Szerző: Vörös Péter

2001. november 12. 14:51

Az EMC ECC/Open Edition szoftvere az új generációs információfelügyelet szolgálatában

[Hill & Knowlton Hungary] Az EMC Corporation bejelentette a nyílt tárolóeszköz-felügyeleti szoftver következő generációját, az EMC ControlCenter/Open Editiont (ECC/Open Edition). Az ECC/Open Editionnel központosítható a teljes tárolási infrastruktúra felügyelete -- az EMC és mások által gyártott tárolóeszközöké, a hálózati és nagygépes tárolási erőforrásoké (kötetkezelők, fájlrendszerek és adatbázisok). A bejelentés tovább erősíti az EMC vezető pozícióját, mint a többgyártós környezetek egyszerűbb felügyeletével az összköltség csökkentésében segítő cégét.

[Hill & Knowlton Hungary] Az EMC Corporation bejelentette a nyílt tárolóeszköz-felügyeleti szoftver következő generációját, az EMC ControlCenter/Open Editiont (ECC/Open Edition). Az ECC/Open Editionnel központosítható a teljes tárolási infrastruktúra felügyelete -- az EMC és mások által gyártott tárolóeszközöké, a hálózati és nagygépes tárolási erőforrásoké (kötetkezelők, fájlrendszerek és adatbázisok). A bejelentés tovább erősíti az EMC vezető pozícióját, mint a többgyártós környezetek egyszerűbb felügyeletével az összköltség csökkentésében segítő cégét.

A bonyolult, heterogén tárolóeszköz-infrastruktúrákat az korlátozza, hogyan lehet őket felügyelni. Az ECC/Open Edition leegyszerűsíti a tárolóeszközök felügyeletét: lehetővé teszi, hogy a vásárlók egyetlen, egységes infrastruktúrát használjanak, amely nagyteljesítményű, automatizált rendszerfigyelési és felügyeleti alkalmazások használatával képet ad az összes tárolási erőforrásról.

Az ECC/Open Edition belsejében integrált információ-felügyeleti alkalmazások bújnak meg, mint például az új ECC Replication Manager és az ECC StorageScope megoldás. Ezek szolgálnak a tárolóeszközök lefoglalására, figyelésére, adatainak védelmére, a teljesítmény felügyeletére és a rendszeradminisztrációra. Az ECC/Open Edition összes alkalmazása egy kifinomult központi adattárat és szolgáltatások egységes sorát használja. Ez a fejlett architektúra az EMC WideSky tárolóeszköz-középszoftver (middleware) technológiát használja annak érdekében, hogy egészen új szintet kínáljon az információs vagyon kezeléséhez. Az ECC/OpenEdition információt gyűjt -- és korrelációt figyel -- a tárolóeszköz-hálózat minden eleméről, így a számítógépekről, kapcsolókról és a háttértár rendszerekről.

Első kiadásában az ECC/Open Edition az alábbi rendszereket kezeli:

  • Tárolórendszerek -- EMC Symmetrix, EMC CLARiiON (és a Dell/EMC FC sorozatú eszközök), EMC Celerra, Compaq, Hewlett-Packard, Hitachi Data Systems, IBM, SUN és Network Appliance tároló rendszerek, valamint STK és más szalagos eszközök.
  • Hálózati eszközök -- EMC Connectrix, Brocade, McDATA és Qlogic kapcsolók, valamint a hozzájuk tartozó, külső fejlesztésű kapcsoló-felügyeleti szoftver.
  • Rendszer-felügyeleti keretrendszerek -- BMC, CA, HP, MicroMuse, Tivoli és bármely más SNMP alapú alkalmazás.
  • Számítógép-rendszerek -- IBM AIX, HP-UX, SUN Solaris, Microsoft Windows és OS/390 mainframe-ek.
Az ECC/Open Editionnel megvalósítható az összes vállalati tárolóeszköz-felügyeleti platform -- EMC és nem-EMC szerverek, tárolóeszköz-hálózatok és tárolási rendszerek -- központi irányítása. Az alábbi funkciókat kínálja:
  • Felderíti és megjeleníti a tárolóeszköz-topológia összes elemét, feltérképezi és kijelzi a kapcsolatokat a számítógépes operációs rendszerek, kötetkezelők, fájlrendszerek és adatbázisok, tárolóeszköz-hálózatok és tárolási rendszerek között.
  • Figyeli a teljes háttértár-infrastruktúrát és valós időben nyújt teljesítményadatokat, egyetlen Java-konzolon keresztül. Integrálható a BMC, CA, HP, Micromuse és Tivoli rendszer- és hálózat-felügyeleti keretrendszerekkel, illetve bármely SNMP alapú alkalmazással (a riasztások SNMP-n keresztül továbbítódnak).
  • Automatizálhatók a funkciók és feladatok a tároló erőforrások irányelv-alapú felügyeletével, a kívánt szolgáltatási szint elérése érdekében.
  • Dinamikusan foglalhatók le és oszthatók ki a tárolási, hálózati és számítógépes erőforrások akár a valós idejű, akár az előre becsült üzleti igények kiszolgálása érdekében.
  • Jelentések készíthetők valós időben, visszamenőleg és a trendek alapján a jövőbeli állapotokra vonatkozóan, segítve a problémák megoldását, a tárolóeszközök kiosztásának tervezését, a kapacitás kihasználását és a teljesítmény elemzését.
Az ECC/Open Edition 3 hónapon belül jelenik meg, és minden EMC ControlCenter felügyeleti alkalmazásnak része lesz.

Jim Rothnie, az EMC műszaki főigazgatója és vezető alelnöke elmondta: "Az, hogy egyszerűsített képet nyújtsunk a bonyolult, többgyártós környezetekről és automatizált felügyeleti funkciókat biztosítsunk rajtuk, nem kis kihívás. Ahhoz, hogy ezt elérjük, és helyesen tegyük, a felügyeleti alkalmazásoknak össze kell hangolniuk mindhárom réteg -- a szerverek, a hálózat és a tároló rendszer -- munkáját és egyetlen egységként kell kezelniük azokat. Az ECC/Open Edition a megfelelő felügyeleti alapot biztosítja ezen új generációs elvárások kiszolgálásához, tudásbázist nyújt, amelyre építkezve a felhasználók logikai képet kaphatnak és automatizált vezérlést alakíthatnak ki a teljes tárolóeszköz-tartományra vonatkozóan."

Herbert Wolfshoefer, a HVBInfo információtároló szolgáltatásokért felelős vezetője így nyilatkozott: "Az ECC/Open Edition pontosan az, amire szükségünk van ahhoz, hogy leegyszerűsítsük meglehetősen bonyolult környezetünket. Nemcsak megoldja a mai valós problémákat az integrált alkalmazásokkal, hanem méretezhető platformot kínál a jövőre nézve is. Az ECC/Open Edition segíteni fog abban, hogy a SAN-szigeteink legkisebb erőforrásától egészen a legnagyobbig mindent felügyelhessünk. Az, hogy az ECC/OpenEdition minderre képes -- az EMC- és nem-EMC tárolóeszközök, kapcsolók és szerverek kezelésére egyaránt -- az információ-felügyeletet új szintre emeli. Lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinket jobb minőségben szolgáljuk ki, és a tároló szolgáltatásokat -- reális áron -- pontosan akkor vegyük igénybe, amikor szükség van rájuk." A HVBInfo GmbH a Hypovereinsbank (HVB Group) -- Németország második legnagyobb bankja -- és külső ügyfelek számára biztosít IT-szolgáltatásokat és infrastruktúrát.

"Az ECC/Open Edition komoly előrelépést jelent a korábbi felügyeleti megközelítésekhez képest" -- tette hozzá Rothnie. "Míg a mai tárolóeszköz-felügyeleti alkalmazások által nyújtott kép meghatározott funkciókra korlátozódik, addig az ECC/Open Edition alkalmazásai a teljes infrastruktúra egy globális képét kínálják -- és ezzel a felügyelet mélységének, kiterjedésének, finomságának, egyszerűségének és hatékonyságának egy új korszakát."

Steve Duplessie, az Enterprise Storage Group alapítója így látta: "Az ügyfelek az egyszerűséget keresik, hogy megnövelhessék az emberek, a vagyontárgyak és a befektetések megtérülésének mértékét. Egyben -- nem pedig külön darabokként -- kívánják látni és felügyelni heterogén háttértár-környezetüket. Intuitív felügyeleti szoftvert akarnak, amely képes az egészet irányítani és képes automatizálni az erőforrás-igényes feladatokat. A sikeres, előretörő cégek azok lesznek, amelyek képesek biztosítani a felhasználók számára, hogy kevesebb emberrel többet végezzenek, és ennek terén az automatizálás kritikus fontosságú. Az EMC egyértelműen ilyen cég."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról