Szerző: Ady Krisztián

2003. március 17. 14:58

A CeBIT-en is megtekinthető a Siemens SX1-es csúcsmobilja

A Siemens CeBIT-en bemutatott újdonsága az SX1 tipsujelzésű csúcskészülék, amely a videó-lejátszó funkción kívül egy beépített videokamerával is rendelkezik. Az SX1 legszembeötlőbb különlegessége első pillantásra feltűnik: a telefon két oldalán helyezkednek el a számbillentyűk. Ennek köszönhetően lehetővé vált, hogy a több, mint 65000 szín megjelenítésére képes kijelző a készülék közepén helyezkedhessen el, anélkül, hogy ez növelné a méretet.

[HWSW] A Siemens CeBIT-en bemutatott újdonsága az SX1 tipsujelzésű csúcskészülék, amely a videó-lejátszó funkción kívül egy beépített videokamerával is rendelkezik. Az SX1 legszembeötlőbb különlegessége első pillantásra feltűnik: a telefon két oldalán helyezkednek el a számbillentyűk. Ennek köszönhetően lehetővé vált, hogy a több, mint 65000 szín megjelenítésére képes kijelző a készülék közepén helyezkedhessen el, anélkül, hogy ez növelné a méretet.

Az SX1 tömege mindössze 110 gramm. A kijelző alatt elhelyezkedő központi irányítógomb segítségével a kijelzőn megjelenő képeket álló vagy fekvő formátumban is megtekinthetjük.

Az ékszerszerű, különleges telefon emellett rendelkezik valamennyi üzleti és szórakoztató funkcióval, amelyet a technika mai állása lehetővé tesz. Ennek megfelelően a mindössze 109 milliméteres SX1-be a videó- és audiolejátszó (MP3) mellett FM-rádiót is beépítettek a tervezők, s a telefon üzleti alkalmazásai révén egy normál PDA-nek, személyi számítógépnek megfelelő teljesítményt is nyújt, sőt számos Series 60 és Java alapú játék is játszható vele.

A háromsávos készülék a mai igényeknek megfelelően infravörös, Bluetooth és USB felületen keresztül is kommunikálhat, az internethez pedig GPRS kapcsolat révén nyújthat hozzáférést. A beépített kamera 640 x 480 pixeles felvételek készítését teszi lehetővé. A hosszabb videofelvételek és nagyobb alkalmazások, adatok a készülékbe helyezhető MultiMediaCard memóriakártyán foglalhatnak helyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.