Szerző: Ady Krisztián

2008. június 5. 13:47

Letölthető a Firefox 3 kiadás előtti utolsó változata

A korábbi jóslatnak megfelelően tegnap elérhetővé, letölthetővé vált a Firefox 3 böngésző remélhetőleg utolsó -- a végleges változatot csupán néhány nappal megelőző -- második kiadásra jelölt (RC2) változata. A végleges Firefox 3 elméletileg a hó közepétől lesz letölthető.

[HWSW] A korábbi "jóslatnak" megfelelően tegnap elérhetővé, letölthetővé vált a Firefox 3 böngésző remélhetőleg utolsó -- a végleges változatot csupán néhány nappal megelőző -- második kiadásra jelölt (RC2) változata. A végleges Firefox 3 elméletileg a hó közepétől lesz letölthető.

Az RC2 változat kódját egy héttel ezelőtt, május 28-án fagyasztották be, és bár néhány hiba, probléma maradt a böngésző ezen változatában is, a Mozilla szerint nagy lépéssel sikerült előbbre jutni a végleges verzió közzététele felé. A második kiadásra jelölt változat az alapítvány szerint "drámaian" gyorsult, kevesebb memóriát eszik és néhány új funkcióval is rendelkezik. A szoftver számtalan nyelven és a windowsos mellett Mac OS X és Linux operációs rendszerek alá is elérhető, letölthető.

Az RC1-ben összesen mintegy negyven hibát találtak a tesztelés során, amelyek mintegy negyede csak a lokalizált verziókat érinti. Tíz hibát azonban olyan súlyosnak ítélt a Mozilla, hogy el kellett halasztani miattuk a végleges verzió kibocsátását. Korábban azon gondolkoztak, hogy kiadják-e a végleges, ám hibás verziót, majd amilyen hamar csak lehet, javítsák a bugokat egy 3.0.1-es változatban, azonban végül egy második RC megjelentetése mellett döntött a Mozilla.

A A Firefox 2.0 és a Firefox 3.0 megjelenése között majdnem 2 év telt el, de a feszített ütemterv miatt egyes új funkciók így sem kerültek be a böngészőbe, így még az ősszel várható a Firefox 3.1, amely a 3.0-ba tervezett, de végül kimaradt újdonságokat tartalmazza majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról