dev archívum - 2001 november

2001
november

0

Hiba csúszott az AMD számításaiba

2001. november 29. 19:01

Az AMD az Athlon XP processzor bejelentésekor hozta nyilvánosságra új paradigmáját, amely az addig elterjedt teljesítmény=órajel felfogást hivatott megváltoztatni. Azonban az AMD által javasolt új egyenlet semmivel nem visz közelebb a tényleges teljesítményhez. Cikkünkben megmutatjuk, miért.

0

Vírusos konzoljáték került forgalomba Japánban

2001. november 29. 11:05

A KoolKidz japán játékfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a nemrégiben kiadott Atelier Marie 1 & 2 című, Sega Dreamcast konzolon futtatható játékuk vírussal fertőzött.

0

Serial ATA után jön a Serial SCSI

2001. november 29. 10:47

A nemrég bejelentett Serial ATA-ról szinte még alig tudunk valamit, de a Compaq Computer, IBM és még néhány nagyobb merevlemezgyártó máris közös programot kezdett egy szintén soros technológián alapuló új adatátviteli módszer kidolgozására.

0

Angol legenda: Linus Torvalds a kernel kiadásairól

2001. november 29. 10:44

[LinuxToday, ZDNet, NewsForge] Linus Torvalds egyik néhány nappal ezelőtti levele Comments on Kernel Releases címmel bejárta a világot, a levél tartalmi kivonatát még a ZDNet is lehozta. A levélben Torvalds azokra a vádakra a reagál, amelyek szerint a 2.4-es kernel túl korán jelent meg, abban az értelemben, hogy nem volt elég stabil.

0

Elkészült az AbiWord keresztplatformos szövegszerkesztő újabb kiadása

2001. november 29. 10:41

[AbiSource] A napokban jelent meg az AbiWord friss kiadása, a 0.9.5-ös. A fejlesztők nem tudták megállni, hogy ne bővítsék a szövegszerkesztő tudását az 1.0 megjelenése előtt, így a 0.9.5 több lehetőséget biztosít felhasználói számára az előző, 0.9.4.1-es verziónál.

0

Egyre többen kritizálják a Microsoft elleni trösztellenes magánperek megállapodás-tervezetét

2001. november 28. 23:03

[ExtremeTech] Amint arról már beszámoltunk, múlt hét elején a Microsoft egy megállapodás-tervezettel rukkolt elő abban a perben, melyet több mint 100 felperes kezdeményezett azzal vádolva a redmondi céget, hogy visszaélt piaci hatalmával és számítógépvásárlók millióinak szabott monopolárakat. A javasolt megállapodáshoz közel álló ügyvédek szerint a Microsoft azt vállalta, hogy öt éven keresztül kb. 900 millió dollár értékű szoftverrel támogatná a legszegényebb egyesült államokbeli iskolákat. A szoftveróriás felelne azért is, hogy rendelkezésre álljon 200 ezer rendbe hozott asztali és laptop számítógép ezen időszakban, valamint 90 millió dollárt költene a tanárok továbbképzésére és 38 milliót technikai támogatásra. A cég továbbá akár 250 millió dollárt fordítana egy olyan független alapítvány létrehozására, amely a projekt célkitűzéseinek eléréséért felel.

0

Adaptec RAID driverek a Linux kernelben

2001. november 28. 22:04

[Yahoo!] Az Adaptec ma jelentette be, hogy Ultra160 SCSI RAID és ATA RAID PCI kártyáinak driverei beépítésre kerültek a 2.4.10-es kernelbe, így a jövőben megjelenő Linux-disztribúciók natívan támogatják e főként szerverekben alkalmazott hardvereket. A cég egyben jelezte, hogy a közeljövőben csúcskategóriás Ultra320 termékeinek kernelszintű támogatását is elérhetővé teszi.

0

Fellebben a fátyol a Microsoft eHome divíziójáról

2001. november 28. 03:15

[C|NET] A Microsoft eddig titokzatos ködbe burkolozó divíziója, az év elején alakult eHome lassan betekintést enged célkitűzéseibe, s így idővel többet is megtudhatunk a divizió működésével kapcsolatos tervekről, fejlesztéseinek irányvonaláról. Az eHome lényegében számítógépünket készül felhasználni az otthoni szórakoztatás központjaként.

0

Athlon eXPressz

2001. november 28. 00:10

Minthogy idén már nem várhatók bejelentések a PC-s processzorok piacán, az év végéig véglegesnek tekinthető a kínálat. Az Intel Pentium 4 sorozat leggyorsabb tagja jelenleg 2 GHz-en, míg az Athlon XP csúcsmodell, az 1900+ 1,6 GHz-en fut. Tesztünk alapján azt kell mondanunk, hogy ma kevés indok szól a Pentium 4 processzor megvásárlása mellett...

0

W32.Badtrans.B@mm: terjed az újabb windowsos e-mail féreg !

2001. november 26. 19:26

Az utóbbi napokban magam is számos olyan vírusgyanús e-mailt kaptam, melyek szöveget nem, csupán egy kettős kiterjesztéssel ellátott csatolt fájlt tartalmaztak. Mint utóbb kiderült, egy újabb virtuális kísértet járja be a világot, a W32.Badtrans.B@mm kísértete.

0

Melyiket is szeressem, avagy a Sony és az újraírható DVD szabványok

2001. november 24. 16:54

[CNET] A Sony a héten kezdte meg a 600 dolláros javasolt fogyasztói áron piacra kerülő, DRU110A/C1 típusjelű DVD+RW/CD-R(W) kombó meghajtójának és az ehhez használható DVD+RW lemezeknek tömeges szállítását, melyek várhatóan a hónap végén lesznek megvásárolhatók. Ugyanakkor a cég -- a többi piaci szereplőhöz hasonlatos módon -- továbbra is támogatja a rivális újraírható DVD szabványokat is.

0

Decemberben lesznek a Microsoft per EU-meghallgatásai

2001. november 22. 23:40

[Reuters, Yahoo Finance] Mario Monti, az Európai Bizottság versenyügyi biztosa szerdán közölte, hogy a Microsoft kérésének megfelelően szóbeli bizottsági meghallgatás lesz december 20-21-én, ahol a cég szélesebb közönségnek (kormányzati képviselőknek, más európai biztosoknak, ügyfeleknek és versenytársaknak) is elmondhatja véleményét az trösztellenes vádakkal kapcsolatban.

0

Megjelent a magyar Internet Explorer 6.0

2001. november 22. 01:01

November 19-től ingyenesen elérhető a Microsoft népszerű böngészőjének legfrissebb magyar kiadása a szoftvergyártó hazai letöltőközpontjában . Az Internet Explorer 6.0 legfontosabb újdonságai:

0

Hitelkártyaszámokat, előfizetői adatokat loptak a Playboytól

2001. november 21. 23:32

A Playboy.com figyelmeztette előfizetőit, hogy egy behatoló bizalmas adatokat, többek között hitelkártyaszámokat lopott a cég adatbázisából. Az e-mailben kiküldött figyelmeztetés szerint a hacker a Playboy.com számítógépeinek csak egy bizonyos részére tudott betörni, ám így is értékes adatokhoz jutott hozzá. Az érintett felhasználók számát a cég nem hozta nyilvánosságra.

0

Sok a probléma a másolásvédett Natalie Imbruglia CD-vel

2001. november 21. 22:08

A minap Angliában megjelent új Natalie Imbruglia album, a White Lilies Island Európában egy újszerű másolásvédelmi technikával került a boltokba. A lemezt megvásárló PC-t és Mac rendszereket használó hallgatók szerint azonban a lemez nemcsak hogy nem másolható, de egyes rendszerek képtelenek felismerni, vagy nagyon rossz minőségben szólal meg rajtuk a zene. A lemezzel néhány asztali CD-lejátszónak is meggyűlik a baja, mely eléggé megkérdőjelezi a védelem használhatóságát.

0

A harcra éhes disznók nyulakkal álmodnak

2001. november 21. 15:50

Elkészült és hamarosan kapható lesz a S.W.I.N.E. című valós idejű stratégiai játék, amelyet a magyar Stormregion fejlesztett és a Fishtank Interactive jelentet meg angol, német, francia illetve magyar nyelvű változatban.

0

A SuSE kiadta a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát

2001. november 20. 23:05

[SuSE] A SuSE tegnap dobta piacra a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát. A rendszer a 2.4.12-es kernelre és glibc 2.2.4-re épül. A disztribúció a piacon lévő lehető legteljesebb linuxos válogatás a Motorola PowerPC processzoraival szerelt gépek számára. A CD-ken lévő rengeteg alkalmazás mellett a PPC-s SuSE lehetőséget kínál az eredeti maces környezet elindítására: a MOL (Mac on Linux) 0.9.60 virtuális gép segítségével akár még hálózatos MacOS is futatható a Linux alatt ablakos vagy teljes képernyős üzemmódban.

0

Küszöbön áll a megállapodás a Microsoft elleni magánperekben

2001. november 20. 15:27

[Wall Street Journal] A Microsoft és az amerikai kormányzat megállapodását a legtöbb elemző a szoftvergyártó győzelmeként értékeli. Most úgy tűnik, hogy eljött az ideje a trösztellenes magánperekkel kapcsolatos megállapodásnak, amiből várhatóan a legszegényebb állami iskolák fognak profitálni.

0

Továbbfejlesztett C programozási nyelv -- nyelv, mellyel nem hibázhatunk

2001. november 20. 02:53

Ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohamedhez. Ha a programozók nem képesek hibamentes programot írni, segítsen nekik a programozási nyelv. Az amerikai kutatók által kifejlesztett új programozási nyelv lehetetlenné teszi olyan szarvashibák elkövetését, melyek biztonsági lyukakat, váratlan programhibákat, fagyást okozhatnak. Legalábbis ezt állítják a kutatásban résztvevő tudósok.

0

A Microsoft visszautasítja az Európai Bizottság vádjait

2001. november 19. 21:58

[Bloomberg] A Microsoft szóvivője hétfőn közölte, hogy a cég hivatalosan is visszautasította az Európai Unió vádjait, miszerint a cég megszegte a versenytörvényeket. A cég a trösztellenes eljárás lezárását remélve e hónap elején állapodott meg az amerikai igazságügyi minisztériummal.

0

Újabb verzió jelent meg a SiSoft Sandra rendszerelemző programból

2001. november 19. 01:09

Az új, Sandra Professional 001b (8.53) verziójú rendszerelemző program több XP-t érintő kompatibilitási probléma javítását ígéri a mind újabb és újabb hardverelemek korrekt felismerése mellett. A SiSoft Sandra igen közkedvelt program, szerintem senkinek sem kell bemutatni.

0

A Nokia színes kijelzős mobiltelefont mutat be ?

2001. november 18. 17:16

[CNET, Reuters, Yahoo Finance] A világ legnagyobb mobiltelefongyártója hétfőn két új mobiltelefont mutat be a Nokia Mobile Internet konferencián Barcelonában, közölte meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a svéd média pénteken. A Nokia mobiltelefon-bemutatói azért is fontosak az ipar számára, mert a finn gyártó kezében a van a globális mobiltelefonpiac 34%-a.

0

DVD- és CD-író BIOS-ok gyűjteménye

2001. november 17. 22:25

A Warp2Search weboldalán megjelent BIOS-link gyűjtemény nagyon jól jöhet azoknak, akiknek most -- vagy régebben -- vásárolt DVD-ROM vagy CD-RW meghajtójuk nem üzemel a várakozásoknak megfelelően, nem használ DMA-t minden trükközés ellenére, vagy egyéb hibajelenséget generál.

0

További részletek a SourceForge-ról: a fejlesztői oldalnak nem tetszenek a változások, az FSF Europe szerint ideje költözni

2001. november 16. 11:14

[FSF Europe] A tengernyi szabad szoftvernek helyet adó online fejlesztői site, a Sourceforge életében jelentős változások következtek be az elmúlt hónapokban. A site szolgáltatásai közül több egyszerűen megszűnt, néhányat pedig nem tartanak karban. Ami talán a legérzékenyebben érinti a szabad programok fejlesztőit, az a projektek exportálási lehetőségeit megkönnyítő szolgáltatások eltűnte. A site alapjául szolgáló szoftver, amit egyébként már kereskedelmi forgalomban is árulnak, valaha teljesen szabad szoftver volt, augusztustól már nem szabad szoftverek működnek a háttérben. Mindez komoly etikai kérdések elé állítja a szabad szoftvereken dolgozó fejlesztőket, és arra sarkallja őket, hogy elgondolkodjanak a Sourceforge használatának szükségességén.

0

Comdex: ismét hallat magáról a linuxos kéziszámítógép, a Yopy

2001. november 15. 23:16

[CNET] A Comdex kiállításon már látható volt a GMate Linux operációs rendszert használó multimédiás kéziszámítógépének, a Yopynak a prototípusa. A Yopyt a GMate által kifejlesztett és Linupy névre keresztelt egyedi Linux OS vezérli.

0

Angol legenda: útmutató a VIA 686B és a Creative hangkártyák összebékítéséhez

2001. november 15. 21:22

Fórumunkban még a mai napig fel-felmerülnek olyan problémák, melyek a VIA 686B south bridge-dzsel szerelt alaplapok és a Creative Sound Blaster Live! hangkártyák szerencsétlen párosításából adódnak Windows operációs rendszerek alatt. Ismert hibajelenségek ezek: lefagyó rendszer, adatvesztés, meg-megakadó hang. S noha időközben az alaplapgyártók BIOS-frissítésekkel, a VIA pedig egy patch kiadásával orvosolta a problémát, ismerni kell azokat a huszárvágásokat, melyekkel az véglegesen elhárítható.

0

Az Oracle és a Documentum az Oracle9i Application Serverre épülő átfogó tartalomkezelési infrastruktúrát kínál

2001. november 14. 20:44

[Oracle] Az Oracle bejelentette a Documentum 4i eBusiness Platform rendszerén és az Oracle9i Application Serveren (Oracle9iAS) alapuló vállalati szintű integrált tartalomkezelési megoldást. Az integrált rendszer a Documentum 4i hatékony, vállalati szintű tartalomkezelési funkcióit ötvözi a nagy teljesítményű, méretrugalmas és rendkívül megbízható Oracle9i Application Serverrel, és teljes körű megoldást biztosít a vállalati szintű tartalomkezelésre.

0

Immár Magyarországon is odaítélik a Nagy Testvér Díjat

2001. november 14. 18:36

A Nagy Testvér Díjat világszerte minden évben azoknak az állami intézményeknek, magánszemélyeknek és cégeknek adják ki, akik a legtöbbet teszik az emberek magánszférájának megsértéséért. Ez a díj 2001-tól Magyarországon is minden évben kiosztásra kerül.

0

Microsoft World, avagy Gates szerint a világ

2001. november 14. 18:16

2001. november 2.: eleinte úgy látszott, e dátum forulatot hozhat a Microsoft ellen immár több mint három éve folyó egyesült államokbeli perben. Azonban, mint később kiderült, a fordulat csupán félfordulatnak tekinthető. E cikkben a per történetét, a "félmegegyezést" és az Európai Bizottság vizsgálatát tekintjük át röviden.

0

Magyar legenda: MP3-lejátszók tesztje

2001. november 14. 12:21

A Supergamez tesztjében három Magyarországon is kapható MP3-játszó méri össze képességeit. A készülékek közül kettő CD-alapú, egyikük pedig flash memóriát használ a zenék tárolására.

0

Megindult a GIMP 1.4 fejlesztése

2001. november 13. 20:43

[GIMP.org] A GIMP 1.2.3 kiadása előtt még sikerült a grafikus program fejlesztőinek meglepnie a közönséget: megnyitották a GIMP 1.3-as ágat, és máris letölthető az első fejlesztői verzió az ftp.gimp.org -ról.

0

Kereskedelmi termékben debütált a legnépszerűbb webszerver új verziója, az Apache 2.0

2001. november 13. 16:32

[CNet, Covalent Technologies] A San Francisco-i Covalent Technologies tegnap jelentette be Enterprise Ready Server (ERS) nevű termékét, amely egy átfogó webszerverszoftver-csomag, a nyílt forráskódú Apache webszerver régóta várt 2.0-ás verziójára építve. A csomagban a népszerű webszerver új generációs kiadásán kívül van egy grafikus kezelőeszköz a webszerver konfigurálásához. Az ERS-ben az Apache továbbfejlesztett biztonsági megoldásokkal, és egy Java Application Serverrel is kiegészül, a Covalent szerint ez a csomag az első olyan Apache-ra épülő termék, amely megérett a vállalati felhasználásra.

0

Örök remény: Mandrake 8.1

2001. november 13. 14:45

Talán nem véletlen, hogy Mandrake logója egy suhanó csillag, a francia disztribúció az alternatív desktop OS-re vágyók állandó reménysége. Cikkünkből kiderül, hogy a Mandrake legutóbbi változata, a 8.1-es beteljesíti-e a reményt.

0

Újabb probléma a VIA chipkészleteivel

2001. november 12. 20:16

[ok-hardware.de] Újabb, a VIA chipkészletes alaplapokat érintő hibára derült fény a közelmúltban. Egyes tesztmagazinok azt találták ugyanis, hogy Windows 98/ME operációs rendszerek, bármilyen VIA chipkészlettel szerelt alaplapok, valamint a Detonator XP driverrel meghajtott NVIDIA GeForce3 chipre épülő videokártyák szerencsétlen konstellációja 60%-kal is csökkentheti a grafikus rendszer teljesítményét. A hiba kizárólag a felsorolt hardver- és szoftverösszetevők mindegyikének megléte esetén bukkan fel. Ha tehát reprodukálni szeretnénk azt, vagy esetleg egy kifejezetten lassú rendszert kívánunk építeni drága pénzért, egyik összetevőt se felejtsük ki.

0

Az EMC ECC/Open Edition szoftvere az új generációs információfelügyelet szolgálatában

2001. november 12. 14:51

[Hill & Knowlton Hungary] Az EMC Corporation bejelentette a nyílt tárolóeszköz-felügyeleti szoftver következő generációját, az EMC ControlCenter/Open Editiont (ECC/Open Edition). Az ECC/Open Editionnel központosítható a teljes tárolási infrastruktúra felügyelete -- az EMC és mások által gyártott tárolóeszközöké, a hálózati és nagygépes tárolási erőforrásoké (kötetkezelők, fájlrendszerek és adatbázisok). A bejelentés tovább erősíti az EMC vezető pozícióját, mint a többgyártós környezetek egyszerűbb felügyeletével az összköltség csökkentésében segítő cégét.

0

A DivX formátumot hivatalosan is alkalmazzák video-on-demand szolgáltatáshoz

2001. november 12. 00:36

[ZDNet] A DivX pályája, úgy tűnik, egyre magasabbra ível. Bejelentésre kerültek az első hivatalos szerződések, melyek szerint a DivX fejlesztői által teljesen újraírt kódoló és dekódoló technológiát például a Broadway Television Network fogja video-on-demand szolgáltatásához igénybe venni.

0

Beszámoló az AMD közeljövőt érintő terveiről -- cikkajánló

2001. november 9. 17:44

Minthogy rövid ideig hír formájában jelent meg oldalunkon az AMD elemzői konferenciáján elhangzottak alapján írott beszámolónk, több partneri oldalunkra felkerült a hírre mutató hivatkozás. Időközben azonban a terjedelemre való tekintettel különálló cikk lett a hírből, mely ezen az oldalon található. Azoktól, akik időlegesen nem érték el a hírt, utólagosan is elnézést kérünk.

0

Megjelent a DirectX 8.1

2001. november 9. 15:03

A Microsoft kiadta a játékokhoz és grafikus alkalmazásokhoz tervezett API-jának, a DirectX-nek legújabb változatát, amely a 8.1 verziószámot viseli.

0

Még mindig kernel: Cox behódolt az új VM kód előtt

2001. november 7. 21:20

[eWeek] Az eWeek információi szerint a kernel fejlesztésének két kulcsfigurája, Linus Torvalds és Alan Cox az elmúlt héten megegyeztek a virtuális memóriát kezelő kód kérdésében. Torvalds a 2.4.10-es kerneltől kezdve egy új VM kódot használt, amit egy bizonyos Andrea Arcangeli, a SuSE egyesült államokbeli munkatársa írt. Ugyanakkor Alan Cox a saját karbantartási fájában (ez az ún. ac tree) megtartotta a régebbi VM kódot. Mindez alaposan megosztotta a kernel fejlesztőit, hiszen a két különböző VM motor használata inkompatibilitást okoz olyan fontos alrendszerekben, mint a lemezcache vagy a quota.

0

Alan Cox: a kernel 2.4-es sorozatának karabantartását Marcelo Tosatti fogja végezni

2001. november 6. 01:22

[Avogado] A neves kernelhacker, Alan Cox úgy döntött, beavatja a nagyközönséget is 2.4-es széria további sorsába. A jelenlegi tervek szerint Linus Torvalds még egy, esetleg két verziót fog kiadni a 2.4-es sorozatból, majd belefog a 2.5-ös fejlesztői szériába. A 2.5-ös fa megnyitása után a 2.4-es sorozat karbantartása nem Alan Cox, hanem Marcelo Tosatti kezébe fog kerülni. Ez Cox szerint nem jelent akkora változást, mint ahogy az kívülről látszik, ugyanis a stabil kernel karbantartása eddig is csapatmunka volt, és ezután is az marad, Marcelo és mások is aktívan részt vettek a 2.2-es és 2.4-es széria stabilizációjában. Cox ezek után sem száll ki a kernel fejlesztéséből, különféle kernelprojekteknek lesz a tagja (például a Red Hat ügyfeleinek igényeivel is foglalkozik majd), de nem szeretne annyira az előtérben maradni, mint eddig.

0

Népszerű programok friss verziói: gnumeric 0.75, nedit 5.2

2001. november 6. 00:09

[LinuxToday, Nedit.org] Megjelent a GNOME Office táblázatkezelőjének, a Gnumericnek az újabb verziója. A 0.75-ös verzió a felhasználói interfész véglegesítése előtti utolsó kiadás. A fejlesztők minden egyes beküldött hibát igen nagyra fognak értékelni, és azonnal elkezdenek dolgozni a javításon, ugyanis nincs már javítani való hiba a programban. Az új verzióban frissült a program XLS- és DBF-kezelése, bővült a dokumentáció, és számos helyen Help gombok jelentek meg. Jody Goldberg, a program fő fejlesztője annyira stabilnak tartja a jelenlegi kiadást, hogy a bejelentésben azt ígérte, hogy bárkit, akinek sikerül lefagyasztania a 0.75-ös Gnumericet, meghív egy szabadon választott italra. A forráskód a download.gnome.org -ról tölthető le.

0

Letölthetők az Xbox televíziós reklámfilmjei

2001. november 5. 18:16

A Microsoft november 15-én dobja piacra Xbox konzolját. A vállalat marketinggépezete teljes gőzzel üzemel, most már nem csak a magazinokban, gyorséttermekben, számítógépes üzletekben találkozni Xbox hirdetéssel, hanem a televízióban is.

0

A VIA is beállt a házi videósok közé ...

2001. november 5. 12:03

A rendkívül alacsony hőleadásukról ismert C3 processzorok gyártója, a tajvani VIA is kiadott egy videófelvételt, amelyen a hűtőborda eltávolításának hatásai kísérhetők figyelemmel.

0

Egyre több probléma a Microsoft új operációs rendszere körül -- lefagyó notebookok, sokszorozott sorozatszámok

2001. november 4. 21:55

A Microsoft WidowsUpdate weboldaláról letölthető frissítés megoldást jelenthet azon notebook-felhasználóknak, akik webhozzáférésüket képtelenek használni a notebookjuk beépített modemjéről. A problémás notebookok az új operációs rendszer használatakor egyszerűen csontra fagynak , ha a felhasználó megpróbálná használni a modemet.

0

Az októberi Linux HOWTO-k

2001. november 2. 01:23

[LDP] Sajnos október folyamán a Linux Documentation Project (LDP) által is elismert www.linux-hogyan.hu, a magyar HOGYANok webhelye, nem bővült frissen fordított leírásokkal, ám az LDP angol nyelvű leírásai közül az alábbiak változtak:

0

A Terratec is felzárkózik -- Terratec SixPack 5.1+ hangkártya

2001. november 1. 18:35

A Terratec hangkártyái egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek nem csak a profi megoldásokat keresők között, hanem a játékra használt számítógépet bővítők köreiben is. Ez nagy részben köszönhető annak, hogy profi felhasználásra szánt hangkártyák mellett egyszerűbb, de még mindig kiváló minőségű termékeket dobott piacra.

0

A VA Linux nevet változtat

2001. november 1. 00:31

[SlashDot, Excite] A VA Linux el szeretné hagyni a nevéből a Linuxot, a vállalat új neve a tervek szerint VA Software lesz. A részvényesek decemberben, az éves közgyűlésen fognak dönteni a kérdésben. A VA ezzel a lépéssel is meg szeretné erősíteni profilváltását, és már a nevével is sugallni szeretné a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztése terén betöltött fontos szerepét.