Szerző: Ady Krisztián

2008. június 9. 14:03

Tovább erősíti a kártékony programok elleni védelmet az Opera

Külső segítséggel erősíti az Opera Software saját fejlesztésű böngészője biztonságosságát: a Haute Secure-rel kötött megállapodás szerint a kártékony programok és fertőző weboldalak ellen maga a webböngésző is komoly védelmi falat képez majd.

[HWSW] Külső segítséggel erősíti az Opera Software saját fejlesztésű böngészője biztonságosságát: a Haute Secure-rel kötött megállapodás szerint a kártékony programok és fertőző weboldalak ellen maga a webböngésző is komoly védelmi falat képez majd.

A 2006-ban alapított Haute Secure beépítendő védelme nem csak azt akadályozza majd meg, hogy a trójaik, kártékony programok valamilyen biztonsági résen keresztül letöltődjenek a számítógépre, de már akkor is figyelmeztet majd a veszélyre, ha olyan linkre kattintanánk, mely fertőzött weboldalra vinne. Az új védelmi vonal a hamarosan megjelenő Opera 9.5 böngészőben debütál majd.

A Haute Secure megoldása ráadásul célzottabb is, ugyanis komplett domainek helyett csak adott oldalakat, meghatározott linkeket blokkol majd, így ha egy weboldal különböző oldalainak csak egy részében tapasztalnak rosszindulatú tevékenységet, a webhely egyéb oldalai ettől még elérhetőek maradhatnak.

Acid3
Windowson az Operának sikerült elsőként

Ez a védelmi vonal megoldást nyújt majd arra a támadássorozatra is, mely az utóbbi időben többszázezer, egyébként megbízhatónak tartott, de fertőzött webhelyet eredményezett, az Opera 9.5 az ilyen weboldalak látogatásakor már figyelmeztetni fog a veszélyre. A ScanSafe legutóbbi jelentése szerint a májusban elfogott rosszindulatú alkalmazások jelentős része ilyen weboldalakon keresztül próbál már letöltődni a számítógépekre.

A Haute Secure nem csak a közösségtől, vagy a Google-től gyűjtött adatokra, beszerzett problémás linkekre támaszkodik, hanem védelme heurisztikus keresőt is alkalmaz, és a tévesen pozitívnak jelzett weboldalakkal is kiemelten foglalkozik, gyorsan eltávolítja adatbázisából. Az Opera felhasználók választhatnak majd, hogy részt vesznek a közösség munkájában, segítik-e visszajelzéseikkel a kártékony programok keresését.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról