:

Szerző: Barna József

2001. november 28. 22:04

Adaptec RAID driverek a Linux kernelben

[Yahoo!] Az Adaptec ma jelentette be, hogy Ultra160 SCSI RAID és ATA RAID PCI kártyáinak driverei beépítésre kerültek a 2.4.10-es kernelbe, így a jövőben megjelenő Linux-disztribúciók natívan támogatják e főként szerverekben alkalmazott hardvereket. A cég egyben jelezte, hogy a közeljövőben csúcskategóriás Ultra320 termékeinek kernelszintű támogatását is elérhetővé teszi.

Linux[Yahoo!] Az Adaptec ma jelentette be, hogy Ultra160 SCSI RAID és ATA RAID PCI kártyáinak driverei beépítésre kerültek a 2.4.10-es kernelbe, így a jövőben megjelenő Linux-disztribúciók natívan támogatják e főként szerverekben alkalmazott hardvereket. A cég egyben jelezte, hogy a közeljövőben csúcskategóriás Ultra320 termékeinek kernelszintű támogatását is elérhetővé teszi.

Korábban az Adaptec RAID meghajtók csupán egyes disztribúciókhoz (Mandrake és SuSE) voltak elérhetőek. A cég azért döntött úgy, hogy a kernel fejlesztőinek rendelkezésére bocsátja a driverek forráskódját, mert arra számít, hogy a Linuxot használó szerverek száma jelentősen nő majd a jövőben. Az IDC piackutató cég előrejelzése szerint ugyanis a Linux alapú szerverek száma világszerte a 2001-es 620.000-ről 2005-re 1,8 millióra emelkedik, ami egyben 15%-os piaci részesedésbeli növekedést jelent.

A disztribúciók fejlesztői a következő 3-6 hónapban tesztelik a driverek kódját és fejlesztik ki az azokhoz kapcsolódó egyedi szolgáltatásokat és felhasználói interfészt (GUI).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.