:

dev archívum - 2008 június

2008
június

0

Kipróbáltuk a Canon legújabb, egyben legolcsóbb tükörreflexes fényképezőgépét

2008. június 30. 11:42

A Canon alig három hete jelentette be a legújabb és egyben legolcsóbb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a 10 megapixeles EOS 1000D modellt, amely pár napra a szerkesztőségünk vendége volt. A kipróbált példány még nem végleges változat, a szoftver a piacra kerülés előtt még valószínűleg változni fog.

0

Ingyenes médiaszerver a Google-tól

2008. június 30. 11:14

A Google most kiadott ingyenes alkalmazásával bármelyik PC-ből médiaszerver varázsolható. A Google Media Server telepítése után a hálózatba kapcsolt, UPnP (Universal Plug and Play) szabványt támogató eszközről elérhetők a számítógépen tárolt zanék, képek, videók, sőt, még akár a Youtube-klipek is.

0

Az adatközpontokba száműzné a vállalati PC-ket a HP

2008. június 27. 15:17

Magyarországon is megkezdi a HP blade PC-i piaci bevezetését, amelyek egyszerűbb és olcsóbb üzemeltetésükkel próbálnak rést ütni a desktopok és notebookok által uralt vállalati kliensek piacán.

0

Augusztusban érkezhet a Firefox 3.1 első bétája

2008. június 27. 08:58

Alig egy héttel ezután, hogy a Mozilla kiadta a Firefox régóta várt 3.0 verzióját, a szervezet már a 3.1 fejlesztésén végzi az utolsó simításokat. A Firefox 3.1 első fejlesztői alfaváltozata akár már júliusban megérkezhet, a béta augusztusban, a végleges verzió pedig az utolsó negyedévben, vagy 2009 elején jelenik meg a terv szerint.

0

Küszöbön az elektronikus papíron megjelenő újságok

2008. június 26. 18:27

[Nikkei Electronics/HWSW] Piacra kerülhet jövőre a világ első elektronikus papíron megjelenő újságja, közölte a területre szakosodott japán E Ink. A vállalat szerint számos újságkiadó vizsgálja már a területet, és megkezdték a felkészülést az elektronikus újságok bevezetésére.

0

Piacon az első teljesen nyílt forrású mobiltelefon

2008. június 26. 14:59

[Linuxdevices/HWSW] Megkezdte a világ első nyílt forrású mobiltelefonjának kereskedelmi szállítását az OpenMoko. Az okostelefon specifikációi a többi nyílt hardverhez hasonlóan szabadon hozzáférhetőek, és természetesen tetszőlegesen testreszabható linuxos operációs rendszert futtat -- a szabadságnak azonban egyelőre borsos ára van.

0

Webkamerában elérhető az első folyadéklencsés optika

2008. június 26. 10:59

A Varioptic által fejlesztett folyadéklencséről már többször írtunk a HWSW hasábjain, de az első kereskedelmi forgalomra érett termékek ideje csak most érkezett el. Az olaj és víz eltérő fizikai tulajdonságait kihasználó folyadéklencse először webkamerákban teljesít szolgálatot.

0

Microsoft: semmi ok az aggodalomra, 2014-ig támogatjuk az XP-t!

2008. június 25. 13:56

A Microsoft egy nyílt levélben igyekezett megnyugtatni az ügyfeleit, vásárlóit arról, hogy egészen 2014-ig biztosít támogatást a Windows XP operációs rendszerhez. A szoftver otthoni változatai (XP Home, Media Center) az eredeti tervek szerint 2009-ig lettek volna támogatottak, azonban a Professionalhez hasonlóanezeket is 2014-ig támogatja majd a Microsoft, vagyis ugyanolyan elbírálás alá esnek ebből a szempontból, mintha üzleti szoftverek vagy fejlesztői eszközök lennének.

0

ICANN: liberálisabbá és globálissá kell tenni a domaineket

2008. június 24. 13:19

A héten Párizsban ülésezik az internet legfelsőbb szintű tartományait (TLD) felügyelő Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), ahol többek között a TLD regisztrációk liberalizálásáról és a nem latin betűkészletek beengedéséről lesz elsősorban szó.

0

A Nokia kezébe került a Symbian, amely részben nyílt forrásúvá válik

2008. június 24. 12:39

A Symbianban már korábban is 48 százalékos részesedéssel rendelkező Nokia megvásárolta a mobiltelefonos operációs rendszeréről ismert vállalat fennmaradó részét is, amelyért 264 millió eurót fizetett. A Symbian további tulajdonosai szintén mobiltelefon-gyártásban érdekelt cégek voltak, köztük a Sony Ericsson, az Ericsson, a Panasonic.

0

Sybase-támogatás két főiskolának

2008. június 24. 11:04

A Sybase termékek magyarországi disztribútora 217 millió forint értékben adott át szoftverlicenceket a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetének, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának.

0

Uniós nyomásra csökkenti adatroaming-díjait a T-Mobile

2008. június 23. 14:58

Július elsején drasztikusan csökkenti európai adatroaming-díjait a T-Mobile. A lépés az Európai Bizottság azon fenyegetésének eredménye, hogy hatósági szabályozással fog beavatkozni, amennyiben a mobilszolgáltatók önként nem hajlandóak az európai barangolási díjaik megvágására. Továbbra is kétséges azonban, hogy Brüsszel elégedett lesz-e a belföldi árakat továbbra is egy nagyságrenddel meghaladó összegekkel.

0

Szerver- konszolidáció: ötletek az első lépésekhez

2008. június 23. 09:32

A TechNet Magazin cikkéből kiderül, hogy mik lehetnek egy szerverkonszolidációs projekt legfontosabb buktatói, és hogyan készülhetünk fel az elkerülésükre. A legfontosabb az idejében megkezdett tervezés, és az sem árt, ha tudunk a gazdasági vezetők fejével gondolkodni.

0

A Vreel veheti át a Stage6 nagyfelbontású videomegosztó helyét

2008. június 20. 15:05

A Stage6 videomegosztó bezárása után űr támadt a nagyfelbontású videókat igénylők számára, akik keresék, de nem találták a hasonló minőségű anyagokat szolgáltató alternatívát. A Vreel ma reggel megnyitotta kapuit, és a februárban megszűnt Stage6-hoz hasonló minőségben osztja meg a felhasználók által feltöltött filmállományokat -- a nagy roham miatt azonban egyelőre a szolgáltatás elérhetetlen, csak a fórum látogatható.

0

Felvásárlással erősít a Sense/Net, és globális sikerről álmodik

2008. június 20. 14:33

Rivális portálfejlesztő felvásárlásával terjeszkedik a Sense/Net. A 100 százalékosan a Sense/Net tulajdonába kerülő IVY a nagyvállalatokat és a KKV-kat egyaránt megcélzó portálmegoldásaival képviselteti magát a magyar piacon. A vállalat a lépéssel piaci jelenlétét és fejlesztéseit igyekszik erősíteni, és globális ambíciókkal rendelkezik.

0

Három új merevlemezzel jelentkezett a Samsung

2008. június 20. 12:19

A Samsung megkezdte Spinpoint M6 és MP2 noteszgép-merevlemezeinek tömegtermelését, melyek közül az első 500 gigabájtos, ráadásul nem magasabb a szabvány 9,5 milliméterénél. Az MP2 az M6 kapacitásának felét kínálja, 250 gigabájtot tárolhat, tányérjai azonban 7200-as fordulaton forognak. A harmadik, 3,5 hüvelykes, F1R meghajtót a gyártó nem kevesebb mint hét év korlátozott garanciával kínálja, erre egy terabájtnyi információ kerülhet.

0

Megjelent a Novell közösségi Linux-disztribúciójának legújabb verziója

2008. június 20. 09:02

[HUP/HWSW] Újabb népszerű Linux-disztribúció újult meg, az Ubuntu és a Fedora után megérkezett a SUSE közösségi verziója, az openSUSE legfrissebb, 11.0 verziója. Az openSUSE 11.0 legfontosabb újdonságai többé-kevésbé ugyanazok, amelyeket más, modern disztribúciókban is megtalálhatunk: bele került a KDE4 felhasználói felület (KDE 3.5 is választható), a Firefox 3, az OpenOffice 2.4. A fejlesztők átírták a YaST telepítőt, és változott a csomagkezelő is.

0

Könnyebb a videotelefonálás a Skype 4.0 bétájával

2008. június 19. 11:42

A Skype bemutatta internettelefon-alkalmazásának legújabb, 4.0-ás bétáját, amely a korábbi változatokhoz képest egyszerűsíti a videohívásokat, emellett erősen áttervezték a kezelőfelületét is.

0

Megtalálták az első kritikus sebezhetőséget a Firefox 3-ban

2008. június 19. 09:14

Néhány órával a Firefox 3 végleges verziójának megjelenése után már meg is találták az első kritikus sebezhetőséget a böngészőben. A TippingPoint biztonsági cég azonban egyelőre nem hoz nyilvánosságra részleteket, erre majd csak a javítás megjelenése után kerül sor.

0

Soha nem fejlődtek még ilyen gyorsan a szuperszámítógépek

2008. június 18. 10:57

Frissült a világ leggyorsabb szuperszámítógépeit rangsoroló Top500 lista , amelynek élén az amerikai energiaügyi minisztérium Los Alamons National Laboratory intézetében nemrég üzembe állított, több mint 1,026 petaFLOPS teljesítményű Roadrunner gépe áll. A Roadrunner a világon elsőként képes egymillószor milliárdnál is több műveletet végrehajtani egy másodperc alatt.

0

Megjelent és letölthető a Mozilla Firefox 3.0

2008. június 18. 09:27

A várakozásoknak és ígéreteknek megfelelően megjelent a Firefox 3.0 verziója, ami tegnap este óta tölthető le a Mozilla webhelyéről -- amikor az óriási forgalom miatt éppen elérhető.

0

Lehallgathatók a változó bitrátával kódolt internetes telefonhívások

2008. június 17. 15:36

[Techworld] Nem csak a titkosítatlan internettelefonálás nyitott könyv a hozzáértőknek: a Johns Hopkins Egyetem kutatói szerint az egyes tömörítési metódusok is árulkodóak lehetnek, visszafejthetővé teszik a beszélgetést annak ellenére, hogy magát a titkosítást nem törik meg.

0

Egyszerűen elhárítható lenne az adatlopásos támadások zöme

2008. június 17. 14:34

Az adatlopások túlnyomó többségét a szervezeten kívülről hajtják végre, és az incidens hónapokig felderítetlen marad -- állítja az amerikai Verizon távközlési szolgáltató, amelynek üzletbiztonsági csapata több mint 500 adatlopással járó betörés részletes elemzésével jutott erre a következtetésre.

0

Limitált PDF-támogatást kapott a Google Dokumentumok

2008. június 17. 14:27

[blog] Limitált PDF-támogatással egészült ki a Google online dokumentumkezelő szolgáltatása, a Google Docs, magyarul Google Dokumentumok. A PDF állományok kezelése szinte magától értetődőnek tűnik, hiszen a keresőmotor és a GMail is rendelkezik ezzel.

0

Megjelent az Office Open XML fejlesztőkészlet

2008. június 17. 11:08

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven kiadta az Open XML szoftverfejlesztői készlet 1.0 verzióját , amelynek segítségével a .Net keretrendszer által támogatott összes nyelvben leegyszerűsödik az OOXML formátumot támogató alkalmazások fejlesztése. A szoftverfejlesztői készletben megtalálható alkalmazásprogramozási interfészek és eljáráskönyvtárak segítségével a programozók csupán pár sornyi kóddal tudnak OOXML állományokat létrehozni, elérni, módosítani, vagy akár keresni bennük.

0

A vezetékes internettel fognak versenyezni a közelgő 4G-s mobilhálózatok?

2008. június 16. 14:58

Bár Magyarországon még csak felfutóban vannak a harmadik generációs mobilhálózatok, a telekommunikációs ipar már a következő lépcsőfok bevezetésére készül fel. A negyedik generációs mobilszabványok legesélyesebbjének tartott LTE-hálózatok egy piackutató szerint kereskedelmi bevezetését követően rövid időn belül több tízmillió előfizetőre tesznek szert.

0

Kipróbáltuk, melyik a jobb mini notebook: MSI Wind vagy HP 2133?

2008. június 16. 14:47

Az aprócska Asus Eee PC tavalyi megjelenésével létrejött netbook-kategória az Intel Atom platformjának megérkezésével kezd igazán kiteljesedni, a gyártók sorra jelentik be erre épülő megoldásaikat. A gépek külseje, megvalósítása ugyan eltérhet, de a koncepció mindenütt azonos: egy olcsó, széles tömegek számára elérhető apró notebookot létrehozni mindennapos feladatokra, például iskolai vagy egyetemi jegyzeteléshez, szövegszerkesztéshez, no meg persze internetezéshez.

0

Leleplezné a forgalmat manipuláló internetszolgáltatókat a Google

2008. június 16. 11:52

[CNet] Diagnosztikai programokkal nyújtana segítő kezet a Google a szélessávon internetezőknek, melyekkel megállapíthatnák, vajon internetszolgáltatójuk valóban manipulálja-e kapcsolatukat, akadályozza-e egyes protokollok, esetleg portok forgalmát.

0

Csökkenniük kell az adatroaming áraknak, különben az EU kényszeríti erre a szolgáltatókat

2008. június 13. 12:35

[TechWorld] Viviane Reding infotársadalmi EU-biztos továbbra is elégedetlen a mobilszolgáltatók adatroaming tarifák letörésére tett lépéseivel. Az év elejei Mobile World Congress rendezvényen tett erős kijelentéseit most megismételte: ha a mobilszolgáltatók június végéig nem lépnek, hatóságilag szabályozzák a külföldről indított SMS-ek és adatkapcsolatok árát.

0

Online tárhelyszolgáltatót vett a Symantec

2008. június 13. 11:33

A Symantec megvásárolta az 1998-ban alapított, online tárhelyszolgáltatást kínáló SwapDrive vállalatot. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra, de belsős források szerint a Symantec mintegy 120 millió dollárt fizetett a cégért.

0

Tokent épített új bankkártyájába a Visa

2008. június 12. 14:57

Kísérleti jelleggel indította el a Visa Europe új programját, melynek lelke egy valódi elektromos, kijelzővel rendelkező tokennel ellátott, normál méretű bankkártya. A Visa PIN-kártya program megoldást kínál nyújtani a kártya fizikai jelenléte nélküli bankkártyás csalások ellen.

0

Polarizált szemüveggel nézhető a Hyundai háromdimenziós monitora

2008. június 12. 12:49

Különleges LCD-monitort dob piacra a japán Hyundai. A készülék nem is igazán háromdimenziós mivolta miatt speciális, hanem azért, mert visszatért a kezdetekhez: a monitor képe a polarizált szemüveggel válhat háromdimenzióssá. A legtöbb gyártó éppen azon ügyködik, hogy ezt az apró kelléket eltüntesse.

0

Jövő kedden érkezik a Firefox 3 végleges változata

2008. június 12. 12:38

A Mozilla bejelentette, jövő kedden érkezik a Firefox nyílt forrású böngésző 3.0 verziójának végleges változata. A vállalat már régóta készül a premierre, amelyet egy Guinness-rekorddal szeretne emlékezetessé tenni: meg szeretnék dönteni a napi letöltések számát.

0

Megjelent és letölthető az Opera 9.5 böngésző végleges változata

2008. június 12. 10:19

Egy rövid RC-tesztelést követően megjelent az Opera Software következő generációs böngészője, a 9.5-ös végleges változata , melyhez óriási reményeket fűz a vállalat a böngészőháborúban. Az új verzió számos újdonságot hoz, kényelmesebbé és biztonságosabbá téve a böngészést.

0

25 éves az IBM DB2, a világ majdnem első relációs adatbáziskezelője

2008. június 11. 14:17

Szombaton ünnepelte 25. születésnapját a DB2, mely az IBM első, és a mai napig sikeres kereskedelmi relációs adatbázis rendszere. Valószínűleg nem véletlen, hogy az IBM tegnap jelentette be, DB2-alapokon újabb tranzakicókezelési világrekordot állított fel.

0

A Kaspersky a közösség erejével állítaná vissza a Gpcode vírussal fertőzött állományokat

2008. június 11. 12:36

[CNet] Az antivírus szoftvereket fejlesztő Kaspersky egy különleges projektet indított útjára: megoldást szeretnének nyújtani azoknak a felhasználóknak, akiknek gépét a Gpcode vírus fertőzte meg. A Gpcode titkosítja a felhasználó állományait, a megoldást, a dekódoló programot pedig mostantól csak fizetség ellenében kaphatja meg a vírus készítőjétől a felhasználó.

0

A Western Digital bemutatta 1 terabájtos merevlemezét

2008. június 11. 10:28

A Western Digital bemutatta asztali gépekbe szánt 1 terabájtos merevlemezét, amelyet a méretosztály leggyorsabbjaként ismertetett. Az új WD Caviar Black sorozat az egy terabájtos kapacitású modell mellett egy 750 gigabájtosból is áll.

0

Elérhetőek a magas órajelű négymagos Opteronok is

2008. június 10. 18:16

Hozzáférhetőek a magasabb órajelű négymagos Opteronok is, közölte az AMD, ezzel teljessé vált az áprilisban bejelentette négymagos portfólió. A gyártó az elmúlt két hónap során fokozatosan vezette be a piacra a különféle modelleket, párhuzamos a termelés felfutásával.

0

Megszületett a világ első petaflops szuperszámítógépe, az IBM Roadrunner

2008. június 10. 11:01

Az IBM által épített Roadrunner (Gyalogkakukk) szuperszámítógép a világon elsőként érte el hivatalosan az 1 petaflopsos lélektani teljesítmény-határt, ami milliárdszor millió lebegőpontos művelet másodpercenkénti végrehajtását jelenti. Az aranyat érő új rekord több mint kétszerese az eddigi legerősebb konfiguráció teljesítményének. A Roadrunner további érdekessége, hogy hibrid Opteron-Cell architektúrát alkalmaz.

0

EMC: elérkezett a szalagok leváltásának ideje

2008. június 9. 15:32

Eljött a szalagok leváltásának ideje, vélik az EMC-nél. A vállalat több olyan virtuális szalagkönyvtárként üzemelő lemeztárolót is piacra dob hamarosan, melyek állításuk szerint okos képességeikkel akár olcsóbbak is lehetnek a szalagos tárolásnál.

0

Saját USB 3.0 specifikációt készítenének az Intel ellenfelei

2008. június 9. 15:09

[News.com] Tűzhöz közelálló források szerint az AMD ismét azzal vádolja az Intelt, hogy szándékosan akadályozza a versenyt, ezúttal az USB 3.0 specifikációjának visszatartásával. A cég nem egyedül reklamál, az NVIDIA és a VIA is beállt mellé. Az új változat az üvegszálas optika támogatásának köszönhetően akár tízszeres sebességet is nyújt majd, mint amire a hagyományos rézvezetéken képes.

0

Tovább erősíti a kártékony programok elleni védelmet az Opera

2008. június 9. 14:03

Külső segítséggel erősíti az Opera Software saját fejlesztésű böngészője biztonságosságát: a Haute Secure-rel kötött megállapodás szerint a kártékony programok és fertőző weboldalak ellen maga a webböngésző is komoly védelmi falat képez majd.

0

A leggyakrabban elkövetett baklövések nyomtató vásárlásakor

2008. június 9. 12:27

Vannak dolgok, amikhez nem tartjuk szükségesnek szakértő véleményét kikérni. Talán nem ítéljük elég fontosnak a kérdést, esetleg szégyellünk rákérdezni vagy úgy véljük, magunk is elég jól értünk hozzá. Akárhogy is, az otthoni és a vállalati beszerzéseknek is megvannak a maguk tipikus buktatói. Cikkünkben a nyomtató kiválasztásakor és használatakor leggyakrabban elkövetett hibákra térünk ki.

0

Percenként húszezret pörög a Western Digital új merevlemeze

2008. június 9. 11:03

Az SSD-meghajtókat gyártók erős nyomásának hatására a Western Digital rekorddöntő merevlemez fejlesztésébe fogott. Az készülő tároló tányérjai húszezer fordulatot tesznek meg egy perc alatt, ez természetesen az adatmozgatás sebességére van jótékony hatással.

0

Közel harmadával nőtt az okostelefon-piac az első negyedévben

2008. június 9. 09:35

Az első negyedévben világszerte 32,3 millió okostelefont adtak el, a piac egy év alatt 29,3 százalékkal nőtt -- derül ki a Gartner által közzétett számokból. Az okostelefon-piac ura a Nokia, de a Research in Motion és az Apple gyorsan növeli részesedését.

0

Új funkciókat tesztelhetnek a Gmail-felhasználók

2008. június 6. 11:11

Szó szerint bevonja a döntéshozatalba a Gmail levelezőrendszer felhasználóit a Google: a beállítások alatt megjelent Labs fülön több mint tucatnyi mókás, vagy éppen valóban hasznos funkciót engedélyezhetünk teljesen egyéni igényeinknek megfelelően. A változtatásokat, extra lehetőségeket véleményezhetjük is, a Google ennek fényében dönt majd, hogy melyek kerülnek be állandó jelleggel a lassan bétás jelzőjét elhagyó szolgáltatásba.

0

Letölthető a Firefox 3 kiadás előtti utolsó változata

2008. június 5. 13:47

A korábbi jóslatnak megfelelően tegnap elérhetővé, letölthetővé vált a Firefox 3 böngésző remélhetőleg utolsó -- a végleges változatot csupán néhány nappal megelőző -- második kiadásra jelölt (RC2) változata. A végleges Firefox 3 elméletileg a hó közepétől lesz letölthető.

0

A Toshiba újabb Blu-ray-ellenfelet készít?

2008. június 4. 15:09

[vnunet] Sok feleslegesen elkölthető pénze lehet a Toshibának: a hatalmas HD DVD fiaskó után újabb DVD-formátumot szeretnének piacra dobni, mely állításuk szerint a Blu-ray és HD DVD-ken tárolt videók minőségéhez hasonlót nyújtana. A lejátszó olcsóbb lenne, mint a jelenlegi Blu-ray-lejátszók, és fél éven belül piacra kerülhetne.

0

Augusztusban jön az Internet Explorer 8 második bétája

2008. június 4. 15:06

A Microsoftnál utolsó hónapját töltő, és július 1-től már csak karitatív tevékenységet folytató Bill Gates a floridai Orlandóban kezdődő Tech-Ed konferencián bejelentette, augusztusban érkezik az IE8 második bétája.

0

Új Amilo sorozattal mutatkozik be a Fujitsu Siemens Computers új dizájnja

2008. június 4. 14:45

A Fujitsu Siemens Computers új noteszgépsorozattal vezeti be az IDEO tervezőstúdóval másfél-két év alatt létrehozott formanyelvét, dizájnját, koncepcióját. Az Amilo 3000 sorozat első tagja júliusban, az AMD ma bejelentett Puma platformjával érkezik majd, közép-felsőkategóriás példányokban.

0

A TDK Micro Sata csatolós SSD meghajtót jelentett be

2008. június 4. 10:44

A TDK 16, 32 és 64 gigabájtos SSD meghajtókkal jelentkezett, melyek Micro SATA csatolófelülettel rendelkeznek. Az újdonságok prototípus állapotan már tavaly láthatóak voltak a CEATEC rendezvényen, mostanra azonban piacéretté váltak.

0

Első benyomások az Invitel IP-televíziós szolgáltatásáról

2008. június 4. 10:28

Két héttel a csendes indulást követően nyomogathattuk egy kicsit az InviTV IP-televíziós szolgáltatáshoz tartozó vevőkészülék távkapcsolóját az Invitel váci Telepontjában megrendezett sajtóeseményen. Benyomásunk vegyes: a képminőség a T-Home TV indulását idézi, a doboz sebességén és kezelhetőségén pedig várhatóan javítanak majd.

0

Megjelent a Microsoft Dynamics AX 2009

2008. június 4. 10:16

Két év után a Microsoft frissítette Dynamics AX vállalatirányítási rendszerét, június 2-án megjelent a 2009-es verzió, amelynek talán legfontosabb újdonsága, hogy levetkőzte elődje sokszínűségét, és egy valódi, integrált megoldáscsomag előnyeit nyújtja.

0

A Zebra Technologies megkezdte önkiszolgáló, kioszk jellegű nyomtatóinak forgalmazását

2008. június 3. 14:58

Egyelőre főleg külföldön találkozhatunk kioszk megoldásokkal, itthon a bankautomatákkal, néhány jegyautomatával és a sorszámosztogató konzolokkal egyelőre vége is a példák sorának. A vonalkódokat, címkéket, nyugtákat és kártyákat előállító hőnyomtatóiról ismert Zebra Technologies a piac növekedését látva beszállt a versenybe.

0

Atomcsapás az NVIDIA-tól: megjelent a Tegra integrált rendszerchip

2008. június 3. 08:50

Az NVIDA bejelentette integrált Tegra chipjeit, amelyektől nem mást remél, mint a második PC-forradalom kirobbantását. A vállalt szerint az aprócska, tízcentes pénzérménél is kisebb chip köré olyan mobil multimédiás eszközök építhetők, amelyek számára nem jelent gondot a weboldalak megjelenítése, nagyfelbontású videók lejátszása, vagy a 3D grafika sem, mégis akár egy egész napon át működnek akkumulátorról.

0

Böngészőből is elérhetőek a Sysinternals segédprogramok

2008. június 2. 13:18

A Microsoft online is elérhetővé tette a népszerű Sysinternals diagnosztikai szoftvereit, így a felhasználók már akár telepítés nélkül, böngészőből is igénybe vehetik a segédprogramokat, amelyek némelyike nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hibakeresésnél igazán mélyen belássunk egy Windowst futtató gép lelkébe.