:

dev archívum - 2008 október

2008
október

0

Frissült a Google böngészője, a Chrome

2008. október 31. 14:25

Újabb bétát adott ki a Google a szeptemberben megjelent saját fejlesztésű böngészőjéből, a Chrome-ból. A 0.3-as (egész pontosan 0.3.154.9-es) változat számos hibajavítást tartalmaz, befoltoz néhány biztonsági rést, valamint a fejlesztők szerint gyorsabb is lett a már elve meglehetősen fürgén dolgozó elődjénél.

0

Hiába kapaszkodik, továbbra is lejtőn a Sun Microsystems

2008. október 31. 12:50

Hatalmas veszteséget könyvelt el a Sun Microsystems egyszeri értékvesztési leírások következtében, ugyanakkor e nélkül is gyatra pénzügyi teljesítményről volt kénytelen számot adni a vállalat. A vállalat forgalma a dollár gyengélkedése ellenére olvadt, ezzel párhuzamosan pedig termékértékesítésének nyereségessége is jelentősen leromlott.

0

Átugorja a 10G-s LCD-generációt a Samsung

2008. október 30. 17:37

[Digitimes/HWSW] Hosszú időt követően felfedte következő generációs LCD-panelgyártásával kapcsolatos terveit a Samsung Electronics. A dél-koreai vállalat kihagyja a tizedik generációt, és 11G-s üzemmel igyekszik a Sharp nyomába eredni.

0

Tovább zuhant a Motorola, nehéz feladat vár az új vezetésre

2008. október 30. 15:27

A harmadik negyedévben is folytatta mélyrepülését a Motorola: a vállalat összes pénzügyi mutatója romlott, forgalma és piacrészesedése tovább apadt, a pénzügyi válság pedig elodázhatja a cég tervezett átalakítási folyamatát is -- ráadásul még az sem biztos, hogy ez kihúzza a gödörből az egykor szebb napokat látott gyártót.

0

Alázza a Google az OpenID-t

2008. október 30. 11:46

A nyáron a MySpace, pár napja a Microsoft, tegnap pedig a Google jelentette be, hogy támogatni fogja az egységes bejelentkezést lehetővé tevő OpenID megoldást szolgáltatási felületein. Elméletileg így a jövőben szinte kivétel nélkül, minden internetező képes lesz egyetlen azonosítójával elérni a különböző webhelyeket, hisz a három említett nagy szereplő valamelyikénél minden internetező majdnem biztosan regisztrálva van. A gyakorlat viszont mást mutat.

0

Programozni tanít a Microsoft jövőre érkező játéka, a Boku

2008. október 30. 09:13

Boku néven érkezik jövő tavasszal a Microsoft kimondottan gyekekeknek szánt, a programozás alapjait megtanító videojátéka. Az Xbox 360-ra írt szoftver bűbájos, látványos, mégis egyszerű és hatékony eszközökkel hivatott megismertetni a legfiatalabbakat a számítógépek programozásával.

0

Megállt a Pannon árbevételének csökkenése

2008. október 29. 11:29

A harmadik negyedévben megállt a Pannon forgalmának lassú csökkenése. A vállalat folytatta költségtakarékossági programját, mely ebben az időszakban is meghozta gyümölcsét: a cég nyereségessége tovább nőtt, ezzel együtt több lett a számlás (post-paid) ügyfél, illetve nőtt a nem beszédcélú szolgáltatásokból (például mobilinternet) származó árbevétel is.

0

Felpuhított európai távközlési szervezet léphet a hamvába holt szuperhatóság helyébe

2008. október 28. 10:16

[International Herald Tribune/HWSW] Noha tavaly alulmaradt az uniós távközlési biztos a telekommunikációs lobbival szemben, egyre több jel utal arra, hogy Viviane Reding nem mond le egy európai szintű szabályozótestület létrehozásáról. Igaz, ezúttal jelentős kompromisszumokat kénytelen vállalni az amúgy karakán megnyilvánulásairól ismert politikusnő -- írja az International Herald Tribune (IHT) belsős forrásokra hivatkozva.

0

Windows Azure néven érkezik a Microsoft cloud-platformja

2008. október 28. 09:28

A Los Angelesben zajló Professional Developers Conference 2008 rendezvényen a Microsoft fellebbentette a fátylat cloud operációs rendszeréről, illetve az erre épülő szolgáltatásokról. A korábban már sokat emlegetett cloud-Windows végleges neve Windows Azure lett, a Microsoft cloud-szolgáltatásai pedig Azure Services Platform néven lesznek elérhetők, várhatóan 2009-től.

0

EIT: Siker a kudarcban Európa jövőjéért

2008. október 27. 14:56

Magyarország nemrégiben megszerezte a jogot, hogy felállítsa első uniós intézményét, az Európai Innovációs- és Technológiai Intézetet (EIT). A politikusaink boldogok, a sajtó büszkén számolt be a hírről, arról viszont nem szólt a fáma, hogy miként is került hozzánk az intézmény vagy arról, hogyan működik majd és milyen gyakorlati előnyökkel szolgál hazánk számára.

0

Itt a Gmail for mobile 2.0: már offline is működik

2008. október 27. 12:42

Múlt hét csütörtökön mutatta be a Google a Gmail levelezőrendszer mobiltelefonokra optimalizált változatának 2.0-s verzióját. A Gmail for mobile 2.0 a korábbihoz képest még gyorsabb lett a fejlesztők szerint, illetve a teljesen újraépített szerkezetnek köszönhetően megbízhatóbb is lett.

0

Önálló apróhirdetési portált indított a Prohardver

2008. október 27. 11:17

Pár napja újabb önálló apróhirdetési felületen kínálhatják eladásra elektronikai vagy számítástechnikai eszközeiket az internetezők: a múlt kedden indult HardverApró már most az ország egyik legnagyobb online számítástechnikai apróhirdetési szolgáltatása, ráadásul számos olyan megoldást kínál a hirdetni vágyóknak, melyek más oldalakon nem érhetők el.

0

A kereskedő szemével: túlélni a válságot

2008. október 22. 13:19

Lassan már a csapból is a pénzügyi krízis folyik, a világ tőzsdéi meredek zuhanást produkálnak nap mint nap, és messze van még a vége. A második hullámban érkező gazdasági válság első jelei már láthatóak: a befektetők kivárnak, az új beruházások szünetelnek és a fogyasztás bővülésére sem kell számítanunk az elkövetkező években. Véletlenül sem szeretnék mély globális és makrogazdasági következtetéseket levonni, egyedül arra a kérdésre keresem a választ: hogyan érintheti ez a hazai vállalatok IT-beruházásait és a piac szereplőit?

0

Egymillió zeneszám a zsebben

2008. október 21. 16:59

[TechCrunch/HWSW] Mi a jó abban, ha végtelen mennyiségű zene van az online zeneboltokban, de csak akkor válogathatsz közülük, ha a számítógéped előtt ülsz? -- ezt a kérdést tették fel az Imeem zenei közösségi oldal készítői maguknak. Sőt, orvosolták is a problémát. A nemrégiben végrehajtott fejlesztésükkel csatlakoztak az Android-hadsereghez, s az eddigiekhez képest teljesen új megközelítésbe helyezték a hétköznapi médiafogyasztást.

0

Teljesen nyílt forrásúvá vált a Google Android

2008. október 21. 16:21

[eWeek/HWSW] A Google megnyitotta az Android szoftverplatform teljes forráskódját és Apache licenc alatt elérhetővé tette. Ez nem csak azt jelenti, hogy a fejlesztők, szolgáltatók és hardvergyártók a legmélyebb rétegekig beleláthatnak a kódba, hanem azt is, hogy lényegében bárki piacra dobhat olyan telefont, ami erre a szoftverre épül.

0

A Nokia komolyan számol a Symbiannal

2008. október 21. 12:34

[eWeek/HWSW] A világ vezető mobiltelefongyártója, a Nokia tegnap a londoni Symbian Smartphone Show-n hozta nyilvánosságra a Symbiannal kapcsolatos termékterveit. A finn gyártó egy nem túl alapos, inkább iránymutató beszámolót adott arról, hogy mik a tervei a következő években a nemrégiben megszerzett Symbian technológiákkal.

0

Olvadó árbevételt és mély veszteséget jelez előre a Sun Microsystems

2008. október 21. 12:15

Olvadó forgalomról és súlyos veszteségről fog beszámolni a Sun Microsystems első pénzügyi negyedévében, ami a harmadik naptári negyedévre esett. A vállalat egyúttal közölte, hogy kénytelen felülvizsgálni a cég könyv szerinti értékét, és várhatóan leírásokra is kényszerül a későbbiekben.

0

Egérutat nyerhet a Shanghai a Nehalemmel szemben

2008. október 20. 14:58

Izgalmasnak ígérkezik a november a processzorok terén, ugyanis öt nap eltéréssel dob piacra új processzorcsaládot az AMD és az Intel. A két vállalat ugyanakkor ismét eltérő termékbevezetési stratégiát választott, ami az AMD számára kedvezhet, elsősorban a vastag profittal bíró szerverpiacon.

0

Hirdessen olcsón spamlevéllel, a hatóság úgyis tehetetlen

2008. október 20. 14:41

A magyar spam létezik, ez kiderül nemrégiben megjelent írásunkból is, de a Spamwiki alapító adminisztrátora szerint egyes hazai cégek már rendszeresen, tudatos marketingeszközként használják a kéretlen reklámleveleket. A hirdetési büdzsé egyik elemeként kezelik az NHH által kiszabható maximális 500 ezer forintos büntetést is, egyáltalán nem félnek a szankcióktól, és a bírság sokszorosát keresik minden egyes kampányukkal.

0

Asztali gépen is kipróbálható a Mozilla mobil böngészője

2008. október 20. 12:42

A Mozilla az elmúlt hét végén kiadta első mobiltelefonos böngészőjének, a Firefox Mobile-nak a nyilvános alfaváltozatát . A Fennec (sivatagi róka) kódnéven fejlesztett mobiltelefonos böngésző a Gecko motor 1.9-es változatára épül, amire a Firefox 3.1-et is alapozzák. A most kiadott alfaváltozatot természetesen szigorúan csak tesztelőknek, szoftver- és webfejlesztőknek szánja a Mozilla, semmiképpen sem éles környezetbe.

0

Hatalmas és jövedelmező piaccá növi ki magát a mobiljátékoké

2008. október 20. 08:39

Piackutatótól függően eltérést mutatnak a számok, ugyanakkor abban mindenki egyetért, hogy gyorsan növekszik a mobilos játékpiac, és hatalmas üzlet vált belőle. Az In-Stat értékelése szerint az Egyesült Államokban már átlépte az évi 1 milliárd dolláros lélektani határt, de a legnagyobb piaci lehetőségekkel a Távol-Kelet kecsegtet.

0

Steve Ballmer szerint kihagyható a Vista, a Google Apps pedig primitív

2008. október 17. 15:42

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az egyesült államokbeli Orlandóban megrendezett Gartner Symposium/ITxpo záróelőadásán több meghökkentő kijelentést is tett, ezzel újfent magára vonva a médiafigyelmet. Szerinte a Google Apps primitív, a cloud computingra még nem áll készen a világ, sőt még arra is rábólintott, hogy jogos, ha egyes cégek megvárják a Windows 7-et és kihagyják a Vistát.

0

Jobban sikerült a Google harmadik negyedéve a vártnál

2008. október 17. 12:16

A várakozásoknál erősebb harmadik negyedévet zárt a világ legnagyobb médiavállalata, a Google. A cég a harmadik negyedévben 5,54 milliárdos bevétel mellett 1,35 milliárdos nettó profitot tett zsebre. A cég forgalma 31 százalékkal, nyeresége pedig 26 százalékkal nőtt, a bejelentés nyomán a részvényárfolyam 8 százalékkal erősödött.

0

Alig található szabványos weboldal az interneten

2008. október 16. 17:44

A böngészőiről ismert norvég Opera Software nyilvánosságra hozta egy folyamatban lévő kutatásának részeredményeit, betekintést engedve a jelenleg működő weboldalak szerkezetébe.

0

A pénzügyi krízisben a bátor IT-vezetőké a szerencse

2008. október 16. 12:42

A héten zajló Gartner Symposium/ITxpo 2008 fő témája természetesen a pénzügyi krízis, illetve a villámgyorsan megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás. A neves elemző- és tanácsadócég szerint a vállalatok informatikai vezetőinek létszámstopra vagy rosszabb esetben leépítésekre és a büdzsék befagyasztására kell számítaniuk, viszont akik a kedvezőtlen körülmények között is elég bátrak hosszú távú, stratégiai döntések meghozatalához, azok előnyre tehetnek szert a versenytársakkal szemben, amire akkor is építhetnek, ha majd jobbra fordulnak a dolgok.

0

IBM: Innováció, ami számít

2008. október 16. 09:56

A XXI. század egyelőre nem hozott repülő autókat és emberformájú robotokat, az üzlet világa viszont óriásit változott. A vállalatok nagy többsége fel sem fogja, hogy a vetélytársakhoz képest azért teljesít egyre rosszabbul, mert éppen a legfontosabb, de egyben láthatatlan értéküket, a dolgozók kreativitását és ötleteit nyomja el akaratlanul.

0

Elérhető az Adobe Flash Player 10-es változata

2008. október 15. 14:18

Az Adobe Systems ma tette elérhetővé multimédiás böngésző-beépülőmoduljának soron következő főverzióját. Az Astro kódnév alatt fejlesztett Adobe Flash Player 10 a cég állítása szerint a felhasználói visszajelzések alapján készült, és olyan funkciókat tartalmaz, amelyeket az internetezők már régóta várnak.

0

Itt a Firefox 3.1 első bétaváltozata

2008. október 15. 11:23

Az előzetes híreknek megfelelően -- az eredeti tervhez képest némi csúszással ugyan -- a fejlesztők tegnap elérhetővé tették a Firefox webböngésző új, 3.1-es változatának első publikus bétáját . A programba egyelőre nem került bele minden olyan újítás, ami a végleges verzióban megtalálható lesz, de némi trükközés után legalább már kipróbálható az új JavaScript-interpreter, a TraceMonkey.

0

A Google Apps szolgáltatást vezetik be Washington D.C. közigazgatásában

2008. október 14. 13:49

[Bloomberg/HWSW] A Google nem csak a keresőpiacon konkurense a Microsoftnak, a redmondi óriás fejőstehenét, az Office-családot is fenyegeti. Az Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben 38 ezer közalkalmazott számára teszik lehetővé, hogy az Office alkalmazásai helyett a Google online szövegszerkesztőjét, táblázatkezelőjét és levelezőjét használják a napi munkához.

0

Ma jelenik meg a Microsoft Flash-rivális platformjának, a Silverlightnak az új változata

2008. október 14. 11:13

A Microsoft ma teszi elérhetővé saját, Flash-rivális beépülőmoduljának, a Silverlightnak az új verzióját. A Silverlight 2.0 fejlesztése ugyan csak most fejeződött be, de Redmondban már javában dolgoznak a hármas változaton, mely korábbi információk szerint gyors váltással a jövő év elején lép a 2.0-s verzió helyébe.

0

Virtuális médiaszerverként is használható már a mobiltelefon

2008. október 13. 18:14

Vadabbnál vadabb ötletekkel rukkolt elő az idei CEATEC technológiai kiállításon (a CES japán megfelelője) az NTT DoCoMo. Japán legnagyobb mobilszolgáltatója először egy kettéválasztható mobiltelefon-koncepciót mutatott be, majd online multimédia szerverfunkcióval felruházott mobilt prezentált.

0

Elviselhetőbbé teszi a User Account Control használatát a Norton Labs alkalmazása

2008. október 13. 11:03

Bár a Windows Vistával bevezetett felhasználói fiókok felügyelete (User Account Control -- UAC) funkció hatékony rendszervédelmi eszköznek bizonyul, az operációs rendszer használata közben felbukkanó engedélykérő párbeszédablakok több felhasználó számára inkább nyűgnek tűnnek, mint segítségnek.

0

A MacBook Prókba is hibás grafikus chipek kerültek

2008. október 13. 10:53

Apple MacBook Pro noteszgépeket is érinthet az a probléma, ami az NVIDIA egyes mobil grafikus chipjeinek meghibásodását okozza. A tokozáshoz használt anyag gyenge minősége miatt az alkatrészek forrasztása a hőstressztől megrepedhet, elválhat a nyomtatott áramköri lemeztől, ezáltal használhatatlanná téve a notebookokat.

0

Négy processzor a Sun új szerverében

2008. október 13. 09:58

Új szerverrel bővítette kínálatát a Sun Microsystems, a Sparc Enterprise T5440-ben négy darab UltraSPARC T2 Plus processzor teljesít szolgálatot. A nyolcmagos processzorokra épülő gépeket a vállalat adatbázisok, ERP-rendszerek alá szánja, de akár konszolidációs platformként is bevethető.

0

Ubuntu Linuxra állítják át a Wikipediát futtató szervereket

2008. október 10. 14:33

[Computerworld/HWSW] Ubuntu Linuxra állítják át a Wikipedia mögött álló mintegy 400 szervert, amelyek eddig Red Hat Linuxot és annak közösségi változatát, a Fedorát futtatták. Ahogy a közösségi enciklopédia növekedett, úgy bővítették a szerverparkot is, amelynek az eredményeképp a két disztribúció többféle verziója is futott a gépeken, bonyolítva az üzemeltetést. A San Franciscó-i Wikimedia Alapítvány ezért úgy döntött, egységesíti szoftver-infrastruktúráját, és minden szerverén Ubuntu Linuxot (8.04 LTS) vezet be.

0

Digg: vakvágány a szenzációhajhászás

2008. október 10. 12:39

Kevin Rose, a Digg alapítója azt állítja, hogy a közösségi hírajánló és -értékelő rendszerük nem működik elég jól ahhoz, hogy elérje a szűkebb érdeklődéssel rendelkező embereket is, pedig a szolgáltatás fejlődéséhez és a felhasználók lekötéséhez erre lenne szükség.

0

Webáruház lesz a YouTube-ból

2008. október 10. 08:32

Közel két éve birtokolja a Google a YouTube videómegosztót, de egyelőre csak népszerűséget és adatforgalmat generált a szájt, nyereséget kevésbé. Ezen a trenden szeretne fordítani az óriáscég a héten bejelentett e-kereskedelmi funkcióval, amivel a meghallgatott zeneszámok azonnal megvásárolhatóvá válnak. És ez még csak a kezdet!

0

Visszaszerezhetjük lopott notebookunkat

2008. október 9. 14:46

Széleskörű népszerűségükkel a notebookok az egyszerű piti tolvajok mellett a kifinomult bűnszervezetek figyelmét is kivívták, akik a hordozható gépekkel együtt a sokszor érzékeny és értékes adatokat fizikailag is birtokukba vegyék. Mit lehet ilyenkor tenni?

0

Igazi kihívója akadt az iPhone-nak az üzleti szegmensben: a BlackBerry Storm

2008. október 9. 13:25

Egyelőre csak a tengerentúlon, a Verizon Wireless, illetve néhány európai országban, Ausztráliában, Indiában és Új-Zélandon a Vodafone kínálatában lesz elérhető a kanadai Research in Motion (RIM) BlackBerry okostelefon-szériájának első teljes érintőkijelzős típusa, a Storm. A többek által iPhone-gyilkosként aposztrofált készülék valóban megrendítheti az Apple telefonjának pozícióját, elemzők szerint azonban legfeljebb az üzleti szegmensben. Az okostelefonok amerikai piacán a RIM ettől függetlenül messze az Apple előtt jár: a cég toronymagasan, több mint 40 százalékos részesedésével piacvezető a tengerentúlon.

0

Néhány hetet késni fog a Firefox 3.1

2008. október 9. 12:09

Néhány héttel elcsúsztatják a Firefox 3.1 megjelenését annak érdekében, hogy újabb funkciókkal egészítsék ki a böngészőt. A négy-öt hetes késésért cserébe a felhasználók az Internet Explorerhez és a Chrome-hoz hasonlóan titokban maradhatnak az interneten (Private browsing), illetve még jobb, fejlettebb címsort használhatnak.

0

Itt a Mono 2.0: gyorsabb, stabilabb, még átfogóbb .NET-támogatás

2008. október 8. 17:12

[Infoworld/HWSW] Megjelent a .NET-alkalmazások futtatását nem windowsos környezetben lehetővé tévő Mono 2.0 verziója. A nyílt forráskódú futtatási környezet számos újdonságot hoz magával, köztük immár teljes C# 3.0 és LINQ támogatást, valamint számos teljesítményt és megbízhatóságot javító fejlesztést is.

0

Helyetted is háromig számol a Gmail

2008. október 8. 16:01

Előfordulhat mindenkivel, hogy olyan e-mailt küld el, amit később megbán. Főleg késő este vagy egy borgőzös hajnalon, esetleg egy esős vasárnap születnek olyan levelek, melyet hosszasan fogalmazgattunk, de már a küldés gomb megnyomásakor kitörölnénk legszívesebben. A Google Gmail kísérleti funkciói között erre a problémára találunk egy vicces, de működőképes megoldást.

0

EMC: a mi flash-technológiánk más!

2008. október 8. 15:50

Egy bécsi rendezvényen mutatta be az EMC új középkategóriás tárolóját, a Clariion CX4-et, amely akár SSD-vel is kérhető. Úgy tűnik, a vállalat továbbra is szkepticizmust tapasztal a flash technológia életképességével kapcsolatban, ezért nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy bebizonyítsák, a tárolóikban használt SSD-k teljesítményben és megbízhatóságban is felette állnak a fogyasztói megoldásoknak -- ahogy ezt egy vállalati terméktől el is várhatjuk.

0

Decembertől itthon is kapható az ASUS luxusnetbookja

2008. október 8. 11:41

Az ASUS Eee PC netbookjainak sorát egy drágább, ám exkluzív külsejű modellel egészíti ki, mely HSDPA-csatolót is tartalmaz majd. Az Eee PC S101 a szintén 10,2 kijelzővel szerelt Eee PC 1000-nél tíz milliméterrel vékonyabb lesz.

0

Frissítve: Arab tőke segítségével szervezi ki gyártását az AMD

2008. október 7. 12:22

Egy magyar idő szerint kettő órakor tartott konferenciahíváson jelentette be gyártásának stratégiai átalakítását, az úgynevezett asset smart működési modellt az AMD. A vállalat közlése szerint szerint a processzorgyártó egy önálló vállalatba szervezi ki termelését, melynek feltőkésítéséhez arab befektetési alapokat von be, megszabadulva ezzel a rendkívül költséges üzemek jelentette pénzügyi tehertől, egyúttal friss dollármilliárdok bevonásával versenyképesebb lehet az Intellel szemben a chiptervezés és -gyártás terén egyaránt. A bejelentés hatására 8,5 százalékkal zártak magasabban az AMD részvényei, miközben az Intel és a technológiai papírokkal teli Nasdaq több mint 5 százalékot gyengült a folytatódó amerikai pénzügyi krízis közepette.

0

Heteken belül elérhető a Firefox Mobile?

2008. október 7. 11:29

John Lilly, a Mozilla elnök-vezérigazgatója egy interjú során megerősítette, hogy hetek kérdése és megjelenik a Firefox Mobile első publikus változata. Egyes jóslatok szerint csak 2010-ben érkezett volna meg a sokak által várt mobilböngésző, de a San José Mercury News újságírójának adott interjúban a Mozilla-vezér tisztázott minden pletykát, egyenesen válaszolt a feltett kérdésekre.

0

Google-monopóliumtól tartanak az amerikai hirdetők

2008. október 6. 13:57

Újabb halasztást jelentett be a Google és a Yahoo a hirdetési rendszereik együttműködésével kapcsolatban, hogy további időt adjon az Egyesült Államok hatóságainak a vizsgálódásra.

0

Új verziója jelent meg a Trillian azonnali üzenetküldő alkalmazásnak

2008. október 6. 12:29

Újabb verziója jelent meg a Cerulean Studios fejlesztőcsapat multiplatformos azonnali üzenetküldő alkalmazásának, a Trilliannek. A cég chatkliense évekkel ezelőtt az egyik legnépszerűbb windowsos azonnali üzenetküldő alkalmazásnak számított, közkedveltsége annak ellenére is alig látszik csökkenni, hogy a fejlesztők évek óta adósak az új, teljesen webkettesre gyúrt kiadás, a Trillian Astra megjelenésével.

0

Még zöldebbek a Western Digital merevlemezei

2008. október 6. 10:50

A Western Digital zöld merevlemezeinek második generációja mutatkozott be, melyek tagjai a gyártó első sorozatánál még halkabbak, ráadásul kevesebbet is fogyasztanak.

0

Érintőkijelzős zenemobilt mutatott be a Nokia

2008. október 3. 11:04

Hosszas várakozás után a Nokia tegnap bejelentette első érintőképernyős telefonját, ami a várakozásokkal ellentétben nem egy üzleti okostelefon, hanem egy kimondottan zenelejátszásra fejlesztett mobil: az 5800 XpressMusic vitán felül az iPhone-nak akar konkurenciája lenni. A Nokia múlt hónapban bejelentett Comes with Music programjának köszönhetően minden vásárló egy éven keresztül ingyen tölthet le zenéket a Nokia tárházából.

0

Az identitás teljes zavara: ASUS N10J netbook

2008. október 3. 10:09

Az ASUS kettészelte netbook kínálatát, az Eee PC-k mellé a külön utakon járó N10J is becsatlakozott, melyet most kipróbáltunk. Már a legelején elmondhatjuk, hogy az Intel által hangoztatott mondatra, miszerint a netbook és a notebook kategória nem fog elmosódni, a tesztünk alanya száz százalékban rácáfol.

0

Visszavonulásra kényszerülhet a RapidShare fájlmegosztó

2008. október 2. 18:50

Üzleti modell nélkül maradhat a RapidShare fájlmegosztó szolgáltatás, amennyiben a német bíróság legújabb, szerzői jogokat, illetve azok megsértését szabályozó döntése jogerős marad. Miután egy német jogtulajdonos beperelte, a RapidShare kénytelen volt elkezdeni bizonygatni, hogy mindent megtett az illegális tartalmak kiszűréséért, az pedig, hogy náluk érhető el legkönnyebben minden frissen megjelent tartalom illegális másolata, az puszta véletlen.

0

A 2010-ben érkező új Symbian OS-ben bízik a Nokia

2008. október 2. 15:28

A Nokia vezeti a mobiltelefonok világpiacát, de a cég nem ül a babérjain, a telefonokon túl is építgeti üzletét. A cég vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo egy interjúban beszélt a finn vállalat terveiről.

0

iSCSI-alapú tárolómegoldásokkal foglalkozó céget vett a HP

2008. október 2. 12:04

Kevesebb mint egy évvel azután, hogy a Dell kezébe került az EqualLogic, a Hewlett-Packard 360 millió dollár készpénzért megvásárolta az iSCSI-alapú SAN-megoldásokat fejlesztő LeftHand Networks vállalatot. Piaci elemzők szerint hasonló tranzakció várható az IBM-től is.

0

Újabb áttörés a merevelemezek adatsűrűségében, ezúttal a TDK-tól

2008. október 1. 17:37

[Nikkei Electronics/HWSW] A merevlemezek kapacitása szakadatlanul növekszik, ahogyan a mérnökök újabb és újabb trükkökkel tolják ki a rögzítési technológia határait. A legújabb rekordot a TDK mutatta fel a CEATEC-en minden korábbinál nagyobb, a jelenleg kapható meghajtóknál háromszor magasabb kapacitássűrűséggel.

0

Új magyar márka született a navigációs eszközök hazai piacán

2008. október 1. 13:36

A kéziszámítógépeket, okostelefonokat és navigációs készülékeket forgalmazó LCP Systems egy teljesen új, saját márkát vezet be a hazai piacra. Az IconX név alatt egyelőre csak két navigációs készülék található, de a későbbiekben médialejátszók, hordozható DVD-lejátszók, digitális képkeretek és egyéb műszaki kiegészítő termékek is megjelenhetnek.

0

Leválasztható kijelzőjű mobilt demonstrált az NTT DoCoMo

2008. október 1. 12:03

[Nikkei Electronics/HWSW] Moduláris felépítésű mobiltelefon prototípust demonstrált az NTT DoCoMo, melynek készülékteste és kijelzője különválaszthatóak. A japán mobilszolgáltató azt reméli, hogy a jövőben kereskedelmi forgalomba kerülő koncepció új felhasználási szokásokat szül majd, tovább bővítve a mobilkészülékek alkalmazási területét.

0

Már a mérete is stimmel a Toshiba üzemanyagcellás mobiljának

2008. október 1. 10:33

Metanollal működő közvetlen üzemanyagcellával (DMFC) dobna piacra mobilkészülékeket a Toshiba, bár a kereskedelmi megjelenésre egyelőre nem lehet számítani, annak ellenére, hogy működő modellt tudtak bemutatni Japánban.