:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 12. 13:26

Comdex: az NEC bemutatta vállalati felhasználók számára tervezett kéziszámítógépét

Az NEC a Comdex kiállításon bemutatta MobilePro P300 kéziszámítógépét, amelyet főként vállalati felhasználók számára ajánl.

Az NEC a Comdex kiállításon bemutatta MobilePro P300 kéziszámítógépét, amelyet főként vállalati felhasználók számára ajánl.

Az NEC MobilePro P300 az Intel 206 MHz-es StrongARM processzorára épül és 32 MByte RAM mellett egy 32 MByte-os Secure Digital memóriabővítő kártyával kerül forgalomba. A készüléket a Microsoft Windows for Pocket PC 2002 operációs rendszer működteti. A gép kijelzője egy érintésérzékeny, előről megvilágított, 65 ezer szín megjelenítésére képes TFT LCD. Az NEC kéziszámítógépe az SD foglalaton kívül CompactFlash bővítési lehetőséggel is rendelkezik.

Az NEC MobilePro P300 gyárilag is üzleti szoftverek seregével van ellátva. A készülékhez mellékelt SD memóriakártyára előre fel van telepítve az Insignia Jeode Java plug-in, amely biztonságos e-kereskedelmi tranzakciók elvégzését teszi lehetővé, a Westtek ClearVue, amely Microsoft Excel és PowerPoint állományok megtekintésére alkalmas, az ArcSoft PhotoBase képszerkesztő program, valamint a Voice Messenger Force üzenőprogram.

"Ha a vállalati piacról van szó, azt kell észrevennünk, hogy a felhasználók azokat a testreszabható, egyedi mobil megoldásokat igénylik, amelyeket az átlagos PDA-k nem képesek nyújtani. Ezt szem előtt tartva terveztük meg a nagyvállalati piacra szánt Pocket PC gépünket" -- mondta Larry Miller, az NEC Computers marketingosztályának alelnöke.

Az NEC MobilePro tartozékai közé tartozik egy 32 MByte-os SD memóriakártya, egy USB-s bölcső, cerka és egy védőtok. A készülék ára 599 dollár, azaz közel 180 ezer forint. Az árban benne foglaltatik egy egyéves UltraCare garancia is, amelynek keretében a megibásodott készülékek helyett az NEC egy munkanapon belül cseredarabot biztosít, lehetővé téve a folyamatos munkát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.