dev archívum - 2001 október

2001
október

0

Még tart a hibakereső hét a Mozilla.org-nál

2001. október 31. 18:14

[Mozilla.org] A Mozilla projekt október 27-e és november 4-e között hibakereső hetet tart. Ezen időszak alatt mindig akad legalább egy gyakorlott Mozilla-hacker a mozilla.org-on, aki válaszol a forráskóddal kapcsolatban feltett kérdésekre.

0

A Financial Times szerint az SAP a .Net helyett a Java mellett döntött

2001. október 31. 12:37

[Reuters] Az SAP, Európa legnagyobb szoftvergyártója a Financial Times értesülései szerint úgy döntött, hogy a Microsoft .Net megoldása helyett a Sun rivális architektúráját választja. Hasso Plattner, az SAP elnök-vezérigazgatója várhatóan a jövő héten jelenti be azt, hogy a német vállalatcsoport az Sun J2EE architektúráját, a Java programozási nyelven alapuló vállalati szoftverfejlesztési platformját fogja választani a .Nettel szemben.

0

Tovább folytatódik a Tom's Hardware-disputa

2001. október 30. 11:43

Tegnap hírt adtunk róla, hogy az interneten napvilágot látott egy, az AMD laboratóriumában készült videofelvétel, mely azt bizonyítja, hogy -- amennyiben az alaplap el van látva a Palomino magos Athlon MP/XP és Morgan magos Duron processzorokba épített hőérzékelő dióda adatait megfelelően feldolgozni képes áramkörrel -- a processzoroknak nem esik baja még olyan extrém helyzetekben sem, ha a hűtőventilátort eltávolítjuk róluk. A felvételt az AMD a német Toms Hardware oldalain korábban megjelent és meglehetősen vegyes visszhangot kiváltó cikk cáfolatául szánta. Amint az ismert, a cikkben és a hozzá mellékelt felvételen a szerző azt kívánta bizonyítani, hogy míg az Intel Pentium 4 mikroprocesszor integrált hővédelmének köszönhetően problémamentesen kezeli a legextrémebb hűtési elégtelenségeket is, addig az AMD Athlon processzorai még megfelelő alaplapi támogatottság esetén sem képesek ugyanerre.

0

Angol legenda: interjú a WINE projekt vezetőjével

2001. október 29. 20:45

[OSNews, LinuxToday] Közeleg a WINE 1.0 kiadásának ideje, de pontos dátumot nem említett az OSNews-nak adott mai interjújában Alexandre Julliard, a WINE projekt vezetője és WINE-nal foglalkozó CodeWeavers mérnöke.

0

Negyedik robbanás

2001. október 29. 20:14

Ugyan egy kevés víz lefolyt már a Dunán, mióta az NVIDIA kiadta Detonator meghajtóinak négyes változatát, azért vizsgálódni sosem késő (na meg jó munkához idő kell). A Magyarországon elérhető két leggyorsabb kártya társaságában indultunk neki tehát, hogy kiderítsük, mit is ér az új verzió.

0

Az AMD újabb videóval válaszol a Tom's Hardware vádjaira

2001. október 29. 11:06

Olvasóink közül bizonyára sokan emlékeznek a Toms Hardware ominózus tesztjére, amelyben azt mutatták be, egyes processzorok hogyan reagálnak a hűtőborda eltávolítására. A sok vitát kiváltó videofelvételen az AMD mindkét chipje elégett, tönkretéve magát az alaplapot is.

0

Új BIOS az ECS K7S5A alaplapokhoz

2001. október 27. 18:46

[OCWorkBench] A tajvani Elitegroup Computer Systems nemrégiben új BIOS image fájlokat adott ki hazánkban is rendkívül népszerű, SiS 735 chipkészletre épülő K7S5A (ver 1.x) alaplapjaihoz. A cég honlapján található információk szerint az új BIOS támogatja a BIOSLOCK2 funkciót, ezen túlmenően azonban más újítást nem tartalmaz. Mint mindig, most is érvényes az az aranyszabály, mely szerint alaplapunk BIOS-át csak akkor frissítsük, ha a jelenlegivel problémáink adódnak.

0

Klipsch ProMedia 4.1 -- a név kötelez

2001. október 27. 00:06

A Klipsch számítógép mellé szánt ProMedia családba tartozó rendszerei közül a kisebbik, három tagú ProMedia 2.1-ről már olvasható volt beszámoló oldalainkon. A három rendszerből álló ProMedia termékcsalád itthon kapható legnagyobb tagját, a 4.1-es ProMediát most nekem volt alkalmam közelebbről szemügyre/fülvégre venni.

0

Piacon a Sun Microsystems Sun ONE termékcsaládja

2001. október 26. 02:35

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. útjára bocsátotta a Sun ONE (Sun Open Net Environment) nevű szoftverplatformját, amely az on-demand típusú szolgáltatások kiépítésére szolgál, és amely a Sun és partnereinek termékeit, szolgáltatásait, azok kialakítására szolgáló architektúrát és fejlesztőeszközöket foglalja magában. Az eseményen a Sun bejelentette a Sun ONE Starter Kit piacra dobását is, amely egy négy CD-s, átfogó szoftverkínálat a Sun ONE-ra épülő igényalapú szolgáltatások fejlesztéséhez és kialakításához ( www.sun.com/sunone/starterkit ).

0

Új szabvány készül a népszerű szkriptnyelvek számára

2001. október 25. 20:23

[LinuxPR] Santa Clarában, a Web Services Edge 2001 konferencián és expón az ActiveState és a jelenlévő nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó fejlesztők bejelentették a Simple Web Service API-t. Az API lesz a szabványos módja a Web Services Description Language (WSDL) segítségével leírt webes szolgáltatások elérésének. A Simple Web Service API az első, amelyen a fontosabb szkriptnyelvek (Perl, PHP, Python, Ruby és Tcl) fő fejlesztői együtt dolgoznak. A közös erőfeszítéseket az ActiveState fogja koordinálni; Perlhez, Pythonhoz és PHP-hez máris elérhetővé tettek egy-egy béta állapotú implementációt .

0

Az Agere Systems vesztesége tovább nőtt, a forgalom is jelentősen csökkent

2001. október 25. 12:37

[Wall Street Journal] Az ex-Lucent Technologies chip- és optikai alkatrészgyártó cég, az Agere Systems kedden a tőzsdei zárás után bejelentette a cég negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A cég negyedéves vesztesége 3,35 milliárd $ (részvényenként 2,05$) volt, szemben az előző év hasonló időszakában elért 130 millió $-os (13 centes) nyereséggel. A forgalom 59%-kal 600 millió $-ra csökkent a tavalyi 1,49 milliárd $-hoz képest.

0

Itt a Tcl/Tk 8.3-as verziójának negyedik kiadása

2001. október 24. 20:44

[LinuxProgramming] A Tcl fejlesztői tegnap jelentették be, hogy elkészültek a Tcl szkriptnyelv és az attól elszakíthatatlan Tk grafikus környezet 8.3-as verziójának negyedik kiadásával. A Tcl/Tk 8.3.4 a www.tcl-tk.net szerverről tölthető le, aki komplett csomagra vágyik, annak talán érdemesebb a Tcl/Tk-val is foglalkozó ActiveState webhelyére ellátogatnia. Az ActiveState Windowsra, Linuxra, Solarisra és Macintoshra készített új szoftvercsomagokkal várja az érdeklődő programozókat. A friss kiadás néhány újdonsága: Win64 támogatás (Whistler64 RC 1), új msgcat és http csomag, frissített Unicode-támogatás; a változások teljes listája a SourceForge -on olvasható.

0

15 játék jelenik meg a GameCube amerikai premierjére

2001. október 24. 13:54

A PlayStation 2 viharos megjelenéséhez képest a GameCube viszonylag csendesen startolt Japánban, egy hétvége alatt összesen 300 ezer konzolt adtak el a kereskedők. Sokan azzal indokolják az alacsony értékesítési adatokat, hogy a géphez csupán három játék volt elérhető a megjelenés napján.

0

Nedit, a kezes texteditor

2001. október 24. 02:18

A *nix rendszereken hatalmas texteditor-választék áll a felhasználók rendelkezésére a sorszerkesztőktől kezdve a komplett grafikus felületű programokig. Cikkünkben az X alatt futó Nedit szerkesztőt igyekszünk bemutatni, amely rengeteg hasznos szolgáltatással kényezteti felhasználóit.

0

Megjelent az NVIDIA Detonator XP 21.88 béta meghajtóprogram

2001. október 23. 18:34

[NVNews] Újabb kiszivárogtatott Detonator meghajtók (ver. 21.88) láttak napvilágot az Interneten, melyek Windows 9x/ME és Windows 2000/XP operációs rendszerek alatt használhatóak. Egyelőre semmiféle információ nem áll rendelkezésünkre az esetleges változtatásokról. Mindazonáltal a vállalkozó kedvű felhasználók letölthetik a meghajtókat Detonator-archívumunkból .

0

A Compaq bemutatta CD-alapú digitális audiolejátszóit

2001. október 23. 12:47

[CNET] A houstoni (TX, USA) központú Compaq Computer hétfőn mutatta be új audiolejátszóit, amelyek az iPAQ termékcsalád részét képezik. A lejátszók drága flash memória helyett CD-t használnak adattárolásra.

0

A Borland kedden jelenti be a Kylix szoftvercsomag második változatát

2001. október 22. 10:44

[CNET] A Borland előreláthatóan kedden jelenti be a Kylix szoftvercsomag második változatát. A Kylix új verziója egyebek között olyan újdonságokat tartalmaz, amelyek javítják a termék támogatását a webszolgáltatásokhoz (korábban egyetlen PC-n vagy szerveren futó feladatok átvitele szerverhálózatra).

0

DVB -T -- már hazánkban is "Jelen a digitális jövő"

2001. október 21. 20:54

Az idei ősz kiemelkedő jelentőségű az Antenna Hungária Rt. számára. A Társaság 2001 októberében üzembe helyezi az első magyarországi DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) adóberendezést, és Budapest területén -- kísérleti jelleggel -- elindítja a digitális földfelszíni televízió műsorszórást. Az új technológia néhány év múlva forradalmasíthatja a hazai televíziózást, hiszen a DVB-T nemcsak interaktív video-, audio- és adatjellegű multimédiás szolgáltatást kínál, hanem -- a rendszer mobilitása révén -- lehetővé teszi, hogy autóban, vonaton, vagy akár a mobiltelefonon is kiváló minőségű adást nézhessünk.

0

A spórolós gyártók újabb csapdája -- gond a "noname" KYRO II kártyákkal

2001. október 21. 15:55

Egyre többen jeleztétek e-mailben, és fórumunkon is felvetődött már egy igen bosszantó probléma: a frissen megvásárolt noname KYRO II kártya fagy az addig tökéletesen üzemelő rendszerben. Ahogy Tessier is rámutatott fórumunkban, sajnos ezek a gyártók pontosan ott spórolnak, ahol ennél a kártyánál nem volna szabad: olyan memóriamodulokat szerelnek ezekre a kártyákra, melyek nem bírják a 175 MHz-es órajelet.

0

A Web Techniques magazin elismerően nyilatkozik az Oracle9i Application Server termékről

2001. október 21. 15:17

[Oracle] A Web Techniques folyóirat 2001. szeptemberi számában megjelent szemle elismerően nyilatkozik az Oracle9i Application Server (Oracle9iAS) legújabb verziójáról. Kiemeli a termék J2EE-támogatását és hatékony fejlesztőeszközeit, továbbá az alkalmazáskiszolgálót az Oracle stabil, élenjáró termékei hosszú sorának legújabb elemeként mutatja be. A cikk írója, Joshua Drake, a termék számos jellemzőjét dicséretben részesíti:

0

Egyetlen év alatt több mint 15 ezer vállalat csatlakozott az Oracle online CRM-szolgáltatásaihoz

2001. október 20. 23:53

[Oracle] Az Oracle Corporation bejelentette online CRM-szolgáltatásai -- a Sales.Oracle.com és a Support.Oracle.com -- széles körű használatát. Egyetlen év alatt több mint 173 ország és legalább 43 ágazat nem kevesebb mint 15 ezer vállalata iratkozott fel az Oracle E-Business Suite nagyvállalati szintű értékesítési és ügyféltámogatási funkcióinak online szolgáltatásként való igénybevételére.

0

Újabb ATi Radeon meghajtóprogramok

2001. október 20. 20:55

Úgy tűnik, az ATi nem csak az új chipekkel/kártyákkal akar bevágódni a felhasználóknál: végre a chipeket meghajtó driverek minőségének fontosságát is felismerték. Legalábbis erre vallhat az, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban jelennek meg újabb és újabb béta verziójú meghajtóprogramok a cég kártyáihoz az internet elrejtett bugyraiból.

0

Euronet: kommunikáció és ügyfélkapcsolat

2001. október 19. 14:42

[KHP Budapest] Az előrejelzések az internet további térhódítását jósolják, nem csak az adatforgalom, hanem a beszédátvitel területén is -- mondta Sas Tibor, az Euronet Rt. kereskedelmi igazgatója a cég szakmai napján tartott sajtótájékoztatón csütörtökön. Kiemelte az ügyféladatkezelő megoldások fontosságát is, hiszen piaci környezetben egy cégnek nem lehet más célja, mint az ügyféligények maximális kielégítése. Az Euronet Rt. partnereivel -- az IBM-mel, Avayával, Onyxszel és net.com-mal -- együttműködve IP-alapú telefont, CRM megoldásokat és a vállalati kommunikációs megoldások legújabb technológiáit vonultatta fel a több mint 250 érdeklődő számára.

0

Red Hat megszerezte a VA Linux szaktanácsadói gárdáját

2001. október 18. 22:33

[LinuxToday] A Red Hat tegnap jelentette be, hogy jelentősen bővítette szaktanácsadói testületének állományát, ugyanis a VA Linux Systems konzultációs szakembereinek java ezentúl a Red Hat csapatát fogja erősíteni.

0

A Progeny Linux Systems nem ad ki több disztribúciót

2001. október 17. 20:32

[LinuxPlanet] Tíz hónappal az első csomagolt disztribúciója után a Progeny Linux Systems bejelentette, hogy kiszáll az üzletből, és inkább az eddig is profitot termelő konzultációs tevékenységére fog összpontosítani.

0

A Rambus forgalma nőtt, nyeresége csökkent a negyedik pénzügyi negyedévben

2001. október 17. 12:45

[Bloomberg, EB News] A Rambus negyedik pénzügyi negyedéves forgalma 4%-kal 27,9 millió $-ra nőtt az előző év hasonló időszakához képest, míg a nettó nyereség 6,5 millió $ (részvényenként 6 cent) volt, ez 88%-os csökkenés a tavalyi 53,6 millió $-hoz (részvényenként 49 centhez) képest.

0

Az Apple felújította az iBook és a Titanium PowerBook notebook termékcsaládokat

2001. október 17. 11:15

[CNET] A várakozásoknak megfelelően kedden az Apple felfrissítette az iBook ill. Titanium PowerBook termékcsaládokat. A jelentősebb frissítés a professzionális Titanium PowerBook termékcsaládot érinti, az újdonságok röviden: gigabit Ethernet lehetőség, két modellnél teljesen integrált drót nélküli hálózati funkciók, max. 667 MHz-es processzor, max. 48 GB HDD. A fogyasztói piacra kihegyezett iBook frissítése ennél szerényebb volt (erről ld. korábbi hírünket ).

0

Két évre bővítette a Yamaha külső CD-újraírója garanciáját

2001. október 17. 00:49

A Yamaha új külső CD-írója igen figyelemreméltó tulajdonságokkal bír, ahogy ezt már oldalunkon is olvashatták nem is olyan régen a CD-írók iránt érdeklődők. Most a Yamaha újabb ajándékkal kedveskedik a külső egység leendő tulajdonosainak: erre a készülékre is (!) két évig terjedő teljes cseregaranciát vállal.

0

Megjelent a MySQL 4.0.0

2001. október 16. 19:33

[MySQL AB] Letölthető a MySQL webhelyéről az adatbáziskezelő régóta várt 4.0-ás verziója. A fejlesztők szándéka szerint az új verzió -- ha stabillá nyilvánítják valamikor a 4.0.30 után :) -- valódi megoldás lehet a fontos, erősen terhelt adatbázisszerverek számra. A négyes verzió kezdeteitől arra törekedtek, hogy biztos alapokra helyezzék a MySQL új lehetőségeit (ezekről bővebben a kapcsolódó hírekben vagy angolul a www.mysql.com -on). A jelenlegi kiadás még csak fejlesztői változat, a MySQL AB-nél úgy tervezik, hogy néhány hét múlva, a gyors kezdeti tesztelések után, kiadnak egy bétát és további lehetőségekkel bővítik a szoftvert.

0

A Matrix Asset Advisors szerint le kellene fújni a tervezett Hewlett-Packard-Compaq egyesülést

2001. október 16. 00:19

[Bloomberg] A Matrix Asset Advisors befektető cég úgy véli, hogy a Hewlett-Packardnak le kellene állnia a tervezett Compaq felvásárlásról, mivel mindkét cég részvényárfolyama folyamatosan esik a tőzsdén és a rivális cégek nem győzik elszipkázni a két cég ügyfeleit. David Katz, a Matrix vezető befektetési tanácsadója szerint a befektetők tiszteletben tartják a két cég azon szándékát, hogy alapvetően átalakítsák a technológiai piacot -- ugyanakkor a Matrix arra kéri fel mindkét cég igazgatótanácsát, hogy hozzák meg azt a bátor döntést, hogy lemondanak a javasolt egyesülésről.

0

A Microsoft és az amerikai kormányzat közötti tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre

2001. október 15. 04:41

[Bloomberg, CNET, Wall Street Journal] A Microsoft valamint az amerikai kormányzat és a felperes 18 állam képviselői pénteken közölték a kijelölt szövetséig bíróval, Colleen Kollar-Kotellyvel, hogy a felek közötti tárgyalások a világ legnagyobb szoftvergyártója elleni antitröszt perrel kapcsolatban nem vezettek eredményre, így most közvetítő kijelölésével folytatódnak a megbeszélések.

0

A W3C átgondolja szabadalmi tervezetét

2001. október 14. 17:24

[eWeek, W3C] Az elmúlt két hétben hevesen kritizált World Wide Web Consortium (W3C) a jövő héten változásokat szeretne eszközölni szabadalmi tervezetén. A W3C szabadalmi politikával foglalkozó munkacsoportja (PPWG) többek közt azt is fontolgatja, hogy a nyílt forráskódú és szabad programok fejlesztői kapjanak felmentést a jövőben esedékes jogdíjak megfizetése alól.

0

Siemens VDO-val a harmadik dimenzióba: a jövő jármű-navigációja

2001. október 12. 10:00

[Siemens] A jövő navigációja egy moduláris java-alapú szoftver-szerkezetbe (Top Level Architecture, TLA) integrálva fog megvalósulni. A Vision 3D Navigation rendszer, –- ami az 59. Frankfurti Motor Show-n került bemutatásra –- új lehetőségeket nyit majd a gépjárművezetők és –gyártók számára.

0

TV-tunerek

2001. október 10. 19:36

Mind magyar, mind angol nyelvterületen elég elhanyagolt téma a TV-tunerek tesztelése. Jelen cikkünkben négy ilyen kártya mutatja meg tudását, bebizonyítva, hogy monitorunkon a DVD mellett a TV képének is helye van -- méghozzá sokkal szebb színekkel, mint amit egy átlagos TV-készülék nyújtani tud.

0

A MySQL 4-es szériája jelentős újdonságokkal fog szolgálni

2001. október 9. 20:36

[ZDNet] A MySQL AB, a MySQL adatbáziskezelőt fejlesztő svéd cég még ebben a a hónapban jelentős változásokra készül. Október közepén fogják kiadni a MySQL 4.0-ás verzióját, amely támogatja majd az SSL protokolt és a Unicode-ot.

0

AMD Athlon XP: az új mértékegység

2001. október 9. 17:21

Az AMD új processzorának sikeréhez adott a nagy teljesítmény és a viszonylag kedvező ár. Kérdés, hogy a gyártó meg tudja-e győzni a potenciális vásárlókat arról, hogy a kevesebb (Megahertz) az valójában több (teljesítmény).

0

Új paradigma van születőben a hálózati biztosítások területén?

2001. október 8. 23:18

[LinuxToday, InteractiveWeek] A szeptember 11-én történt terrortámadások, amelyek a biztosítóknak akár negyvenmilliárd dollárjába is kerülhetnek, tovább fogják gyengíteni az egyébként is beteges biztosítási iparágat. Ennek, valamint a technológiai ipar gyengélkedésének, a nyár végi Code Red, majd a Nimda férgek által okozott károknak minden valószínűség szerint a kiberbiztosítási piacon is lesz az árfelhajtó hatása.

0

A Microsoft bemutatta .NET Alerts szolgáltatását

2001. október 8. 20:06

[Microsoft] A Microsoft bemutatta a .NET Alerts szolgáltatás előzetes verzióját, amely a felhasználók számára lehetővé teszi a szükséges információkról szóló értesítések egyéni beállítások szerinti menedzselését.

0

A Sharp Linux alapokra épített kéziszámítógépe hamarosan kész a tesztelésre

2001. október 8. 14:57

[CNET] A CNET információi szerint nemsokára az Egyesült Államokban is megjelenhet a Sharp Linux alapú operációs rendszerre épített kéziszámítógépe. Az elkövetkezendő hetekben a fejlesztők megkapják a készülék működő prototípusait. A végfelhasználók várhatóan a jövő év első negyedévében juthatnak majd hozzá az új géphez.

0

Új 4-in-1 drivercsomag jelent meg a VIA chipsetekhez

2001. október 8. 12:22

A VIA új 4-in-1 meghajtóprogrammal jelentkezett. A 4.34 verziószámú drivercsomagban két apró újdonság található, frissült a .inf állomány és mostmár eltávolítható a VIA DMA segédprogram.

0

A Cirrus Logic új digitális-analóg átalakítói stúdióminőséget hozhatnak otthonunkba

2001. október 8. 11:59

A digitális szórakoztatóiparban használt rendszerszintű megoldások egyik legnagyobb szállítója, a Cirrus Logic bemutatta hat- és nyolccsatornás D/A (digitális -> analóg) átalakítóit, melyek többcsatornás audio-eszközökben használhatók ki igazán. A CS4362 és CS4382 konverterek az egyik legnagyobb teljesítményt nyújtják mely ma ilyen eszközöktől elvárható: segítségükkel 114 dB dinamika érhető el rendkívül alacsony, 0.0009%-os torzítás mellett.

0

Itt az NVIDIA Detonator XP 21.85

2001. október 8. 09:57

Az NVIDIA driver-fejlesztő laboratóriumából kiszivárgott a legfrissebb Detonator XP meghajtóprogram, amely a 21.85 verziószámot viseli. A hírek szerint ez a kiadás már támogatja a nemrégiben megjelent GeForce Titanium chipeket.

0

Az Oracle besöpörte a Java Developer's Journal olvasói különdíjait

2001. október 8. 04:10

[Oracle] A Java-fejlesztők közösségének hangadó tagjai az Oracle9i technológiáit a piacon elérhető legjobb Java-megoldások közé sorolva nyolc kategóriában is komoly elismerésben részesítették az Oracle9i Application Server alkalmazáskiszolgálót, az Oracle9i adatbázis-kezelőt és az Oracle9i fejlesztőeszközeit a Java Developers Journal 2001-es olvasói különdíjainak odaítélése során.

0

Letölthető az újabb, még nem végleges DirectX 8.1 kiadás

2001. október 8. 00:45

Oldalunkról is letölthető az újabb DirectX 8.1, a Release Candidate 2 kiadás. A csomag nem biztos, hogy megéri a vele eltöltött időt és sávszélességet: csupán egyetlen átlátszó textúrákkal kapcsolatos bug lett javítva a D3D8.dll állományban.

0

Elérhető a KDE 3.0 első fejlesztői változata

2001. október 7. 16:21

[LinuxProgramming, KDE] A KDE Projekt pénteken jelentette be, hogy elkészültek a következő generációs KDE első fejlesztői változatával (3.0 alpha1). A KDE 3.0 első bétája továbbra is 2001 decemberére van ütemezve, míg a végleges változat 2002 februárjára.

0

A Ximian hamarosan előáll az Evolution 1.0-val: itt az ötödik béta

2001. október 7. 15:31

[Ximian, LinuxToday] Talán még a négyes béta letöltésére sem volt elég ideje a Evolution felhasználóinak, de már meg is jelent az ötödik béta. A GNOME-os Outlook néven is emlegetett programból még legalább egy béta várható, ám a végleges 1.0 kiadási ideje már nagyon közel van. A Evolution 1.0 beta 5 bináris csomagjai , és a forráskód is az ftp.ximian.com-ról tölthető le. Az előző, 4-es bétához képest történt változásokról a LinuxToday vonatkozó híréből tájékozódhatunk.

0

Angol legenda: benyomások a Logitech csúcsmodell hangszórókészletéről

2001. október 6. 22:23

Mint arról hírünkben is beszámoltunk, a Logitech nem egészen egy hónappal ezelőtt bemutatta hangszórókészleteinek új zászlóshajóját. Vannak olyan szerencsések, akik a Z-560, THX minősített szettet élőben is meghallgatták. Nem kisebb készlet volt az ellenfél, mint a Klipsch ProMedia 4.1-es rendszere!

0

Mától kaphatók a Pocket PC 2002 operációs rendszert használó kéziszámítógépek

2001. október 4. 15:57

Személyesen Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója jelentette be ma a vállalat kéziszámítógépekbe szánt operációs rendszerének a legújabb változatát, a Pocket PC 2002-t. A szoftvert szeptember 6-án egy fejlesztői konferencián már bemutatta a Microsoft, de az operációs rendszer és a ráépülő kézigépek kereskedelmi megjelenése a mai napon esedékes.

0

Szerdán emelkedtek az amerikai tőzsdék -- élen a közel 6%-kal erősödő Nasdaqkal

2001. október 4. 10:21

[CNET, CNN] Bush elnök gazdaságélénkítő javaslata és más gazdasági adatok hatására a befektetők pénteken a vásárlás mellett tették le voksukat, és az összes jelentős amerikai részvénypiac nyereséggel zárta a napot. A Nasdaq index 88,48 ponttal (5,93%-kal!!) 1.580,81 pontra, a Dow Jones Industrial Average 173,19 ponttal (1,93%-kal) 9.123,78 pontra, míg a Standard & Poors 500 20,95 ponttal (1,99%-kal) 1.072,28 pontra emelkedett.

0

Újabb Savage4 meghajtóprogram, ezúttal Windows 2000 és XP(!) alá

2001. október 4. 02:39

A SavageNews ismét meglepetést okozott: ezúttal Windows 2000 alá sikerült egy minden eddiginél újabb meghajtóprogramot szerezniük. Sajnos ez sem tökéletes, de állítólag sokkal jobban, gyorsabban működik, mint az eddig elérhetővé vált verziók bármelyike.

0

Letölthető a legfrissebb ICQ kliens

2001. október 4. 02:10

A Warp2Search oldaláról elérhető Alpha v.5.05 Build #3619 verziójú Windowsos kliens bár még mindig béta, lényegesen magasabb verziószámú az ICQ.com Download szekciójából elérhetőnél.

0

WHQL minősítésű Windows 2000 meghajtóprogram ATi kártyákhoz

2001. október 2. 14:34

Új, 5.13.01.3271 verziószámú, Microsoft által minősített WHQL meghajtóprogram tölthető le a Maximum Reboot oldaláról. A 2001 szeptember másodikára keltezett Windows 2000 driver-csomag az ATi következő kártyáit, Radeon chipjeit támogatja:

0

Csődeljárást indított maga ellen az Excite@Home, szélessávú internet-hozzáférési eszközeit pedig az AT&T-nek tervezi eladni

2001. október 1. 11:37

[Bloomberg, Wall Street Journal] Az Excite@Home pénteken Chapter 11 csődeljárást indított maga ellen San Franciscóban, és megállapodott az AT&T-vel arról, hogy lényegében a cég összes szélessávú internet-hozzáférési üzleti eszközeit és a kapcsolódó szolgáltatásokat eladják az AT&T-nek 307 millió $ készpénzért. Egy pénteki sajtóközleményben az Excite@Home (amely kábel TV-n kínál webhozzáférést) bejelentette, hogy elégséges készpénze van a cégnek ahhoz, hogy finanszírozza működését addig, míg a csődbíróság áttekinti a javasolt eladást és más esetleg felmerülő ajánlatokat.