:

Szerző: roberto

2001. november 23. 16:17

Mérföldkő a Linux fejlesztésében: megjelent a 2.4.15/2.5.0

Linux [kernel.org] A kernel stabil sorozatainak történetében a leghosszabb várakozási idő -- csaknem egy év -- után végre tényleg stabillá vált a 2.4-es széria. A kernel 2.4.15-ös verziójának kiadásával Linus Torvalds átadta a széria karbantartási munkáit a brazil Marcello Tosattinak, Torvalds pedig a kernelhackerek népes gárdájával együtt belekezdett a mindennapi munkára egyáltalán nem ajánlott 2.5-ös fejlesztői sorozatba, amelynek első tagja még megegyezik a 2.4.15-tel. A friss rendszermag a szokásos hibajavításokon és biztonsági javításokon kívül két jelentős újdonsággal szolgál: az ext3 és az InterMezzo fájlrendszerek támogatásával. Mindkét fájlrendszer használható volt a korábbi 2.4-es kernelekkel is, de nem voltak hivatalosan a rendszer részei, csupán kiegészítőként lehetett letölteni őket. A új kernel az ftp.kernel.org-ról vagy valamelyik tükörről tölthető le, ugyanitt található az előző verziót frissítő jókora (1,2MB bzip2-vel tömörítve) patch és a változások listája is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.