Szerző: roberto

2001. november 20. 23:05

A SuSE kiadta a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát

[SuSE] A SuSE tegnap dobta piacra a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát. A rendszer a 2.4.12-es kernelre és glibc 2.2.4-re épül. A disztribúció a piacon lévő lehető legteljesebb linuxos válogatás a Motorola PowerPC processzoraival szerelt gépek számára. A CD-ken lévő rengeteg alkalmazás mellett a PPC-s SuSE lehetőséget kínál az eredeti maces környezet elindítására: a MOL (Mac on Linux) 0.9.60 virtuális gép segítségével akár még hálózatos MacOS is futatható a Linux alatt ablakos vagy teljes képernyős üzemmódban.

SuSE[SuSE] A SuSE tegnap dobta piacra a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát. A rendszer a 2.4.12-es kernelre és glibc 2.2.4-re épül. A disztribúció a piacon lévő lehető legteljesebb linuxos válogatás a Motorola PowerPC processzoraival szerelt gépek számára. A CD-ken lévő rengeteg alkalmazás mellett a PPC-s SuSE lehetőséget kínál az eredeti maces környezet elindítására: a MOL (Mac on Linux) 0.9.60 virtuális gép segítségével akár még hálózatos MacOS is futatható a Linux alatt ablakos vagy teljes képernyős üzemmódban.

A rendszer karbantartására szolgáló Yast2 az automatikus hardverfelismerésen túl is nagyban segíti a rendszer megfelelő beállítását, újdonságnak számítanak a tévévevő kártyák és a szkennerek telepítésére szolgáló Yast2-modulok.

Holger Dyroff, A SuSE egyesült államokbeli értékesítési igazgatója elmondta: cégének küldetése, hogy a Linuxot minden rendszeren elérhetővé tegye. A SuSE PPC-s változatának kipróbálásával a maces felhasználók hozzájuthatnak a legfrissebb linuxos fejlesztésekhez, miközben továbbra is futtathatják a megszokott MacOs rendszerüket és maces alkalmazásaikat. A SuSE Linux 7.3 for PowerPC javasolt kiskereskedelmi ára 80 dollár.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 15:37

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.