Szerző: Ady Krisztián

2001. november 10. 00:15

A Pearl Harbor című film DVD változata Dolby Headphone audiosávot fog tartalmazni

A Dolby Laboratories közleménye szerint a Touchstone Pictures kiadásában december 4-én megjelenő Pearl Harbor DVD különleges, Dolby Headphone kódolású audiosávot fog tartalmazni.

A Dolby Laboratories közleménye szerint a Touchstone Pictures kiadásában december 4-én megjelenő Pearl Harbor DVD különleges, Dolby Headphone kódolású audiosávot fog tartalmazni.

A Dolby Headphone sáv lehetővé teszi a Pearl Harbor 5.1-csatornás hangjának élvezetét egyszerű, sztereó fejhallgatók segítségével is, külön hardveres támogatás nélkül. A Pearl Harbor lesz az első DVD-lemez, mely ilyen audiosávval rendelkezik.

A Dolby Headphone technológiát a népszerű WinDVD és PowerDVD lejátszóprogramok is támogatják, ezek a processzorunk számítási kapacitását használják a többcsatornás hang Dolby Headphone "formátumra" alakításához. A művelet meglehetősen számításigényes, bár a mai processzorok már könnyedén megbirkóznak vele. A végeredmény egy virtuális házimozi rendszert szimuláló hangtér, melyben tesztelésre szolgáló hangállományokkal a hallgató -- virtuálisan -- könnyedén el tudja különíteni a jobb, bal, center és surround hangsugárzók helyét.

A Pearl Harbor esetében nincs szoftveres vagy hardveres segítségre szükség, mivel a film egy előre bekódolt, Dolby Headphone technikával rögzített audiosávval rendelkezik: nem kell mást tennünk, mint bedugni tv-nkbe vagy DVD-lejátszónkba a fejhallgatót, és átállítani a megfelelő audiosávra a lejátszást.

A Dolby Headphone hangja hasonlóan a Dolby Suroundhoz bármilyen sztereó átviteli technikával sugározható, átvihető és rögzíthető, viszont az előbbivel ellentétben normál hangszórókon nem hallgatható, csak fej- vagy fülhallgatóval kapunk korrekt és élvezhető hangképet és hangzást.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról