:

Szerző: Bányai György

2008. június 4. 16:22

A Western Digital szállítja 320 gigabájtos fekete skorpióját

A Western Digital útjára indította a 320 gigabájt formázott kapacitású Scorpio Black noteszgép-merevlemezeinek első szállítmányát. A meghajtó jelenleg a gyártó legnagyobb kapacitású modellje a méretosztályon belül.

[HWSW] A Western Digital útjára indította a 320 gigabájt formázott kapacitású Scorpio Black noteszgép-merevlemezeinek első szállítmányát. A meghajtó jelenleg a gyártó legnagyobb kapacitású modellje a méretosztályon belül.

A Scorpio Black 7200-as fordulaton pörgeti a lemezeit, ennek ellenére a zajszegény üzeme és a fogyasztása összahasonlítható a piacon jelenleg megkapható 5400-as egységekével. A 2,5 hüvelykes merevlemez 16 megabájtnyi gyorsítótárral rendelkezik, a fizikai behatások ellen az író-olvasófejek védve vannak, a meghajtóban új fejlesztésű ShockGuard fejparkoló rendszer üzemel, amely gyorsan reagál egy esetleges leejtés esetén is.

A beépített szabadesés-érzékelő jelei alapján 200 milliszekundum alatt kerülhetnek védett helyre a fejek. A SATA csatlakozóval ellátott meghajtónak vannak kisebb testvérei, a Scorpio Black sorozatban még 250, 160, 120 és 80 gigabájt tárolókapacitású modellek is találhatók, ezek mindegyike létezik szabadesés-érzékelő nélküli, ám olcsóbb változatban is.

WD3200BJKT Scorpio Black

A WD3200BJKT modellszámmal ellátott Scorpio Black terhelés alatti zajszintje 25 decibel, üresjárat esetén alacsonyabb, 22 decibel, fogyasztása pedig terhelt üzem alatt 500 milliamper. A meghajtó szabadesés-nélküli változata 229 dollárért vásárolható meg, az extra lehetőséggel felszerelt változatért valamivel többet kell kifizetni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.