Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 19. 13:25

A Pentium 4 processzoros Compaq Evo D500 lett a Comdex kiállítás legjobb asztali számítógépe

[Mmd] A Compaq Computer Corporation ma bejelentette, hogy az Evo D500 ultra-vékony asztali számítógép elnyerte a legjobb asztali számítógép díjat a 2001 őszén megrendezett Best of COMDEX díjkiosztáson.

[Mmd] A Compaq Computer Corporation ma bejelentette, hogy az Evo D500 ultra-vékony asztali számítógép elnyerte a "legjobb asztali számítógép" díjat a 2001 őszén megrendezett "Best of COMDEX" díjkiosztáson.

A "Best of Comdex" díj nyerteseinek a ZDNet és a CNet vezércikkeit és termékismertetőket író teamjei a műszaki innováció és használhatóság terén felmutatott értékekért fejezik ki elismerésüket.

"Nagy megtiszteltetés a Compaq számára, hogy a COMDEX kiállítás legjobbjának kiválasztásáért felelős "Best of Show" díjkiosztó bizottsága nekünk adományozta ezt a díjat" -- mondta Jeri Callaway, a Compaq Access Business Group alelnöke és vezérigazgatója. "Rendkívül büszkék vagyunk a Compaq Evo D500 ultra-vékony asztali számítógépre. Úgy érezzük, hogy ez a termék a forradalmian új konstrukcióba építve anélkül biztosít az emberek számára nagy teljesítményt és magas szintű technológiát, hogy azért bármit is fel kellene áldozni."

A Compaq ezen a héten több más díjat is nyert, többek között lesöpörte ellenfeleit az asztali számítógép kategóriában a PC Magazin "a szerkesztő választása" díj odaítélése során, amellyel a magazin az Evo D500 Small Form Factor és a Presario 8000Z asztali számítógépeit tüntette ki. Mindezek mellett a Compaq Evo N400C Notebookja elnyerte a "legújszerűbb vezeték nélküli notebook" címet, amelyet Andy Seybold adott át a 2001 őszén megrendezett COMDEX kiállítás tizenegyedik éves "Wireless Award Dinner" elnevezésű, vezeték nélküli díjakat kiosztó vacsoráján.

Az Evo D500 Small Form Factor a méret, bővíthetőség és kezelhetőség abszolút egyensúlyát biztosítja az üzleti felhasználók számára a legújabb technológiát megtestesítő maximálisan 1.9 GHz-es Intel Pentium 4 processzor, nVidia Vanta grafikus kártya, SMART II merevlemez meghajtó és a 3 GB SDRAM szintre történő bővíthetőség kínálatán keresztül.

A közvetlenül a Compaqtól beszerezhető rendkívül gyors Presario 8000Z a jelenleg a leggyorsabb személyi számítógép a piacon, amely AMD Athlon XP processzoros konfigurációban is kapható és MyMovieSTUDIO házimozi szerkesztő valamint DVD szerkesztő technológiával is rendelkezik. A Presario 8000Z a számítógépes játékokat kedvelők álma, mert észvesztő sebességet és életszerű grafikus megjelenítést biztosító nVidia GeForce 3, 64 MB DDR grafikus kártyát tartalmaz.

A technológia és mobilitás tökéletes egyensúlyát megtestesítő Evo N400c notebook súlya mindössze 4.8 font, méretét tekintve 1.2 inch keskeny és tartalmazza a Compaq innovatív MultiPort vezeték nélküli megoldását. A MultiPort egy olyan rugalmas és újszeru megoldás, amely a notebook tetejébe épített vezeték nélküli modul egyszeru kicserélésével lehetové teszi a felhasználó számára a többszörös vezeték nélküli szabványok csatlakoztatását (pl. 802.11b vagy Bluetooth), és megadja a lehetoséget arra, hogy a vásárló áttérjen a jövo vezeték nélküli szabványaira, ahogy azok megjelennek a piacon.

Az Evo N400c notebook maximálisan 1.066 GHz-es M Mobile Intel Pentium III-M processzorral, ATI Mobility Radeon grafikus adapterrel és 16MB DDR (double data rate) és SDRAM memóriával, 14 inches XGA TFT képernyővel felszerelve kerül forgalomba, de mindezek ellenére ennek a nagy teljesítményű notebooknak az akkumulátora egyszeri feltöltéssel több mint négy óra használatot biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról