WebSphere Studio Application Developer V5, vagy Java lehet. Az idei évben még nem, de a következő évtől a versenymű dokumentálását IBM Rational termékkel kell elvégezni, amely egyúttal a versenymű tervezésében is felhasználható.

A versenyzők mindkét korcsoportban értékes ajándékokat kapnak.

  • 1. helyezett: számítógép, SuSE Linux operációs rendszer, IBM-szoftverek
  • 2. helyezett: SuSE Linux operációs rendszer, IBM-szoftverek
  • 3. helyezett: SuSE Linux operációs rendszer, IBM-szoftverek

A verseny végén a versenyzők mindkét korcsoportban a szakmai támogatók közül egy-egy főt választanak, aki díjként választhat két IBM szoftver közül. Mindkét korcsoportban az első három helyezett csapatot felkészítő tanárok (összesen 6 fő), egyéves IBM ösztöndíjban részesülnek.

A versenyre jelentkezni az attila_andresi@hu.ibm.com e-mail címen lehet 2003. március 24-én 0 óra és április 7-én 24 óra között. A csapatok jelentkezését elsődlegesen a felkészítő tanároktól várja az IBM, de ha az adott intézményben nincs felkészítő tanár, akkor a csapat közvetlenül is jelentkezhet a fenti címen. A levél tárgyában szerepeljen a "Jelentkezes az IBM programozasi bajnoksagra - intézménynév" szöveg, ahol az intézménynév annak az oktatási intézménynek a neve, ahol a jelentkező diákok jelenleg tanulnak.

A jelentkező levélben szerepeltetni kell:

  • A felkészítő tanár nevét azonosítható módon (személyi igazolvány számmal).
  • A versenyzők nevét azonosítható módon (személyi igazolvány számmal).
  • Melyik korcsoportban szeretnének indulni.

Egy intézményből több csapat jelentkezésétcsak akkor fogadják el, ha egyébként nem jön össze a csapatok száma, illetve akkor, ha az adott intézmény több településen működik. A jelentkezők a jelentkezésről visszajelzést kapnak, függetlenül attól, hogy bekerültek-e a versenyzők közé. A jelentkezési sorrendet a beérkezett levelek időrendje szerint állítja fel az IBM.

A szakértők jelentkezését 2003. április 10-én 24 óráig fogadják el az attila_andresi@hu.ibm.com e-mail címre küldött levél segítségével. Ők azok, akik a versenyzőket segíthetik a verseny alatt, azonban bármely versenyző kérésére érkezett válasz az esélyegyenlőség miatt központi helyre kerül, hogy azt mindenki elérhesse. A levél tárgyában szerepeljen a "Jelentkezes az IBM programozasi bajnoksagra - szakértőnek" szöveg. A jelentkező levélben szerepeltetni kell:

  • A szakértő nevét azonosítható módon (személyi igazolvány számmal).
  • Milyen témá(k)ban szeretne szakértőként szerepelni a verseny időtartama alatt.
  • A verseny előtt, után az elérhetősége (E-mail, telefon/mobil).
  • A verseny alatt az elérhetősége (E-mail, telefon/mobil).

Az IBM szoftvereiről és a felsőoktatásnak szóló IBM Scholars Programról bővebb információ olvasható a www.ibm.com/software/info/university weboldalon. A tanárok és a diákok -- regisztráció után -- ezen az oldalon érhetik el az IBM által nyújtott szoftvereket, illetve segédanyagokat. Mindezek mellett az oktatási intézmények is igénybe vehetik az IBM Magyarországi Kft. 2002. szeptemberében útjára indított ingyenes DB2 oktatását, minimum 5 fő esetén bárhol az ország területén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.