Szerző: Ady Krisztián

2001. november 4. 21:55

Egyre több probléma a Microsoft új operációs rendszere körül -- lefagyó notebookok, sokszorozott sorozatszámok

A Microsoft WidowsUpdate weboldaláról letölthető frissítés megoldást jelenthet azon notebook-felhasználóknak, akik webhozzáférésüket képtelenek használni a notebookjuk beépített modemjéről. A problémás notebookok az új operációs rendszer használatakor egyszerűen csontra fagynak , ha a felhasználó megpróbálná használni a modemet.

A Microsoft WidowsUpdate weboldaláról letölthető frissítés megoldást jelenthet azon notebook-felhasználóknak, akik webhozzáférésüket képtelenek használni a notebookjuk beépített modemjéről. A problémás notebookok az új operációs rendszer használatakor egyszerűen csontra fagynak, ha a felhasználó megpróbálná használni a modemet.

A hiba a Pentium III processzorral és 440MX chipkészlettel rendelkező notebookokat érintheti. A patch nem is feltétlenül jelenthet megoldást, mert több noteszgépnél szükség lehet a BIOS frissítésére is.

Egyes felhasználók visszajelzései szerint szintén akad némi probléma a Windows XP aktiválásával is. Néhányan ugyanis frissen vásárolt és telepített operációs rendszerüket képtelenek voltak interneten keresztül aktiválni, ezért igénybe kellett vegyék a Microsoft telefonos terméktámogatását.

A meglepetés ekkor következett: az adott sorozatszám már több mint 31-szer regisztrálva volt. Az ok feltehetően egyszerű és puritán: a gyártás során több termék kaphatta ugyanazt a sorozatszámot. A Microsoft egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adott a problémáról és annak gyökereiről.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 15:30

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.