:

Szerző: roberto

2001. november 6. 00:09

Népszerű programok friss verziói: gnumeric 0.75, nedit 5.2

[LinuxToday, Nedit.org] Megjelent a GNOME Office táblázatkezelőjének, a Gnumericnek az újabb verziója. A 0.75-ös verzió a felhasználói interfész véglegesítése előtti utolsó kiadás. A fejlesztők minden egyes beküldött hibát igen nagyra fognak értékelni, és azonnal elkezdenek dolgozni a javításon, ugyanis nincs már javítani való hiba a programban. Az új verzióban frissült a program XLS- és DBF-kezelése, bővült a dokumentáció, és számos helyen Help gombok jelentek meg. Jody Goldberg, a program fő fejlesztője annyira stabilnak tartja a jelenlegi kiadást, hogy a bejelentésben azt ígérte, hogy bárkit, akinek sikerül lefagyasztania a 0.75-ös Gnumericet, meghív egy szabadon választott italra. A forráskód a download.gnome.org -ról tölthető le.

GNOME[LinuxToday, Nedit.org] Megjelent a GNOME Office táblázatkezelőjének, a Gnumericnek az újabb verziója. A 0.75-ös verzió a felhasználói interfész véglegesítése előtti utolsó kiadás. A fejlesztők minden egyes beküldött hibát igen nagyra fognak értékelni, és azonnal elkezdenek dolgozni a javításon, ugyanis nincs már javítani való hiba a programban. Az új verzióban frissült a program XLS- és DBF-kezelése, bővült a dokumentáció, és számos helyen "Help" gombok jelentek meg. Jody Goldberg, a program fő fejlesztője annyira stabilnak tartja a jelenlegi kiadást, hogy a bejelentésben azt ígérte, hogy bárkit, akinek sikerül lefagyasztania a 0.75-ös Gnumericet, meghív egy szabadon választott italra. A forráskód a download.gnome.org-ról tölthető le.

Az elmúlt héten publikált a HWSW egy cikket a Nedit 5.1.1-ről, ám néhány napra rá már meg is jelent az 5.2-es verzió. Az új Nedit az előzővel ellentétben támogatja a CSS és XML nyelvek, valamint a reguláris kifejezések szintaxiskiemelését. Néhány további újdonság: egyszerre több ablakban is végezhetünk keresést/cserét; a makrónyelv ezentúl tömbök kezelésére is képes; az Undo/Redo funkciók színkiemeléssel jelzik a módosított szövegrészt, amennyiben az látható a képernyőn; ha az X szerverünk támogatja a görgős egeret, akkor az a Neditben is használható. A programban jó pár hibajavítást is végeztek, így a Neditre vágyó felhasználók feltétlenül a friss verziót próbálják ki! Letölthető a nedit.org-ról forrásban, valamint előre fordított bináris csomagként AIX, FreeBSD, Irix, HPUX, Linux, OS/2, Solaris rendszerekre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.