Szerző: roberto

2001. november 6. 01:22

Alan Cox: a kernel 2.4-es sorozatának karabantartását Marcelo Tosatti fogja végezni

[Avogado] A neves kernelhacker, Alan Cox úgy döntött, beavatja a nagyközönséget is 2.4-es széria további sorsába. A jelenlegi tervek szerint Linus Torvalds még egy, esetleg két verziót fog kiadni a 2.4-es sorozatból, majd belefog a 2.5-ös fejlesztői szériába. A 2.5-ös fa megnyitása után a 2.4-es sorozat karbantartása nem Alan Cox, hanem Marcelo Tosatti kezébe fog kerülni. Ez Cox szerint nem jelent akkora változást, mint ahogy az kívülről látszik, ugyanis a stabil kernel karbantartása eddig is csapatmunka volt, és ezután is az marad, Marcelo és mások is aktívan részt vettek a 2.2-es és 2.4-es széria stabilizációjában. Cox ezek után sem száll ki a kernel fejlesztéséből, különféle kernelprojekteknek lesz a tagja (például a Red Hat ügyfeleinek igényeivel is foglalkozik majd), de nem szeretne annyira az előtérben maradni, mint eddig.

Linux[Avogado] A neves kernelhacker, Alan Cox úgy döntött, beavatja a nagyközönséget is 2.4-es széria további sorsába. A jelenlegi tervek szerint Linus Torvalds még egy, esetleg két verziót fog kiadni a 2.4-es sorozatból, majd belefog a 2.5-ös fejlesztői szériába. A 2.5-ös fa megnyitása után a 2.4-es sorozat karbantartása nem Alan Cox, hanem Marcelo Tosatti kezébe fog kerülni. Ez Cox szerint nem jelent akkora változást, mint ahogy az kívülről látszik, ugyanis a stabil kernel karbantartása eddig is csapatmunka volt, és ezután is az marad, Marcelo és mások is aktívan részt vettek a 2.2-es és 2.4-es széria stabilizációjában. Cox ezek után sem száll ki a kernel fejlesztéséből, különféle kernelprojekteknek lesz a tagja (például a Red Hat ügyfeleinek igényeivel is foglalkozik majd), de nem szeretne annyira az előtérben maradni, mint eddig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról