Szerző: roberto

2001. november 20. 23:05

A SuSE kiadta a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát

[SuSE] A SuSE tegnap dobta piacra a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát. A rendszer a 2.4.12-es kernelre és glibc 2.2.4-re épül. A disztribúció a piacon lévő lehető legteljesebb linuxos válogatás a Motorola PowerPC processzoraival szerelt gépek számára. A CD-ken lévő rengeteg alkalmazás mellett a PPC-s SuSE lehetőséget kínál az eredeti maces környezet elindítására: a MOL (Mac on Linux) 0.9.60 virtuális gép segítségével akár még hálózatos MacOS is futatható a Linux alatt ablakos vagy teljes képernyős üzemmódban.

SuSE[SuSE] A SuSE tegnap dobta piacra a SuSE Linux 7.3 PowerPC-re készült változatát. A rendszer a 2.4.12-es kernelre és glibc 2.2.4-re épül. A disztribúció a piacon lévő lehető legteljesebb linuxos válogatás a Motorola PowerPC processzoraival szerelt gépek számára. A CD-ken lévő rengeteg alkalmazás mellett a PPC-s SuSE lehetőséget kínál az eredeti maces környezet elindítására: a MOL (Mac on Linux) 0.9.60 virtuális gép segítségével akár még hálózatos MacOS is futatható a Linux alatt ablakos vagy teljes képernyős üzemmódban.

A rendszer karbantartására szolgáló Yast2 az automatikus hardverfelismerésen túl is nagyban segíti a rendszer megfelelő beállítását, újdonságnak számítanak a tévévevő kártyák és a szkennerek telepítésére szolgáló Yast2-modulok.

Holger Dyroff, A SuSE egyesült államokbeli értékesítési igazgatója elmondta: cégének küldetése, hogy a Linuxot minden rendszeren elérhetővé tegye. A SuSE PPC-s változatának kipróbálásával a maces felhasználók hozzájuthatnak a legfrissebb linuxos fejlesztésekhez, miközben továbbra is futtathatják a megszokott MacOs rendszerüket és maces alkalmazásaikat. A SuSE Linux 7.3 for PowerPC javasolt kiskereskedelmi ára 80 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról