Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 28. 10:04

Egy BIOS-frissítés megoldotta az Itanium stabilitási problémáit

Az Intel új szoftvert adott ki Itanium processzoraihoz, amely megszünteti a Compaq által tapasztalt stabilitási problémákat.

Az Intel új szoftvert adott ki Itanium processzoraihoz, amely megszünteti a Compaq által tapasztalt stabilitási problémákat.


Compaq ProLiant 590/64

Még november elején hozta nyilvánosságra a Compaq, hogy az Itanium-alapú ProLiant 590/64 rendszerei a processzor hibája miatt nem teljesítik a vállalat szigorú megbízhatósági követelményeit. A Compaq ekkor leállította az Itanium processzoros rendszereinek szállítását és az Intellel együtt a hiba kivizsgálásába kezdett.

A Compaq bejelentése szerint a probléma más gyártók Itanium-alapú rendszerein is jelentkezik, holott semelyik más vállalat nem jelezte, hogy gondok lennének a számítógépekkel és folytatták a rendszerek szállítását.

Az Intel és a Compaq által lefolytatott nyomozás során kiderült, hogy a probléma a BIOS-ban keresendő. Ezért az Intel új BIOS-t adott ki, amelynek használatával már hibátlanul lefutnak a Compaq tesztjei. Az Intel azt javasolja az Itanium-alapú rendszerek szállítóinak, hogy térjenek át az új BIOS-változatra.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról