Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 7. 13:45

KT266A chipkészletes alaplapok a Gigabyte kínálatában

A Gigabyte tegnap jelentette be legújabb alaplapját, a VIA KT266A chipkészletre épülő és Athlon XP processzorokat támogató GA-7VTXH nevű terméket.

A Gigabyte tegnap jelentette be legújabb alaplapját, a VIA KT266A chipkészletre épülő és Athlon XP processzorokat támogató GA-7VTXH nevű terméket.

A Gigabyte-hagyományoknak megfelelően kék színű alaplapon 3 DDR DIMM foglalat kapott helyet, amelyekbe összesen 3 GByte memóriát telepíthetünk. A bővítőkártyák fogadására 5 PCI és 1 AGP slotot alakítottak ki. A Socket A foglalattal ellátott alaplap AMD Athlon, Athlon XP és Duron processzorokat támogat.

A Gigabyte GA-7VTXH széles körű szolgáltatásokat kínál. Az alaplapon helyet kapott egy Creative CT5880 négycsatornás audiochip és egy Realtek 10/100 Mbit Ethernet vezérlő. A GA-7VTXH BIOS-a tartalmazza a túlhajtáshoz szükséges Easy Tune III technológiát, amelynek segítségével a front side bus órajelet egészen 161 MHz-ig növelhetjük és a Vcore feszültséget is szabadon állíthatjuk.

A Gigabyte alaplapja támogatja az @BIOS technológiát, amelynek segítségével az interneten keresztül is lehetőség adódik a BIOS automatikus frissítésére. Ha frissítés mégsem sikerülne, a DualBIOS támogatásnak köszönhetően az alaplap percek alatt életre kelthető.

A GA-7VTXH alaplapnak megjelenik egy olcsóbb változata is GA-7VTXE néven, ami nem tartalmazza az Ethernet vezérlőt és a Creative hangchipet egy AC'97 audiovezérlő helyettesíti.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról