Szerző: Ady Krisztián

2001. november 4. 21:55

Egyre több probléma a Microsoft új operációs rendszere körül -- lefagyó notebookok, sokszorozott sorozatszámok

A Microsoft WidowsUpdate weboldaláról letölthető frissítés megoldást jelenthet azon notebook-felhasználóknak, akik webhozzáférésüket képtelenek használni a notebookjuk beépített modemjéről. A problémás notebookok az új operációs rendszer használatakor egyszerűen csontra fagynak , ha a felhasználó megpróbálná használni a modemet.

A Microsoft WidowsUpdate weboldaláról letölthető frissítés megoldást jelenthet azon notebook-felhasználóknak, akik webhozzáférésüket képtelenek használni a notebookjuk beépített modemjéről. A problémás notebookok az új operációs rendszer használatakor egyszerűen csontra fagynak, ha a felhasználó megpróbálná használni a modemet.

A hiba a Pentium III processzorral és 440MX chipkészlettel rendelkező notebookokat érintheti. A patch nem is feltétlenül jelenthet megoldást, mert több noteszgépnél szükség lehet a BIOS frissítésére is.

Egyes felhasználók visszajelzései szerint szintén akad némi probléma a Windows XP aktiválásával is. Néhányan ugyanis frissen vásárolt és telepített operációs rendszerüket képtelenek voltak interneten keresztül aktiválni, ezért igénybe kellett vegyék a Microsoft telefonos terméktámogatását.

A meglepetés ekkor következett: az adott sorozatszám már több mint 31-szer regisztrálva volt. Az ok feltehetően egyszerű és puritán: a gyártás során több termék kaphatta ugyanazt a sorozatszámot. A Microsoft egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adott a problémáról és annak gyökereiről.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról