Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 29. 11:05

Vírusos konzoljáték került forgalomba Japánban

A KoolKidz japán játékfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a nemrégiben kiadott Atelier Marie 1 & 2 című, Sega Dreamcast konzolon futtatható játékuk vírussal fertőzött.

A KoolKidz japán játékfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a nemrégiben kiadott "Atelier Marie 1 & 2" című, Sega Dreamcast konzolon futtatható játékuk vírussal fertőzött.

A játék természetesen GD-ROM lemezen foglal helyet és csak Dreamcaston játszható, azonban tartalmaz számos PC-s alkalmazást is, többek között háttérképeket és egy W32.Kriz nevű vírust tartalmazó képernyővédőt.

Ha valaki telepíti a képernyővédőt, rendszerét megfertőzi a vírus, amely aztán megsemmisítheti a merevlemez tartalmát és felülírhatja a BIOS-t.

A szóban forgó játék november 15-én jelent meg a japán piacon. A programot ugyan azóta eltávolították az üzletek polcairól, a fejlesztők mégis arra kérnek minden vásárlót, hogy a lemezt ne játsszák le PC-n.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról